Keşfet

Reef Chocolate Deneyim ve Canlılar Üzerindeki Etkisi

zafer3885

Paylaşımcı Üye
Ad Soyad
ZATEK - ZAFER TOPARSLAN
Reef chocolate ürününü bu sabah teslım aldım ve ilk dozlamayı yaptık. Aslında bu kadar cabuk etkı ve canlıların tepkı vermesini beklemıyordum. Akvaryumda agırlıklı zoa oldugundan dolayı Resif tuzlarının tek basına yeterlı olmayacağı kanaatındeyim. Özellıkle zoalarda amıno asit girilmesinin önemli bir konu oldugunu düşünüyorum.

Bugun ılk dozlama sonrasında yaklasık 3 saat sonrası ılk gozlemim acmayan zoalarım vardı. Onlarda kı hızlı değişim ve kafaların bı kısmının acması mucize gibi birseydi. 

Bu hızlı tepkıme değişimlerini  sizlerle paylasmaya devam edeceğim  

Kullanan üyelerde aynı baslık altında tecrubelerını paylasmaları forum adına faydalı olacaktır. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
slm zafer bey

nerden temin ettiniz bu ürünü?

birde su değerlerine etkisi oldumu sonrasında ölçüm yaptınızmı?

bilgi verirseniz sevinirim

teşekkürler

Reef chocolate ürününü bu sabah teslım aldım ve ilk dozlamayı yaptık. Aslında bu kadar cabuk etkı ve canlıların tepkı vermesini beklemıyordum. Akvaryumda agırlıklı zoa oldugundan dolayı Resif tuzlarının tek basına yeterlı olmayacağı kanaatındeyim. Özellıkle zoalarda amıno asit girilmesinin önemli bir konu oldugunu düşünüyorum.

Bugun ılk dozlama sonrasında yaklasık 3 saat sonrası ılk gozlemim acmayan zoalarım vardı. Onlarda kı hızlı değişim ve kafaların bı kısmının acması mucize gibi birseydi. 

Bu hızlı tepkıme değişimlerini  sizlerle paylasmaya devam edeceğim  

Kullanan üyelerde aynı baslık altında tecrubelerını paylasmaları forum adına faydalı olacaktır. 
+1

Ben bu ürünle 4 ay önce tanışmıştım, o Sırada plade im ya sıcaklıktan ya sudeğerlerinden dolayı bozulmuştu bembeyazdı diyebilirim, hatta kimi yerleri coralin alg bile kaplamıştı.
Görsel olarak ta yerini beğendiğimden dolayı cıkarmamıstım ölü sps gibi dursun dedim.

neyse bu aralarda katkı arayışında idim Kemal bey bu ürünü önerdi. İlk gün 100 lt ye 2 ml demesine rağmen ben unutmusum 700 lt ye 2 ml girdim. neyse 2 gün 16 ml e çıktım dozlamada.

1 sonraki gün öldü dediğim plade de mavi ışık altında fosforik belli bölgelerde parıldama gördüm. devamı sonucunda 1 ay da plade kendini tamir etti ve bugun iki katı boyuta ulaştı.
Diğer canlılarımında istediği tüm besinleri aldığına forma ulaştığını görüyorum.

Ben bu ürünle 4 ay önce tanışmıştım, o Sırada plade im ya sıcaklıktan ya sudeğerlerinden dolayı bozulmuştu bembeyazdı diyebilirim, hatta kimi yerleri coralin alg bile kaplamıştı.
Görsel olarak ta yerini beğendiğimden dolayı cıkarmamıstım ölü sps gibi dursun dedim.

neyse bu aralarda katkı arayışında idim Kemal bey bu ürünü önerdi. İlk gün 100 lt ye 2 ml demesine rağmen ben unutmusum 700 lt ye 2 ml girdim. neyse 2 gün 16 ml e çıktım dozlamada.

1 sonraki gün öldü dediğim plade de mavi ışık altında fosforik belli bölgelerde parıldama gördüm. devamı sonucunda 1 ay da plade kendini tamir etti ve bugun iki katı boyuta ulaştı.
Diğer canlılarımında istediği tüm besinleri aldığına forma ulaştığını görüyorum.
Burçak Bey, fotoğraf ile yazımızı desteklememiz mümkünmü? Saygılar.

