Keşfet

Refiigumda Mangrove

bu soruya bu kadar olumlu cevaplar veren ornekler veren tum arkadaslara

tesekkur ederım herkese saygılar

Bu linktede deneme yapmışlar

Akvaryumu 55 gal(200 litre)

Mangrove tankı 22gal(80 litre) ve 8 tane genç ufak mangrove koymuş.Bazı yazarlar farklı sayılar versede genellikle 10-20 litreye de 1 tane ağaç öneriyor.Çünkü büyükleri daha fazla organik materyale ihtiyaç duyacağı için gençleri büyüyünce sayısını azaltmak gerekirmiş yada çıkarmamak için ekstra organik içeren su sağlaman lazımmış.

Nitrat ve fosfatı yok etmede çok etkiliymiş aşağıdaki tablolardada görüyoruz.

Gün bazında nitrat düşmesi;

nitrgg3.jpg

1. gün 6ppm ken 2.3 günler 1 in altına düşmüş 4.gün ise 0 lanmadan 0.2 de kalmış.

Ay bazında nitrat düşmesi;

nitr1kg1.jpg

ve Fosfat düşme tablosu

phoszb9.jpg

mangr1lv8.jpg

Devamı gelicek ilerleyen saatlerde.

Syg.
Merhabalar Bende Mangrove olayını denemek istiyorum nerden bulabilirim yardıcı olursanız çok sevinirim.

tşkler

Türkiye ' de nerden temin edebiliriz mangrovları ? Bir de mangrovu bonzai yapıp sump ta daha şekili durması sağlanır,

tanklara olan ilgi birazda sump dizaynına kayar böylelikle .

buradan temin edebilirsiniz ve deniz şişmanda varsa ondan temin edebilirsiniz.Sump için pek önerilmiyor çünkü büyüdükleri için sumpa sığmayacaklardır ve budama,ıslatma için yorucaktır ayrı bir refigium kurmak daha iyi olur ama sumptada olabilir tabiki yer müsaitse.

Barış gerçekten güzel bilgilendirme , teşekkürler.

Barış gerçekten güzel bilgilendirme , teşekkürler.
+1

Bu arada barış kardeşim öm kutunuz dolmuş.

Mangrove ve chaeto arıyorum refugiumda kullanmak için. sadece chaeto da olabilir yada önereceğim caulerpa dışında bir şey var mı ve nereden bulunurlar? İzmirdeyim ve bazı konularda zorlanıyorum. Daha önce caulerpa kullandım sıkıntılı bir bitki. Daha güzel ve işe yarar bir şeyler istiyorum bu sefer. Yardımcı olabilirmisiniz

+1Bu arada barış kardeşim öm kutunuz dolmuş.

Mangrove ve chaeto arıyorum refugiumda kullanmak için. sadece chaeto da olabilir yada önereceğim caulerpa dışında bir şey var mı ve nereden bulunurlar? İzmirdeyim ve bazı konularda zorlanıyorum. Daha önce caulerpa kullandım sıkıntılı bir bitki. Daha güzel ve işe yarar bir şeyler istiyorum bu sefer. Yardımcı olabilirmisiniz
Red grape olabilir red bamboo alg(Poseidonakvaryum listelerinde olabiliyor ve dayanıklı bir algdir kopma sararma olmaz çabuk büyümez ) olabilir chaeto bulmaktan daha kolaydır bunlar mangrovede deniz şişman yada aqualityden getirtebilirsiniz.

Mangrove'u direk tanka dikmek mantıksız mı? Güzel bir bitki aslında? Balıklar mı yiyor neden tanka ekilmiyor da genel olarak SUMP veya refigium da besleniyor?

Eren bir aksilik çıkmazsa ben refugiumda değil akvaryumun ta kendisinde büyütücem, benim akvaryum leğen gibi alçak bu yüzden avantajlıyım, kayada bol yani bunların köklerini büyütebilirsem kafes kafes muazzam güzel olacak . refugium da bakımla sebebi heralde 2 türlü , fikrimce sert mercan akvaryumu gibi akvaryumlarda kötü durur , refigium larda macro alg gibi kullanıldığı için ordalar.

bizde heves ettik zorda olsa elde ettik, 2 paket kargoda ya el konuldu yada kayboldu , bunu çinliler ayarladı , şimdi öğrenme ve geliştirme aşamasındayım, bakalım sefası nasıl olacak.

Benimde refigiumda 2 kök var baya kök vermişler,büyümelerini bekliyorum.

Buyuk olasılıkla bende denıyecegım

Akvaryumun içinde beslenmesinde herhangi bir sakınca varmı acaba?

şu ana kadarki yaptığım araştırmaya göre sorun yok, aksine kontrollü olduğunda çokda faydalı,

gördüğüm kadarı ile tek sorun düşen yaprakların çürümeden akvaryumdan alınmaması, bu yüzden düşen yapraklar hemen akvaryumdan alınmalı.

Bende acaba akvaryuma mı koysam 1-2 sini diye düşünmüştüm. Zira akvaryum sumdan daha derin ve göz önünde görsel açıdanda faydalanmış oluruz diye düşündüm ama başkaca bir sakınca doğar mı diye endişeleniyordum

Herhangi bir sakıncası yok ama mangrove bakanların dikkatli olması gerekiyor, büyürken kökleri camlara baskı yapıp kırabilecek kadar güçlü olabilir.

sumpda kalsın o halde sump plastik nasıl olsa :)

Arkadaşlar benimde sorum olcak 24 saat caulepare yı ışıklandırıyorum 20 bin kelvin florasan ile ama sumpta aşırı derecede spor ve yosun oluştu ps de bile yosun oluştu ne yapmalıyım ne yapmamalıyım yardımcı olursanız sevinirim .

mangrovların kökleri tazeyken çok eğilgen değil aşırı kırılganlar , önlerinde engel varsa o kısmı uzatmayı durdurup iğer istikamete göre kol atıyorlar .

akvaryumun içinde olmasının,kuma gömülmesinin, suda serbest kalmasının sadece görsele değil kök uzamasınada etkisi var.

mangrovlarla ilgili uzun , anlaşılır bir makale yazacağım.

Hayrettin abi , bir süreliğine iş yoğunluğunda netten uzak kaldım, sen bu makaleyi yazdın mı?

mangrovların kökleri tazeyken çok eğilgen değil aşırı kırılganlar , önlerinde engel varsa o kısmı uzatmayı durdurup iğer istikamete göre kol atıyorlar .akvaryumun içinde olmasının,kuma gömülmesinin, suda serbest kalmasının sadece görsele değil kök uzamasınada etkisi var.

mangrovlarla ilgili uzun , anlaşılır bir makale yazacağım.

Bu arada e-baydan alıp satmaya başlıyor hobiciler sanırım.Oradan sizde temin edebilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar