Keşfet

Sıcaklar Soğutucuyu Bastırdı

SeNioR

Yeni Üye
Ad Soyad
Hakan Toğuç
6 aydır memnuniyetle kullanmakta olduğum Resun CL-450 model soğutucum mevcut sıcaklara diş geçirmekte zorlanıyor. Her zaman 25 derecede suyu tutabilen soğutucu şu aralar 7x24 çalışıyor ve ayrıca eskiden hep 25 derece gösteren soğutucunun sıcaklık göstergesi günün farklı zamanlarında 26-27-28 gösteriyor hatta kısa süreli de olsa 29'u da gördüm. Bu böyle ne kadar devam edecek, bir sorun çıkacak mı bilmiyorum. İnşallah sorun çıkmaz. Bazen aklıma kötü senaryolar geliyor, soğutucu bir bozulsa kısa sürede akvaryum sıcaklığının 35-40 arası bir değere geleceğine eminim.

Akvaryumumdaki net su hacmi 450 Lt. Evimde balkon olmadığından soğutucuyu mutfaktaki tezgah altı dolaba koymuştum. Soğutucu için sağladığım koşullar bu aletin ideal çalışma koşullarından çok uzak. Havadar bir ortam değil, bulunduğu dolabın sürgülü kapakları var. Dolabın içini çok fazla ısıtıyor ve bu ısı mutfağın içine de yansıyor. Öyle ki, hemen üzerinde bulunan musluğu açtığımda, bu ısının etkisiyle 5-6 sn boyunca sıcak su akıyor.

Ne yapabilirim diye düşündüm ve dolabın içine vantilatör yerleştirdim. En azından dolabın içindeki hava sirkülasyonunu artırırım belki diye düşündüm. Hala ideal çalışma koşullarından uzak ama eskiye göre içim daha rahat. Bu sıcaklarda birden arıza yapmasın da, maazallah...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan Bey , bu tür cihazların işe yarayabilmesi için çevresindeki ortamın kapalı olmaması gerekiyor. Çünkü akvaryumdaki ısıyı fanla ortama bırakıyorlar. Eğer dolap içinde kalması gerekiyorsa belki bulunduğu dolabın kapağına yuvarlak 2 delik açtırıp ,büyük bilgisayar fanlarından birisi içeri diğeri dışarı üfleyecek şekilde yerleştiriseniz.(Kapağın yukarı kısmındaki dışarı, kapağın aşağı kısmındaki içeri üfleyecek şeklinde olursa ,sıcak havanın yükselmesi prensibindende yayarlanmış olursunuz.) Isıyı dışarı atmış olursunuz faydası olur. Fakat mutfağınızın bir miktar ısınması kaçınılmaz olacaktır.

Dolabın içine koyduğum vantilatör ve kapakları kısmi olarak açık bırakarak dışarı üfleme olayını yapıyorum aslında. İçeri üfleme olayı eksik bende sadece. Onu da yapsam daha verimli bir havalandırma sistemi olabilir, haklısın Osman...

akvaryumum 300 lt sump 130 lt total 430 lt 8 adet motor çalışmakta 4*39 w t5 ler 2*150 w mh. Oda gündüz 8:00 de direk ışık alıp 14:30 a kadar ışık görüyor şu anda oda sıcaklığı 28 derece klimasız akvaryum sıcaklığı 25 derece soğutucu teco ve 1 saat duruyor 1 saat çalışıyor sorun yok çim malları ile kaliteli mallar arasındaki fark.

Allah kolaylık versin.

Teco çinde üretilmiyor o zaman.Bu arada bende teco kullanıyorum.

benimki eski model paramız anca eski modeller yetiyor sizinki yeni modeldir pahalıdır onlar

Bendekide siyah eski model yalnız yanlışın türkiyede pahalı satılıyor sen 2 katı para vermişindir diyebilirm ben italyadan aldırdım arkadasıma .Sokağa atacak param yok artık benim .

iyi o zaman akıl etmişsin bizim yurt dışından aldırtıp buraya kaçak sokturma imkanımız yok şayet varsa öyle bir imkan bizede söyle bizde senin aldığın gibi alalım mesela şu aralar MH arıyorum phoenix marka veya reeflux imkanını kullanalım alalım.

Kacak diye birsey yok alıyorsun geliyorsun valla ben imkanımı kendim için kullanıyorsun basının caresine bakıcaksın selamlar.

[SIZE=12pt] [/SIZE]ben almanyada oturan bi ablamdan rica ettim orda ucuz diye ama kargoyla yollamaya kalkınca burdaki fiyatla aynı oluyo valla :D e-bay'ın almanya sitesine girin bakın ucuz sogutucular ama getirtmek dert işte

ben zaten alacağımı uygun fiyata alıyorum sorunum yok paramda cebimde kalıyor allah kolaylık versin alanada taşıyanada satanada

[SIZE=12pt] [/SIZE]peki şuan türkiyede en ucuz bulduğunuz soğutucu ne kadar?hiç böle aşırı cüzi bi fiyata bulan var mı?ben en düşük 400 ytl ye gördüm başka göremedim B)

akvaryumum 300 lt sump 130 lt total 430 lt 8 adet motor çalışmakta 4*39 w t5 ler 2*150 w mh. Oda gündüz 8:00 de direk ışık alıp 14:30 a kadar ışık görüyor şu anda oda sıcaklığı 28 derece klimasız akvaryum sıcaklığı 25 derece soğutucu teco ve 1 saat duruyor 1 saat çalışıyor sorun yok çim malları ile kaliteli mallar arasındaki fark.

Allah kolaylık versin.
Resun ile teco arasında mutlaka fark vardır bir itirazım yok ama yukarda saydığınız şartlar altında soğutucu nasıl 1 saat boyunca duruyor onu aklım kesmedi. Hem oda sıcaklığı 28 derece hem 8 motor + aydınlatma ve bu şartlarda 1 saat boyunca akvaryum sıcaklığı 25 derecenin üstüne çıkmıyor, bir yanlışlık olmasın.

Sonuçta soğutma sürecinin verimliliği arasında ciddi bir fark olsa bile soğutucu durduktan sonra akvaryumun tekrar ısınma süreci içinde soğutucunun bir fonksiyonu yok. Bende bu tekrar ısınma süreci kışın bile 15-20 dakikayı geçmiyor.

fan takın en ucuz soğutucu fan.

bende şu anda aynen dediğim şekilde çalışıyor

ısı 24.5 e düşüyor ve 25.5 e çıktığı zaman çalışmaya başlıyor 2 tonda aquabee motor kullanıyorum. Zaten aletin 24 saat çalışması diye birşey olmamalı varsa öyle bri sorun gazına baktırın derim bi yerden kaçağı olabilir.

[SIZE=12pt] [/SIZE]valla suan akvaryumum 26-27 derece arasında hiç bişey yok ne sogutucu ne fan sıcaklık değişmiyo kolay kolay 24 saat vantilatör çalışıyo önünde :) öğrenci olunca böle şeler yapıyorum panjurları kapadım odaya güneşde girmiyo fan sistemini zorda kalırsam düşünüyorum onunda buharlaşma olayı kötü ama napalım ucuz etin yahnisi sert olur :D

Resun ile teco arasında mutlaka fark vardır

Teco larda soğutmanın devreye gireceği ısıyı ne kadar devrede kalacağını ve hengi dereceye düştükten sonra devreden çıkacağını ayarlıyabiliyorsunuz. Bence bir ayarlarınıza bakın bende de resun var MH de yanıyo odada klima çalışmasına rağmen 30 dk bir 5 dk gibi devreye giriyor. 1 saat çok uzun bir süre.

Saygılarımla

teco r60 lar da güzel aletlerdir.

Soğutucu verimsiz çalışıyorsa hava emiş kapağı tozla tıkanmıştır.

Resunu 3 yıldır kullanıyorum 550 litre için CL 300 kullanıyorum. Aşırı sıcaklar hariç sabit tutmayı başarıyor.

Soğutucu ne kadar çok taze hava alıp atabilirse o kadar iyi soğutur.

550 litrede resun cl-450 kullanmaya başladım bir kaç gün önce.. Şu an 26 derece akvaryum halbuki 24 dereceye ayarlı

Soğutucu dolap içinde durmuyor.. Üstelik sistemimde henüz T5 ve ya metal halide çalışmıyor. Acaba kurulumda mı birşeyleri yanlış yaptım

Konu görüntüleyen kullanıcılar