Keşfet

Sogutucu Kullanmayanlar

30 litre nanoda 20 cm yükseklikte 150 w metal var ısı 26.7 soğutucu ekipman yok.

Sıcaklıklar fena yükseldi, 2 gün evde yoktum geldim tank 32,3 derece olmuş , Emperor Angel beneklenmiş ve bir kısmı pamuk gibi olmuş, şimdi soğutucu bakıyorum.

Malesef 34 derece sıcaklık ve saatlerce süren elektrik kesintisi yüzünden coral beauty mi kaybettim... yine de şanslısınız...

Son birkaç haftadır sıcakların etkisiyle ısı 30 derecenin üzerine çıkmaya başlamıştı, 2 adet fan ile 27 derecede sabitledim. Günde 4 litre su buharlaşıyor sabah ve akşam 2 litre ilave ediyorum. Yalnızca goniopora kısmen dokusunu kaybetti gibi bunun dışında kaybım yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fan ucuz yollu soğutma yöntemi. Fanla soğutan arkadaşlara dijital termostatla kullanmalarını öneririm. 25 dereceye sabitleyip sıcaklık üstüne çıktığında fan otomatik olarak devreye giriyor.

Fan ucuz yollu soğutma yöntemi. Fanla soğutan arkadaşlara dijital termostatla kullanmalarını öneririm. 25 dereceye sabitleyip sıcaklık üstüne çıktığında fan otomatik olarak devreye giriyor.
Yüklü bir sps tankım var malesef gereken özeni gösteremediğimden 33 -34 derece aralığını gördük şu anda 30-31 arasında gidiyor henüz tamamen ölen bir sps yada canlı yok ama canlıların keyiflerinde yok, ama lambaları yakmadığım için 30' da sabit klaıyor, fan olmasına rağmen ısı çok yüksek evin içi 37 derece gündüz 40 ları gördük 32 yaşındayım hayatımda gördüğüm en sıcak yazı yaşıyoruz allah sonumuz hayır etsin.

konu sapmasın ama bu termostatlı sistem bende var, birşey sroucam enda marka kullanıyorum, örnek vermek gerekirse sistem 26 derece gösteriyor 1-2 saniyede 26.1 ve 26.0 olarak oynuyor. ve 26 e set ettiysem değeri fan saatlerce birkaç saniye arayla bir açıyor bir kapıyor bunun önüne nasıl geçebilirim?

lower limit : 25.5

upper limit :26.0

histerisiz:0.1

olarak ayarlı..

konu sapmasın ama bu termostatlı sistem bende var, birşey sroucam enda marka kullanıyorum, örnek vermek gerekirse sistem 26 derece gösteriyor 1-2 saniyede 26.1 ve 26.0 olarak oynuyor. ve 26 e set ettiysem değeri fan saatlerce birkaç saniye arayla bir açıyor bir kapıyor bunun önüne nasıl geçebilirim?
lower limit : 25.5

upper limit :26.0

histerisiz:0.1

olarak ayarlı..
Benim kullandığım termostat 2 haneli ve 25 dereceye sabitledim. upper limit 26 derecede. Diğer dijital derecemle kontrol ettiğimde bazen 25,6 olduğunda devreye girmiyor 25,8 olunca devreye girdiğini görüyorum ama bunda termostatın probuyla benim derecemin akvaryumda zıt köşelerde olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Fan çalışmadığı zamanlarda ısıyı dereceyle kontro lettiğimde yakalıyorum.

0,1 derecelik oranda çalışıyorsa histerisiz oranını arttırırsanız düzelebilir belki ?

Benim kullandığım termostat 2 haneli ve 25 dereceye sabitledim. upper limit 26 derecede. Diğer dijital derecemle kontrol ettiğimde bazen 25,6 olduğunda devreye girmiyor 25,8 olunca devreye girdiğini görüyorum ama bunda termostatın probuyla benim derecemin akvaryumda zıt köşelerde olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Fan çalışmadığı zamanlarda ısıyı dereceyle kontro lettiğimde yakalıyorum.0,1 derecelik oranda çalışıyorsa histerisiz oranını arttırırsanız düzelebilir belki ?
histerisizi 0.3 olarak denedim, 26.3 olduğunda sabitlendi bu sefer ısı, ve yine dur kalklar 26.3 te sürekli devam etti. bu arada mode type: cooling olarak ayarlı, birde heating var ama onu seçmedim

enda ET1411-NTC Dijital Termostat, başka alman malı digital termometre ile ölçüyorum ısıyı, enda ile aynı dereceyi veriyor. bu açıdan endanın sıcaklık doğru ölçmesinden çok memnunum. forumda sağolsun hasan demir arkadaşımızdan tavsiye aldım ben bunu ilk alırken

Cihan Bey Enda nın hangi modelini kullanıyorsunuz acaba bende almayı düşünüyorum da ona göre karar vericem.

histerisizi 0.3 olarak denedim, 26.3 olduğunda sabitlendi bu sefer ısı, ve yine dur kalklar 26.3 te sürekli devam etti. bu arada mode type: cooling olarak ayarlı, birde heating var ama onu seçmedim
Fan için cooling modda ısıtıcı için heating modda çalıştırın. Kışın mesela, ısıtıcınızı da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Bir ihtimal: fanınız çok mu kuvvetli acaba çalışır çalışmaz akvaryumu soğutuyor ve sıcaklık istenen seviyeye gelince o yüzden duruyor olabilir mi¿

Fan için cooling modda ısıtıcı için heating modda çalıştırın. Kışın mesela, ısıtıcınızı da aynı şekilde kullanabilirsiniz. Bir ihtimal: fanınız çok mu kuvvetli acaba çalışır çalışmaz akvaryumu soğutuyor ve sıcaklık istenen seviyeye gelince o yüzden duruyor olabilir mi¿
7 tane 5 cm lik, 1 tanede 12v 10 cm lik pc lerden çıkan fan var amperi yüksek büyük olanın sanırım o çok iyi üflüyor. belki o yüzden olabilir. neyse histerisiz olayını biraz daha kurcalıycam

birde EI1410 modeli var ikiside aynı işi görüyormuş fiyat olarak ta biraz daha uygun siz ona da bakmışmıydınız ?

7 tane 5 cm lik, 1 tanede 12v 10 cm lik pc lerden çıkan fan var amperi yüksek büyük olanın sanırım o çok iyi üflüyor. belki o yüzden olabilir. neyse histerisiz olayını biraz daha kurcalıycam
Mesela ben 80 lt lik nanomda sadece jebonun 1 adet fanını kullanıyorum ve yetiyor.

5cm lik fanlar eğer o tahmin ettiklerimdense, devir sayısı baya yüksek :)

Ledli sistemde sogutucunun forsu birazdaha dustu diyebilirim :D

Soğutucu kullanmıyorum geçenlerde sıcak günlerde 26 oldu şu an 24. ev beykozda etrafı yeşillik zaten evin içeriside oldukça serin.
Soğutucu kullanmıyorum geçenlerde sıcak günlerde 26 oldu şu an 24. ev beykozda etrafı yeşillik zaten evin içeriside oldukça serin.
Şengür bey bende beykozdatım  daha yeni başladım tuslu suya semt olarak hangi  Beykozun hangi mahallesindesin?

Konu görüntüleyen kullanıcılar