Keşfet

Resunla Wavebox

Black Jag

Yeni Üye
Ad Soyad
Devrim
İyi günler arkadaşlar 175*60*60 ölçülerinde bir akvaryuma sahibim. Bir türlü istediğim akıntıyı sağlayamamak ve kayıtların sorun yaratabilmesinin verdiği kuşkuyla tunzenin wavebox ını almadan kendi yaptığım denemeyi sizle paylaşmak istedim. Eğer yorumlarınızı ve eleştirilerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Kullandığım ürünler:

Denemek için fiyatı ucuzken getirdiğim resun wavemaker 15.000 lt lik motor

1 adet EMAS firmasının 0.1 sn-1 saniye aralığında çalışabilen geciktirmeli flaşör özellikli zaman rölesi

Zaman rölesinin ömrünü uzatmak için kullandığım ucuz bir röle

ve maliyeti 6.5 YTL olan akrilik parçalar

Buda videosu

Dış cephe yapıldığı için akvaryumla 15 gündür ilgilenemiyordum soğuk sebebi ile o yüzden biraz kötü durumda akvaryum. Dediğim gibi fikirleriniz benim için önem taşıyor iyi günler

10 numara olmus, tebrikler..

Bir de akrilik siyah renk olsaydi.. gerci boyle de fena durmuyor..

ses durumu nasil dur-kalklarda?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesinde tırnaklarla çalışma aralığı var ben 0.1 sn-1 sn arası çalıştırıyorum. 0.7 sn çalışıp 0.5 sn duruyor 2 gündür çalıştırıyorum aralıksız acaba dur kalkda bu kadar kısa periyotta arıza çıkaracakmı diye ama motorda herhangi bi ses yada arıza durumu yok. Tek ses rölenin devreye girip çıkarken tık tık sesi onuda kutuya alırsam ses kalmayacak. Sadece kutuya sus dolarken çıkardığı bi ses var çok hafif o da normal herhalde daha önce hiç wavebox kullanmamıştım :(

süper olmuş. tebrik ederim.

Teşekkür ederim yorumda bulunan arkadaşlara.Aslında dalga yüksekliğini zamanla oynayarak attırabiliyorum ama bu seferde kayıtlara çarpıyor :( Tek sorun akvaryuma sabitlemenin bi yolunu bulmak kaldı şuan emanet duruyor vantuzlarla :)

Güzel bir DIy çalışma olmuş. Elinize sağlık. Bu motor normalde nasıl çalışıyor.

Normalde kendi çalışma kumandası 24 AC yi DC ye çevirip zaman ayarı ile az-orta-tam güçde değişik zamanlarda çalıştırıyor. Ben bi işe yarar diye Almanyadan 65 Euroya getirmiştim. Ama akıntı olarak istediğimi karşılamayınca akvaryumdan çıkarmıştım. Sonra aklıma böle bişi yapmak gelince bi kovanın içinde 1 hafta 1 saniyede bir açıp kapatacak şekilde çalıştırıp test ettim baktım 1 hafta sonunda hala motorda arıza veya ters çalışma durumu yok bende böle bişeye kalkıştım.Çin malı motorla yapmak istemezdim ama hangi motoru denediysem 7 yada 8 saat sonra iflas etti motorlar(Tunze hariç onda deneme yapmadım)

[SIZE=14pt] [/SIZE]Tam olarak neye geldi maliyeti?Piyasadakilere göre uygun oldu mu baya? :rolleyes:

Barış bey o siteden bulabilirsiniz. Zaman rölesinin kodu SSR-2X kodlu ürün açma ve kapama zamanlarını ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz. Ben bide her elektrikçide olan 7 ytl lik bi röle kullandım zaman saatinin ömrünün uzatmak için. Bu arada zaman rölesi EMAS deil Entes marka aşağıdaki link bendeki ürün Barış bey

Motoru 65 Euroya almıştım ama zam gelmiş Almanya fiyatı 90 euro galiba şu an

motor şimdiki fiyatla 90 euro

Zaman rölesi 25 YTL

aç-kapa Röle 8 YTL

Akrilik 6.5 YTL

Trafo 24V DC 40 YTL

Orjinal trafosunu kullanmadım

[SIZE=14pt] [/SIZE]Tunzeye göre baya uygun olmuş.Hayırlısı olsun artık :)

ben elektrikten pek anlamadigim icin soruyorum.

simdi bende bir maxijet var. ayni seyi buna uyarlasam.

boyle bir urun alsam. maxijeti buna bagliyip, bunu da elektrige baglasam.

ayni seyi yapmis olur muyum?

maxijet bende yoktu ama dur kalka en dayanıklı ürün maxijet diyor herkes. Ben atmanda seio da ve hydor da denedim kimisi 4-5 saat sonra şaftı kırdı kimiside ters çalışıp iş görmedi aslında resundan hiç umutlu deildim en son onu denedim ama sağlam çıktı belkide bendeki şansdır bilmiyorum. Ama maxijetler 220 AC ile çalıştığı için bağlantıları bi elektrikçiye bağlatsanız iyi olur çünkü resun motor 24 DC ile çalışıyor çarpılma tehlikesi yok

maxijet bende yoktu ama dur kalka en dayanıklı ürün maxijet diyor herkes. Ben atmanda seio da ve hydor da denedim kimisi 4-5 saat sonra şaftı kırdı kimiside ters çalışıp iş görmedi aslında resundan hiç umutlu deildim en son onu denedim ama sağlam çıktı belkide bendeki şansdır bilmiyorum. Ama maxijetler 220 AC ile çalıştığı için bağlantıları bi elektrikçiye bağlatsanız iyi olur çünkü resun motor 24 DC ile çalışıyor çarpılma tehlikesi yok
hydor coralia yı zaman rölesiyle denediniz mi ?video da tankınızda mevcut ...

Denedim ama ne yazikki kısa zaman aralığında aç kapa da terse çalışma ve takır tukur ses çıkarma durumu oldu normalde bugune kadar aldığım en memnun olduğum motorlar olmasına rağmen umduğum olmadı

Denedim ama ne yazikki kısa zaman aralığında aç kapa da terse çalışma ve takır tukur ses çıkarma durumu oldu normalde bugune kadar aldığım en memnun olduğum motorlar olmasına rağmen umduğum olmadı

ses çıkarmaması için rölenin elektronik olan modeli var mıdır ?

Mutlaka vardır ama direk zaman rölesinden beslerseniz kısa zamanda zaman rölesi bozuluyor ben o yüzden açma kapama rölesi kullandım zaman rölesinin çıkışında ama açma kapama rölesinin elektroniği varmı bilmiyorum. Aslında elektronik devreyle yapılabilir hem sessiz olur hemde daha doğru zmanalamalı olabilir ama devre yapacak kadar bi elektronik bilgim yok o yüzden bozulsa bile hemen yenisini alıp yapabileceğim bişi yaptım. Zaten kutu içine alıncada ses kalacağını zannetmem

Çok güzel olmuş elinize saglık.Çok başarılı bir çalışma. :)

Gercekten guzel olmus...Paylasim icin tesekkurler...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar