Keşfet

Sumpsız Tanklar

Tunze daha sessizdir Tolga Bey. Deltec ses yapıyor. Ses sizin için önemliyese Deltec rahatsızlık verecektir.

Saygılar

ps aqua mmacro as 350p olabilir motoruda sicce psk 2500 olarak kulanabilirsin, tankın içinde ps olduğunda ışıktan emiş ağzında sık yosunlanma olabiliyor buda temizlenmezse performansı düşürüyor, balıkların karideslerin motora kapılmaması için kafes koymanız gerek, psk2500 kullacaksanız silikon hortum ile yada 25 lik pvc boru ve az silikon hortum ile ideal su yüksekliğini yakalayabilirsiniz as350p de vsvs.

ben tank içi ps kullanıyorum su yüzeyindeki yağlanmayıda diy wavebox çalıştırarak çözüyorum wavebox un üzeri su seviyesinden 2 cm daha aşağıda ve çok daha iyi sallıyor o zaman

Sumpsiz tank dogru ekipman ile kurulur ise sorunsuz calisir.

Onemli olan dogru ekipmani bulmak...

Alican bey ses benim için çok önemli bir konu. Referansınız çok iyi oldu. Ömer bey de aynen sizin gibi söylemişti.

Şu an itibariyle tamamen Tunze ps ye kilitlendim artık.

TEŞEKKÜRLER.

Şimdiden hayırlı olsun o zaman :) Ömer Abi, her iki markanın da distribütörü olduğu için, tecrübesi doğrultusunda, objektif bir şekilde tavsiye verebilir. Önerisine uymanız yerinde olacaktır.

Saygılar

İyi günler arkadaşlar konu biraz eski ama ben yeni konu açmaktandsa buna devam etmek istedim ,benim sumpsız akvaryumum yıllardır faal çok şükür bu güne kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadım ancak son zamanlarda akvaryumun içinde hava kabarcıkları uçuşmaya başladı elyaf ve mavi sünger denemem oldu,bu sefer debi düştü ,bu konusa böyle sorun yaşayan varmı?

Ekli dosyayı görüntüle 46982

ben yaşadım. protein skimmer (tunze 9004) ve dalga motorlarını detaylıca temizledim. %20 kadar su değişimi yaptım. sonra toparlandı.

Ben sadece su girişini kıstım ama bu sefer toplaması azaldı ancak yinede hava kabarcığı tam gitmiyor

Benim Önerim, ufak bir bölüm kullanarak yandan sump yapmanız, bu çok daha pratik oluyor ve malzemeyi gizleyebilirsiniz

Konu görüntüleyen kullanıcılar