Keşfet

Reef Chocolate Deneyim ve Canlılar Üzerindeki Etkisi

Evraklarımızı teslim ettik..Malum devlet işleri çok hızlı ilerlemiyor..Yaklaşık  30 gün sürer diye düşünüyoruz..

Maalesef meyve veren ağacı taşlamaya çok seviyoruz.

Bu hafta sonu reef cream ve reef choclate siparişi vermeyi düşünüyordum.Umarım en kısa zamanda izinler çıkar.

İyi Çalışmalar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizi ürünsüz bırakma Kemal abi, bu arada fosfat düşürücünü kullandım kırmızı plade de bu zamana kadar açmıyan polipleri ürünü kullandığım günün 1 -2 saat sonrasında polip açtığını gözlemledim. Aydıca candy cane inde boyut olarak şişmesi beni şaşırttı.
Ürünlerini keyifle kullanıyorum ufak aksilikler için üzüldüm.
Sahaya daha sağlam gireceğine eminim. İyi günler dilerim.

Her ne kadar geçen gece tankım sessiz sedasız 400 lt suyu silikonlardan salona boşaltmış olsada,  bu ürünü merakla bekliyorum Kemal. Yeni cam yolda bakalım bakanlıkmı hızlı ben mi?  :)  

Her ne kadar geçen gece tankım sessiz sedasız 400 lt suyu silikonlardan salona boşaltmış olsada,  bu ürünü merakla bekliyorum Kemal. Yeni cam yolda bakalım bakanlıkmı hızlı ben mi?  :)  
Sen Daha Hızlısın... :D  geçmiş olsun bu arada ;)

Kapı kapı dolaşmak yok :)  

Bu arada yeni farkettim konu tüm zamanların hitleri arasına girdi, demek ki biz iyi bir şey yaptık, herkese bir kez daha teşekkür ederiz... Ürün kendini ispatladı çok şükür...

Sen Daha Hızlısın... :D  geçmiş olsun bu arada ;)

Kapı kapı dolaşmak yok :)  

Bu arada yeni farkettim konu tüm zamanların hitleri arasına girdi, demek ki biz iyi bir şey yaptık, herkese bir kez daha teşekkür ederiz... Ürün kendini ispatladı çok şükür...
Ürünü bilmem kardeşim ama seni tanıyorum. Yapıyorsan en iyisini yapmak için uğraşır ve yaparsın :)  Ürün eminim güzeldir. Bahtıda güzel olsun.

Ben de soruma cevap alabilirsem sevinirim :)
yumuşak mercanlar için iksini de aynı anda kullanabilirsiniz, benim tavsiyem 100 lt ye 2 ml chocolate orta seviye mercan yoğunluğu olan tanklarda kullanmak gece ışıklar kapandığından 100 lt ye 5 ml cream kullanırsanız çok faydasını görürsünüz. cream doğal bir üründür... chocolate kimyasal bir üründür. ikisinde de azot dengesi mükemmel seviyededir, yuzun bir süre argesi sürdü zaten ürünlerin sonrasında en az 20 adet mercan tankında da 1 seneye yakın gözlem yapıldı...

chocolate aldım bir süredir kullanıyorum fakat bende herhangibir gelişme gösteren olmadı mercanlarda günde 5 ml katıyorum birdaha almam sanırım böyle giderse

Bende Chocolate kullanıyorum bir süredir. Günlük 4ml giriş yapıyorum ancak keramet katkıda mıdır yoksa yeni kessil lambada mıdır bilemem çünkü aynı anda kullanmaya başladım, fosforlu rengi giden birdnestlerin fosforu gelmeye başladı. Ama şöyle bişey paylaşabilirim lps'ler patlayacak gibi şişik nedenini anlamış değilim.

img_1582-jpg.45286

img_1581-jpg.45285

Bende Chocolate kullanıyorum bir süredir. Günlük 4ml giriş yapıyorum ancak keramet katkıda mıdır yoksa yeni kessil lambada mıdır bilemem çünkü aynı anda kullanmaya başladım, fosforlu rengi giden birdnestlerin fosforu gelmeye başladı. Ama şöyle bişey paylaşabilirim lps'ler patlayacak gibi şişik nedenini anlamış değilim.

Bence her ikisininde etkisi vardır diye düşünüyorum

chocolate aldım bir süredir kullanıyorum fakat bende herhangibir gelişme gösteren olmadı mercanlarda günde 5 ml katıyorum birdaha almam sanırım böyle giderse
Sernur83 Bey Merhaba,

Öncelikle belirtmek gerekir ki, ürünü her şeyi stabil bir akvaryumda kullanılmasını tavsiye ederiz.

Ürünü hangi akvaryuma koyarsanız koyun mercanlarınız büyür gelişir güzelleşir gibi bir iddiamız hiç bir zaman olamaz zaten, Her tankta uygulanan mercan besleme yöntemi siz de takdir edersiniz ki ayrıdır, biyolojisi ayrıdır, benim size tavsiyem ürünün dozunu bir miktar arttırın dikkat edin ps de redox tepkimeleri olmasın, ps aşırı toplama yaparsa dozu azaltarak kendi akvaryumunuz için uygun dozu 1-2 gün içinde bulabilirisiniz, 100 lt ye 2 ml üretici olarak ortalama bir mercan yüklü akvaryum için verdiğimiz değerdir. Bir süre de bu şekilde devam edin, akvaryumunuzda her şeyin doğru olduğunu kabul ediyorum. (su kimyası, ışık, mercan yükü, ps vs)

İlginize teşekkür ederim, belki de sizin tankınızda bu ürüne ihtiyaç yoktur şimdilik. mercan yükünüz az ise su değişimleri vs yeterli gelecektir.

örnek vermek gerekirse; 1 lt kh sıvısı girilen bir akvaryumda kh 1 birim bile artmaz ise eğer tankın biyolojisi tam oturmamışsa burda kh sıvısı iş yapmıyor demek yanlış olur, ilk önce bakteriler ile ilgili sıkıntılara ve ph düzeyinde ki sıkıntıları araştırmak doğru olur gibi...

img_1582-jpg.45286

img_1581-jpg.45285

Merhaba Tarık Bey,

patlayacak gibi şişti cümlesini ürünü kullanan bir çok hobici arkadaştan biz duyduk, ışık da bu durumda çok etkilidir. siz de tam olarak neyin mercalarınız işe yaradığını tecrübe etmek isterseniz katkı girişine ara verip sadece ışığı gözlemleyebilirsiniz, eğer ki ürün girmeyince mercanların eski keyfi yoksa ürün işe yaramış diyebiliriz

Ama ışık ı kapatıp sadece katkı girerseniz işe yaramaz, eminim bundan  :D

Kemal bey ortalama bir tank için 100 litreye 2 ml mi? 5 ml mi? Ben anlıyamadım. Benim tank mesela 60 lt. Soft, lps ve montipora plate, guttatus ve birdnest sps var.

Kemal bey ortalama bir tank için 100 litreye 2 ml mi? 5 ml mi? Ben anlıyamadım. Benim tank mesela 60 lt. Soft, lps ve montipora plate, guttatus ve birdnest sps var.
ben 100 lt ye 2 ml kullanıyorum.

chocolate : 100 lt 2 ml

cream : 100 lt ye 5 ml (gece ışıklar kapandıktan sonra kullanılmasını tavsiye ederim)

Chocolate girmeye tankımıza kaldıgımız yerden devam :)  

Nihayet ürün üretim izni çıktıgı için bir süredir tanktaki canlılar chocolatte sız kalmıştı. Bu üründeki gözlemlerim ca ve mg basta olmak uzere ürün içersinde olmasından dolayı daha az harici katkı girişi sağlanmakta... 

Konu görüntüleyen kullanıcılar