Bu ürün hakkında hep iyi yorumlar duydum, ne güzel yerli bir üründe böyle güzel başarılar elde edilmesi. Merak ediyorum Kemal Abi bunu kendisi mi üretiyor, formülünü kim bulmuş vb. çünkü bu işler derin kimya bilgisi ve laboratuvar falan isteyen işlerdir tahminim...

1.foto

eski hali tamamen beyazlamadan önceki durumu(1/2 ) fotolarda hali ve sonrasında zaten keyifsizliğini gördüğünüz plade öldü ve son halini aldı chlote kullandıktan sonraki halini(son foto)..

yok artık diyebilirsiniz .. Nazar değmesin diyin ;)

benim akvaryumdaki değişmez lerden biri oldu neden diye sorarsanız sonuç bu =)

öncesindede ..ral x markasının milk ini xxl ını kullanıyordum bu arada .. Ama hiç bir icraat göremedim.
Bu arada Kemal abi milk çıkarmış ..böyle bir başarı sonunda onuda  1.5 haftadır deniyorum mercanların şişmesi hacmi çok şaşırtıcı.. Sonuçlarını  ürün bitince inşallah onlarıda paylaşacağım...

Reef chocolate ürününün  isimini ben  koysaydım Adı olurdu =))

Ekli dosyayı görüntüle 41787

Ekli dosyayı görüntüle 41788

1.foto

eski hali tamamen beyazlamadan önceki durumu(1/2 ) fotolarda hali ve sonrasında zaten keyifsizliğini gördüğünüz plade öldü ve son halini aldı chlote kullandıktan sonraki halini(son foto)..

yok artık diyebilirsiniz .. Nazar değmesin diyin ;)

benim akvaryumdaki değişmez lerden biri oldu neden diye sorarsanız sonuç bu =)

öncesindede ..ral x markasının milk ini xxl ını kullanıyordum bu arada .. Ama hiç bir icraat göremedim.
Bu arada Kemal abi milk çıkarmış ..böyle bir başarı sonunda onuda  1.5 haftadır deniyorum mercanların şişmesi hacmi çok şaşırtıcı.. Sonuçlarını  ürün bitince inşallah onlarıda paylaşacağım...

Reef chocolate ürününün  isimini ben  koysaydım Adı olurdu =))

Ekli dosyayı görüntüle 41787

Ekli dosyayı görüntüle 41788
Bu büyüme 4 ayda olum noktasındaki mercandun bu hale geliş padişah macununu var heralde içinde anlamadım ben bu işi 

Bu büyüme 4 ayda olum noktasındaki mercandun bu hale geliş padişah macununu var heralde içinde anlamadım ben bu işi 
Onur abi bir denesene acrolar üzerine etkisini sonra ben deneyeyim :D

abi tarihi ile arşivden çıkardım fotoyu . Mercan ın durum ortada şimdiki durum yine =)
15 günlük bile fotosunu gönderip değişimi gösterebilirim de boğmak istemedim insanları foto ile=)

Onur abi bir denesene acrolar üzerine etkisini sonra ben deneyeyim :D
Herşeyide ben deniyorum birazda gençlerin önünü açma zamanı geldi :)

Ben facebookda sormuştum sonuçlarını show tankinda gördüğüm kadarı ile montipora ve seriatapora llardan güzel etkileri var. Benim aklımda bu aralar bir soft tankı kurmak var bakalım kurabilirsem denerim katkıları. 

Kur tabi ya soft Tankcılar arasında katıl sende artık Onur abı :)   

Lps soft için çok zor diyorlar ikilemde kaldim yapabilirmiyim düşünüyorum hala .

..mobile

:)  

Zor derken şaka yapıyorum gibi olmuş.  

Ben hep ulns sisteme göre tank yürüttüğümüz için 5 nitrat 0.05 Fosfatın nasıl sabit tutacağımi bilmiyorum . Ben kurunca akvaryumu 3 haftada 0 nitrat fosfat oluyor hemen . 

Valla bende polip yasatamiyorum :)

bir parca metehan hediye etmisti bir parcada homer numunelik :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar