chocolate aldım bir süredir kullanıyorum fakat bende herhangibir gelişme gösteren olmadı mercanlarda günde 5 ml katıyorum birdaha almam sanırım böyle giderse
Sernur83 Bey Merhaba,
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ürünü her şeyi stabil bir akvaryumda kullanılmasını tavsiye ederiz.
Ürünü hangi akvaryuma koyarsanız koyun mercanlarınız büyür gelişir güzelleşir gibi bir iddiamız hiç bir zaman olamaz zaten, Her tankta uygulanan mercan besleme yöntemi siz de takdir edersiniz ki ayrıdır, biyolojisi ayrıdır, benim size tavsiyem ürünün dozunu bir miktar arttırın dikkat edin ps de redox tepkimeleri olmasın, ps aşırı toplama yaparsa dozu azaltarak kendi akvaryumunuz için uygun dozu 1-2 gün içinde bulabilirisiniz, 100 lt ye 2 ml üretici olarak ortalama bir mercan yüklü akvaryum için verdiğimiz değerdir. Bir süre de bu şekilde devam edin, akvaryumunuzda her şeyin doğru olduğunu kabul ediyorum. (su kimyası, ışık, mercan yükü, ps vs)
İlginize teşekkür ederim, belki de sizin tankınızda bu ürüne ihtiyaç yoktur şimdilik. mercan yükünüz az ise su değişimleri vs yeterli gelecektir.
örnek vermek gerekirse; 1 lt kh sıvısı girilen bir akvaryumda kh 1 birim bile artmaz ise eğer tankın biyolojisi tam oturmamışsa burda kh sıvısı iş yapmıyor demek yanlış olur, ilk önce bakteriler ile ilgili sıkıntılara ve ph düzeyinde ki sıkıntıları araştırmak doğru olur gibi...
Bende Chocolate kullanıyorum bir süredir. Günlük 4ml giriş yapıyorum ancak keramet katkıda mıdır yoksa yeni kessil lambada mıdır bilemem çünkü aynı anda kullanmaya başladım, fosforlu rengi giden birdnestlerin fosforu gelmeye başladı. Ama şöyle bişey paylaşabilirim lps'ler patlayacak gibi şişik nedenini anlamış değilim.
Merhaba Tarık Bey,
patlayacak gibi şişti cümlesini ürünü kullanan bir çok hobici arkadaştan biz duyduk, ışık da bu durumda çok etkilidir. siz de tam olarak neyin mercalarınız işe yaradığını tecrübe etmek isterseniz katkı girişine ara verip sadece ışığı gözlemleyebilirsiniz, eğer ki ürün girmeyince mercanların eski keyfi yoksa ürün işe yaramış diyebiliriz
Ama ışık ı kapatıp sadece katkı girerseniz işe yaramaz, eminim bundan