Keşfet

Resunla Wavebox

Devrim bey benimde aklımda şöyle bir şey var ;

5 e 12 bi cam düşünün tek parça, ortasında yukarı doğru uzanan bir cubuk da var. Bu çubukla bağlantılı olarak arka tarafta da 360 derece döndürülecek bir kol var.

Bu kol bildiğimiz eski oyuncak araba motorları sayesinde döner, nası bi mekanizmayla yapılır tam olarak bilmiyorum ama zincirlemeyle desek, kol döndüğü sürece cam parçasını bir yukarı bir aşağı kaldırıp indirir.

Bu da bir dalgalanmaya sebep olur.

O 360 derece dönen mekanizmanın bağlantısını ne şekilde yapılırsa ki yapılır (mutlaka örnekleri vardır başka amaçla kullanılan) suyun içinde olan camıda yukarı aşağı kaldıracaktır.

Görüntü olarak insanı sinir edebilir sürekli bir şeyin inip kalkması o da var ama uygulanırsa geliştrilebilir diye düşünüyorum.

:) Ya aslında benim akvaryum küçük olduğu için böyle bir şey düşündüm, wavebox ' un nanolar için olanı varsa direk alırım yani.

Devrim bey benimde aklımda şöyle bir şey var ;
5 e 12 bi cam düşünün tek parça, ortasında yukarı doğru uzanan bir cubuk da var. Bu çubukla bağlantılı olarak arka tarafta da 360 derece döndürülecek bir kol var.

Bu kol bildiğimiz eski oyuncak araba motorları sayesinde döner, nası bi mekanizmayla yapılır tam olarak bilmiyorum ama zincirlemeyle desek, kol döndüğü sürece cam parçasını bir yukarı bir aşağı kaldırıp indirir.

Bu da bir dalgalanmaya sebep olur.

O 360 derece dönen mekanizmanın bağlantısını ne şekilde yapılırsa ki yapılır (mutlaka örnekleri vardır başka amaçla kullanılan) suyun içinde olan camıda yukarı aşağı kaldıracaktır.

Görüntü olarak insanı sinir edebilir sürekli bir şeyin inip kalkması o da var ama uygulanırsa geliştrilebilir diye düşünüyorum.

:) Ya aslında benim akvaryum küçük olduğu için böyle bir şey düşündüm, wavebox ' un nanolar için olanı varsa direk alırım yani.
İstediğiniz ürün böyle bir şey sanırsam.

Kerim bey o da olur başka türlüde olur bi çok değişik yapma şekli var. Ama görsellik ön plana çıkınca ona göre bişi yapılmıya çalışılıyor. Nano için mutlaka vardır ama nerde vardır inanın bilmiyorum. Ben kendim yaptığım için sadece tunze nin wavebox ının çalışma mantığını uygulamaya çalıştım. Eli yatkın olan geçmişinde RC modelcilikle uğraşan herkes aslında bunu geliştirebilir.

Açılmadı malesef daha da fotoğraflardan gördüm. Teşekkürler.

Uğraşıp kendi akvaryumuma göre bisey yapmam lazım. :huh:

Elinize sağlık. :) Güzel güzel çalışıyor gerçekten. :)

Anlattığın kadar varmış Devrim.Umarım motorlar sorun çıkarmaz.Tebrikler...

Fevkaledenin fevkınde olmuş :) Eline sağlık

ellere sağlık... :)

bundan bende yhapıcam valla

yapmaya karar verirseniz Gökhan bey size kullandığım malzemelerin tam kodunu verebilirim isterseniz. Bide yapacak olursanız ben kutunun yüksekliğini 24 cm olarak yaptım çok büyük gözükmesin diye ama 27 cm minimum yaparsdanız kutunun yüksekliğini daha iyi olur. Çünkü 27 cm de basınçtan dolayı daha kolay su doluyor kutuya

Saygılar

arkadaşlar bir şey sorucam.

tarzı yada Devrim arkadaşımızın yaptığı gibi wavebox ların balıklara zararı varmıdır?

yani bilmiyorum resifler içinmi uygun bu kadar akıntı yoksa marineler içindemi lazım?

yani ne biliyim çok şiddetli değilmi bu kadar akıntı?yani balıklara bakıorm bu tür akıntılı akvaryumlarda kendini dalgaya kaptırmış sağa sola yuzmeye calısıo :)

yani boylemi olmalı normalde?

eğer cidden doğrusu buysa bende dusunucem boyle bisey :)

Balık akvaryumları için gerek yok ama akıntıyı seven ve sevmeyen türler var. Bazı balıklara formlarını kaybetmemek için akıntıda daha fazla enerji harcayıp yüzmek iyi gelebilir. Mesela zaten çok fazla yüzme alanı vermediğimiz tangler. Ayrıca bazı akıntıyı sevmeyen türler de isteyerek kafa motorlarının önüne geçebiliyor bazen. Bunu büyük ihtimalle mukus tabakalarındaki parazit ve organizmalardan kısmen kurtulup rahatlamak için yapıyorlar.

konuyu dağıtıo gibiysem eğer kusura bakmayın lütfen ama sanırım yeri diye düşünüyorum. 2.70 lik bi akvaryum var bende ve bunun için bişeyler düşünüyorum.İyi bi tunze sistem kurmakmı ki şuanda ona o kadar para vericek durumum yok ama arkadaşımız gibi bi sistem yapabilirimiyim diyorum daha büyüğünü sonrada yapmalımıyım diyorum. Benimki şuanda resif diil ve Remora, lionfish gibi balıklar var akvaryumda bu balıklar böyle yüksek akıntıya dayanabilirmi yada severmi ne diyosunuz?

onun haricindeki balıklarım grouper ,sixline wrasse ve geriside çeşitli tangler ve surgeonfishler

fakat yavaş yavaş bunların dokunmadığı mercanlar ekliyorum xenia vs vs gibi şuanda dokunmuyolar

bu balıklar ve omurgasızlar için(anemonda var 4 tane) boyle yuksek bi akıntıya ihtiyaç varmı?

yani kaçındığımdan diil yanlış anlamayın gerçekten yararı olucaksa bi şekilde yapıcam bu işi

Azmi bey sizinki kadar büyük tankta benim sistem pek işinize yaramaz bence. benimki 175 boy var anca yetiyor. Ama karmaşık akıntının balık sağlığı,mercanlar için gerekliliğinden başka bence kayalarda pislik oluşmasını yada birikmesini sabit akıntıya göre daha azaltıyor. Benim tecrübem bu. Ben size tunze derim o tank için ama internette sizinkine yakın bi tank için arkadaş benim kullandığım motorlardan ikişer tane yapıp kullanmış bayada performans almış diye okudum. 30.000 er litreden 2 wavebox 60.000 lt akıntı yaparki herhalde gayet iyi bi miktardır :)

4 tane anemon ve kuvvetli akıntı motorları!!!

Bence her zaman tehlike yaratabilir,benim görüşüm reef akvaryumunda anemon olmamalı! Tabi karar ve zevk sizin :)

syg

Devrim bey benm tanka uygun tunzelere baktmda 1500 eurodan falan başlıo onun yerine sizinkinin birazdaha gelişmişini artık 2 3 lu falan filan yapmak niyetindeym tabi yapmaya karar verince sizinde baya goruslerınıze basvurcam :)

valla resif diil niyetim Aydın bey aslında ama bi kac mercanda koymadan edemiycem sanırım :) bakalm anemonlardan vazgeceriz olmazsa :)

Azmi bey ben yeni tankıma tunze sipariş ettim yurtdışından.Çünkü yeni tankımda sizinki kadar büyük olacak sorun yaşamak istemedim. Ama tunze alacaksanız e-bay i ve yurtdışındaki dostlarınızı biraz hareketlendirirseniz daha ucuza maledersiniz. Ben size benim yeni gelecek wavebox pump ı çalıştırırsam genel olrak bi bilgi vermeye çalışırım. 10 gün içinde elimde olması lazım

Devrim eskisinide bana ver bari işe yarasın boş durmasın. :D Cümle sonundaki gülücüğe bakma ciddiyim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar