Keşfet

Sert mercan tankım

Er1c

Yeni Üye
Ad Soyad
Tolga
Herkese merhabalar,

Yeni kurulumda ağırlıklı sps düşünüyorum,umarım öyle devam eder.?

150*50*60 tank(Sağdan 40cm.sump)10mm.extclear

Bubble king 180

Aquareef pro3+led ile 2*54 Watt t5

25 kg kadar Fiji Kaya düşünüyorum(bulamadım henüz)

fosfat Reaktörü

fauna marin balling yapılacak sonra jetstream1

dozaj pompası 3'lü,

önerilerinizi bekliyorum.

Suyu kondu bakteri giriliyor,Kaya girince resim atarım.

Keyifli hobiler herkese...

Öncelikle hayırlı olsun. Aqua reef pro 3+ dan memnun kalacağınıza eminim. Takipteyim. Şimdiden hayırlı olsun. Sağlıklı hobiler.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Yiğit bey...

Led armatürün yanına 2 de beyaz ağırlıklı t5 olacağı için ben de memnun kalacağımı umuyorum,gerekirse t5 i artırma imkanım da var.

Bu arada kayalar bulundu,20kg. Fiji yarın elimde olacak umarım.

Dalga motoru olarak mp40 düşünüyorum ama akvaryumun kullanılan kısmı 110cm. Olduğu için  büyük mü gelir diye düşündüğümden başka bir ürüne de yönelebilirim.

Kum olarak da 2mm.-4mm. aralığında caribsea,bir kısmı canlı bir kısmı ölük? Sipariş edildi.

Akvaryumdaki bakteri çeşitliliğini artırmak amacıyla fauna marine damla şeklindeki bakterisini de sipariş ettim,ne kadar çeşit bakteri o kadar iyi olur diye umuyorum.

Öncelikle yeni kurulumunuzda başarılar dilerim. Yeni kurulumlar heyecan vericidir. Ve bu heyecanla en sık hataların, özellikle mali zararlara yol açabilecek hataların yapıldığı safhadır.  Bu kurulumunuza başlarken "ağırlıklı sert mercan" düşündüğünüzü söylemişsiniz. Bu da size ekstra yükümlülükler getirecektir. Sert mercanlar da canlıdır, neye nasıl tepki verecekleri belli olmaz. Bu nedenle bilgi veren siteler genelde min ihtiyaç diye öneriler sunarlar. Aydınlatma konusunu dikkatle inceleyiniz. Satın aldığınız ürünü bilmiyorum. Bu sebeple ne kadar yeterli olur sözüm yok.

Mp40 ilk kurulumunuzda size debi olarak sıkıntı yaratacak güçte olabilir ama mercan yerleştirdikçe yerini değiştirme, modunu değiştirme gibi aksiyonlar ile doğru sirkülasyon için ek motor isteyebilir. 

Aydınlatma için illa öneri vermek gerekirse ( kendi bilgim ve tecrübemle) ; sizin tankın genişliği 50 cm olduğundan 6 flo adetli 54W lı T5 armatür artı sizin Led armatür (T5 armatüre monte önden içe doğru eğimli) uygun olabilecektir. Armatürün ölçüleri aklımda değil. 8 lisi 45 cm civarı sanırım , 6 lısı daha dardır. 

Zevkli bir hobi dilerim.

Not: Markalı bakteri kültürleri tek bir cins bakteri türü barındırmaz genelde. Bu nedenle çeşitli kültürler kullanmak gereksiz olabilir. 

Not2: T5 armatür olarak 39W lık olarakta seçilebilir. Bunlarda 90 cm civarı. Sizin led ile kombinlenebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Sert mercan akvaryumunuzmu var ?
İlla benim olması mı gerekiyor ? Sert mercan yok ama aqua reef pro 3 var ve yeterli geleceğinden gayet eminim ki t5 le sistem desteklenecek. Işıktan yana problem yaşamazlar. Aqua reef pro 3 kullanıcısıyım ve kullanan bir kaç arkadaş var ve üreticiylede sürekli irtibat halindeyiz. Yakın zamanda görseller paylaşılacak zaten öncesi ve sonrası şeklinde.

Hayirli olsun, yeni sert mercan kurulumlari bizleri de heycanlandiriyor.

Fauna balling iyi secim. Balik yuku ne dusunuyorsunuz? 

LED aydinlatmanin canli seciminde sizi epeyce sinirlayacagini dusunuyorum. Iki SPS tankim var, birinde 2x250w MH, 4 T5 digerinde 8 T5 ve 2 kessil led kullaniyorum. Ayni canlinin fraglari arasindaki buyume farki muazzam. Led ile maalesef her tur SPS'ye bakabiliriniz diyemiyorum. 4 T5'e cikarabilrseniz daha iyi sonuc alirsiniz. Ancak renklenme konusunda iyi bir LED'in de ciddi etkisi olabiliyor.

Led ağırlıklı tankta full sert diye başlamak belki biraz zor olabilir bence de. Markaya sözüm Yok ama dünya devi markalarda bile tam Öneri söz konusu değilken ...

Arkadaşlar önerilerinize çok teşekkürler öncelikle...

Daha önceden 6*t5 ile sps ağırlıklı akvaryum tecrübem 4-5yıl boyunca olmuştu,bu sefer led denememdeki amacım aradaki farkı görebilmek,sadece ledle yapılmış çok güzel tanklar gördüm ama çok tecrübeli olmamamdan dolayı t5 ile takviyeliyorum.Çok ihtiyaç hissettiğimde 4 tane t5 e yükseltirsem ışıkla ilgili sorunum olmaz diye düşünüyorum.Ledin verdiği seyir zevki bence t5 den çok daha güzel...Sonuçta bu işi zevk almak için yapmıyor muyuz?

Bence asıl sıkıntı sürdürülebilir bir akvaryum olup olmayacağı,bunu da zaman gösterecek.Bunu da sağlamak için akvaryumu oturttuktan bir süre sonra phmetrenin bağlı olacağı bir Ca reaktörü düşünüyorum, bakalım o safhaya gelebilirsem inşalllah...

Ondan sonrası da düzenli test ve bakım...

Balık olarak da aklımda kesin olanlar 1 adet yellow tang 1 adet powder black yada Powder blue tang(en fazla 2 tang)

1 adet yellow wrasse 

bir çift percula

yem alan bulabilirsem blue mandarin

Başka balık düşünmüyorum.

Dalga motorunda marka seçerken önceliğim sessiz olması,mp40 daha önceden kullandım ama hafif sesli çalışıyordu,tunzeler sessiz diye biliyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Keyifli hobiler..

Peki şeyi merak ettim. 2 adet ledi nasıl ekleyeceksiniz. Bende ledin yanına ekleyecektim de. Estetik bir yol bulamadım. 

T5 leri demek istediniz sanırım,armatürler dışarıdan gözükmeyecekleri için estetik olmaları çok önemli olmayacak.

AYnen onu söylemek istemiştim. Anladım yanı ayrica bir armatür gibi bişey koymayacaksinuz :)  

Dalga motoru olarak sessizliğinden memnun olunan jebao nun yeni sw serisinden sw8 ürününü düşünüyorum.Türkiyede satışı var mıdır acaba?Yoksa da alibabadan sipariş etmeyi düşünüyorum.

SW 8 serisinin sessiz olduğunu duymuştum. Birde artık yurt dışından Türkiye ye ürün gelmiyor diye bir söylenti var. Hatta amazon Türkiye deki müşterilerine satış yapamadığı için Türkiye ye şube açıyormuş.

Peki şeyi merak ettim. 2 adet ledi nasıl ekleyeceksiniz. Bende ledin yanına ekleyecektim de. Estetik bir yol bulamadım. 
2 yıl boyunca 2 adet aqua reef led ile baktım t5 leri sonradan ekledim.
Şunu söyleyim led le sps bakılıyormu evet.
T5 leri ekledikten sonra 40 km hız ile giderken 180 km hıza çıkmak gibi bir şey diyebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 47199

T5 lerinizde neden actinic ve Fiji'ye ihtiyaç duydunuz acaba?Ben t5 leri 10000kelvin düşünüyorum.Led armatürün mavisi ve kızılının yeterli geleceğini düşünüyorum.

Led dünyası şu anda tüm yüzeylere eşit tam spectrum dağılımı için çalışıyor. Kessil "dense matrix" kullanarak bir nebze başardı. Derken Philips "Coral Care" bir difüzör ile bunu sağladı.

Kessil de durur mu, hemen difüzörlü kitlerini piyasaya sürdü. Bu şekilde Par' dan ödün vererek hem disko topu etkisini azalttılar. Hem de mercanların tam spektrumu sürekli almasını kısmen sağladılar.

Ecotech 'te henüz bu konuda bir çalışma olmadı diye biliyorum.

Biraz daha zaman...

Violet a da önem vermeleri artış gösteriyor. 

Dün Ecotech' ten henüz difüzör konusunda bir çalışma olmadığını belirtmiştim, taki bugün BRS tv videosunu izleyene kadar.

Ecotech, XR15' için ürettiği difüzör ile eşit spektrum dağılımını yakalamış bulunuyor. 16. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 47215

Konu görüntüleyen kullanıcılar