Gökçe abi inceledim linkleri. Fakat merak ettiğim birşey var.Şimdi Farklı türde mercanların olduğu bir akvaryumda, optimum büyüme yada optimum renklenme, farklı kelvin değerinde ışıklar sayesinde elde edilicekse, hangisi tercih edilmeli.
(Her ikisinide bulundurma şansım yok.Çunki t5 kombinasyonu yapamıyorum)
Mesela. Kaç kelvin Metal halide bir lamba ikisi içinde optimum düzeyde yarar sağlar bize.Merak ettiğim konulardan biriside 20k kelvin bir lamba, Sadece 20k kelvin ışıkmı veriyor yoksa 3 aşşa 5 yukarı farklı değerleride veriyormu.
Kendi düşüncelerimi söylemek gerekirse.Özellikle montipora greenlerimden hiç memnun değilim resmen mh yanıkken kahverengi yeşil arası bir renkte kalıyorlar.Acayip moralim bozuluyor bu olaya.
30 litre tankta büyüme hızları inanılmaz fakat renk konusunda çok büyük sorun yaşıyorum.Elimde 6 adet frag var şimdiden.Daha tankım 1 senesini doldurmadı.Renklenme sorununu ışığa bağlıyorum çunki;Çok düzenli ve gereken tüm katkıları kullanıyorum.Zaten diğer mercanlarım çok kaliteli, özellikle birdnest Bordo rengini aldı.Fıstık yeşili monti capim ve monti confusam çok çırtlak bir şekilde renklerini sergiliyorlar.
DipNote.
Yeşil ve kırmızı zoalar açtı gökçe abi çok sevimliler teşekkür ederim)