clownfish
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Burak Altıntaş
Kendi tank derinliğinize, armatür tipinize ve t5 desteği olanağınıza göre optimum seçimi araştırarak bulabilirsiniz.Burak bey sizin önerdiğiniz lambayı alıcam en kısa zamanda başka bir topicte açıklamıştınız.Hala o lambayı destekliyormusunuz yoksa 150w mhde normal balast ignitörlü sistem.Yeni bir lamba öneriniz varmı bana.Birde slyvna 20k kelvinin rengi çok sarı geliyor bana.
Tankınız derinse daha yüksek lumen gerekir, sığ ise daha az...
Armatür ışığı çok dağıtıyorsa parlak lamba ortalığı stadyuma çevirir...
t5 için yeriniz varsa düşük kelvin metaller daha iyi performans verir, yoksa yüksek kelvin metaller daha az t5 desteği gerektirir...
armatürün uv camı varsa double end lamba, yoksa single end (genelde 250w dan başlar) ve bunlara uygun balast kullanılmalı...
Armatürün reflektörleri genişse toplam aydınlatma zayıf görünür bu yüzden daha parlak lamba gerekir, reflektör dar ise parlak görünür daha yüksek kelvin de yeterli aydınlığı sağlayabilir...
Büyük reflektör akvaryum tabanında 90*60cm gibi alanları, ufak reflektör 60*40cm civarı aydınlanma sağlar...
10k kelvinlerde suyun yüzeyi ile suyun dibi arasında daha çok par farkı olur, 20k kelvinde ise bu fark daha azdır, sebebi 450nm suyun en az filtreleyebildiği dalga boyu olmasından ve 20k ların ağırlıklı olarak bu dalga boyundan oluşmasından, 10k ların ise spektrumunun 450nm dışındaki bölümleri dibe yaklaştıkça kaybedip ulaşan dalga boyu epey kırpılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir...
Tüm bu şartlara göre hesplarınızı yapabilirsiniz, ben tankınız hakkında bilgi sahibi olmadan seçiminize direk yardımcı olamam, zaten sizin kişisel tercihleriniz ve deneyimleriniz sizin hobideki gelişiminiz için daha önemli...
Ancak renk ve performans olarak beğendiğim birkaç lamba
10k da blv ve XM
12,5 k helios
14k ve 20k da 150w ise radium, 250w ise aqua connect .
Ben şimdi sylvania 20k deniyorum çünkü maviden sıklıdım, 10k blv de kırılması zor ve tank su derinliğim 45cm yani 20k coralarc yeter gibi duruyor, t5 desteğim de 1 adet 80w o da mavi giesemann...
Moderatör tarafında düzenlendi: