Keşfet

Tatile Giderken Su Tamamlama Ve Yemleme

clownfish

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak Altıntaş
1 hafta(8-9gün) evde olmayacağım, balıkların beslenebilmesi için ne yapabilirim ?

balık popülasyonu:

1* ml y.tang

1* ml blue tang

1* L coral beuty

1* arc eye hawk

1* strawberry dotyback

2* pecula

1* maroon

diğerleri:

7-8 adet conch, 5-6 adet snail, long spine kestane, sally lightfoot, boxing shrimp

gitmeden birkaç gün evvel bol yemleyip, yokken de bolca nori bıraksam yeterli olur mu ?

50-60kg kaya vardır tankta, bunların üzerinde ve kumda gezen bişeyler de var...

bir de sump ufak su tamamlama için şamandıra yapmak zorunda mıyım ? büyükçe bir bidona(50-60lt)

küçük bir motor (TUNZE 300 lt/s minik motoru) koyup, timer a bağlamak çözüm olur mu acaba ?

kısa aralıklı timer bulabilir miyim ? günde 1 dk çalışacak...

görüşlerinizi bekliyorum...

Timerlı prize sm-9 zaman rölesi bağlayıp 1 sn bile çalıştırabilirsiniz motoru

Ben su tamamlama için timer kullanıyorum. Günlük buharlaşma oranınız belliyse sorun olmaz. Timer'ı gittigidiyor.com'dan aldım. Dijital timerları 1 dakikalık olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Gitmeden önce balıkların karnını deniz ürünleriyle iyice şişirirseniz açlık sorun olmaz, 1 hafta dayanabilirler. Çok fazla nori koyarsanız akvaryuma fosfat artabilir. Ayrıca otuz.com'da da ucuz otomatik yemleme makinaları var diye hatırlıyorum.

bauhaus ta dijital timerler var dakikalık ayar yapılıyor 10ytl

sera otomatik yemleme makinasiyla tatildeyken cok rahat ediyorum...

tavsiye ederim...

Bence aç bırak bir haftada bir şey olmaz. Yalnız gelince birden yemleme yapma önemli nokta o.

bu timerlar "günde" 1-2 dakika çalışacak şekilde ayarlanabiliyor mu ?

Bence aç bırak bir haftada bir şey olmaz. Yalnız gelince birden yemleme yapma önemli nokta o.
nedir bu olayın hikmeti Onur ? aniden saldırıp çatlıyorlar mı ? benim perculalarla blue tang kesin güümm diye patlar valla o potansiyel var arkadaşlarda :D :D :D

arkadaşlar valla süper pratik tavsiyeler bu kadar beklemiyordum sağ olasınız :)

Devrim Bey, sizce en güvenli şekli hangisidir ?hata yapma ihtimali olmayan elektrik vs gidip geldiğinde resetlemeyen, sm9 röle mi ? dijital timer mı ?

not: günde 3-4 lt arası buharlaşıyoruz..

Digital olanlarda daima tökezleme ihtimali vardır. Mekanik olanlar ise sadece zaman atlatır ama mekaniklerlede sizin istediğinizi yaptırma şansı yok. Ben sağlam olsun diye mekanik sm9 entegre edilmesini söledim ama arkadaşların dedikleri gibi dijital timerlarla istediğiniz kadar ayarlama yaparsınız ama ben hiç kullanmadım nekadar sağlamdır bilemeyecem.

Resetleme yapmasını istemiyorsanız mekanikte olsa digitalde olsa pilli olan bi timerı seçmenizi tavsitye ederim

Digital olanlarda daima tökezleme ihtimali vardır. Mekanik olanlar ise sadece zaman atlatır ama mekaniklerlede sizin istediğinizi yaptırma şansı yok. Ben sağlam olsun diye mekanik sm9 entegre edilmesini söledim ama arkadaşların dedikleri gibi dijital timerlarla istediğiniz kadar ayarlama yaparsınız ama ben hiç kullanmadım nekadar sağlamdır bilemeyecem.

Resetleme yapmasını istemiyorsanız mekanikte olsa digitalde olsa pilli olan bi timerı seçmenizi tavsitye ederim
yani bunların pillisi de var demek oluyor bu :)

sm9 röle 27-28 tl gibi görünüyor, pilli dijital timer daha ucuz ise tercih edebiliriz değil mi ?

elektrik kesintisi dışında tökezletecek başka bişey geliyormu aklınıza ? pillisini alırsak ?

Tamamen şans işi belki voltaj oynaması bi problem yarattır ama o da çok ama çok düşük bi ihtimal eğer pilli digital timer varsa sizin tam aradığınız şeydir. Eğer istediğiniz zaman aralığında çalışmıyorsada 5-10 ytl lik bi iç filtre motorunun su çıkışına eczaneden aldıınız 2.5 yada 5 ml llik şırıngayı tam ortadan kesip ucuna hava hortumu bağlayarak debiyi iyicede düşürebilirsiniz bölece 1 dakka çalışmasa bile 10 dakkada 1 dakkada verdiğini verir teorik olarak

[predid]=-infoxunter051

linkteki tunze den var elimde 5024 universal mini pump yazan, 0,7metre yüksekliğe su basabiliyor,

çıkış ağzı ayarlanıp 150lt/s veya 300lt/s debi ile çalışabiliyor, reaktör yapacam diye aldım ama su basma işine kullanabilirim şimdilik :) ucuna eheim ın 12mm lik hortumu takılabiliyor...

bu cihaz dakikada 5lt basıyor düz hesapla, kısarsak 2,5lt dakikada olacak, tabi seviye yükselince bu da düşecek, en iyisi deneyip görecez, teşekkürler...

Onur, nasıl aç bırakacaz hayvanları ? gelince nasıl bir diyet uygulayacaz? şunu bi anlatıver yaw :)

Ya aç bırak gelincede iki gün boyunca az ve sadece günde bir kere yem ver daha sonrasında normal diyete geç birley olmaz. Yalnız gitmeden önce 2 - 3 gün sıkı bir diyet uygula farklı yemlerle günde 4 öğün ver iyice şişir karınlarını. :D Ben 10 gün aç bıraktım kaç kere bir şey olmaz yalnız önemli olan dediğim gibi gelince hheh bunlar aç diye avuç dolusu yem atma. :D

Zayıf motor ve digital timer en pratik yol. Biraz hesap kitapla işini görür.

ohh içim rahatladı :)

yine de sigorta atması vs ihtimaline karşı bir arkadaşa anahtar bırakcam, alt komşuya da durumu haber verdik mi tamamdır, dışardan lambaların ışığı görünecek nasıl olsa...

teşekkürler herkese öneriler içün :)

Sigorta atma olayı en büyük risk zaten. Her şeyi düşünüp önlem alabiliyoruz ama sigorta atma ihtimalini sıfırlayamıyoruz. O yüzden tanıdık birinin günde bir gelip bakması en sağlamı bence.

Bauhause dan 10 ytl ye bu timerlerden almıştım. Elektrik kesilmelerinde sorun olmuyor. Büyük ihtimalle içinde şarjlı pili var. Size yetecek kadar süre resetlemeden idare ediyor. Hem de 1 dakikalık ayar yapabiliyorsunuz. Boyutlarıda oldukça küçük.

Tatildeyken bonsailerimi sulamakta kullandım. Döndüğümde sorun yoktu.

Şamandıra sistemi neden yapmıyorsun bu işin çözümü bu.

bauhausa bakacam , şamandıra bulursam o da olur, takılma riski var mı bunların ?

bir de pasifikte falan var mıydı acaba şamandıra ?

Pasifikte var.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri