Keşfet

Tatile Giderken Su Tamamlama Ve Yemleme

evet haftalık ayarlabiliyorsun günleride yazıyor timerde. dakikalık haftada 4 gün yapabilirsin ne kadar buharlaştığına bağlı

bauhausa bakacam , şamandıra bulursam o da olur, takılma riski var mı bunların ?bir de pasifikte falan var mıydı acaba şamandıra ?

Kaliteli bir samandıra almaya dikkat edin.Bendeki 3-4 defa takılıp tatlı suyu boca etmişti akvaryuma bu konu ile ilgili forumda bir konu vardı sanırım...Aynı benim gibi problem yasayanlar vardı

Piyasadaki yaygın şamandıralar ile problem yaşayanlardan biri de benim fakat kaliteli şamandıra'lar oldukça pahalı sanırım. Reef Octopus'un şamandırası 125 YTL, Tunze'nin şamandırası ise çok daha pahalı. Ben artık şamandıra kullanmıyorum. Timer'lı sistem ile su ekliyorum.

Şamandıra problemlerini okudum, sağ olun ekstra uyarılarınız için.Ekleme bidonunu komple boşaltması belki sump'ı taşırmaz ama üstüne bir de elektrik kesileceği tutarsa, tanktaki su da sumpa inince sumptaki su da eve iner herhalde...

en azından tunze falan almak lazım bunları demekki...

bu arada dünkü yazılanlardan sonra bauhausta idim akşam, elekronik timer aldım.

Bir kullanma kılavuzu var sormayın, bunu okuyan bir daha iflah olmaz :D

bugün işyerime getirdim, kılavuzu hiç görmemiş bir denek üzerinde (işyerimden teknik bir arkadaşın önüne attım al bunu çalıştırmayı öğren diye ) denedim, çok başarılı oldu.

Arkadaş ayarladı, muhtelif saatlerde 20 değişik program yapılabiliyor, 1dk aralığa kadar açılıp kapanabiliyor.

Eski bir vantilatör buldum onu bağladım, 8-10 tane program yaptık, şimdi test ediyorum, arada bir açılıp bir dakika dönüyor, sonra kapanıyor...

pili de var elektrik kesilse de program kalıyor...

Birçok ekipman gibi şamandıranında mekanik temizliği yaplımazsa bu tunzede olsa takılır. Ben Ozan bey di yanlış hatırlamıyorsam 1 sene önce kendisinden oldukça makul fiyata şamandıra aldım ayda bir tuzunu filan temizledim ne takıldı ne şaştı. Bu arada benim tatlı su ekleme tankım 95 lt takılsa ne olacağını hesap edin ama hiç problem çıkarmadı. Burdan Ozan beye teşekkürler

Benimde samandıram bi keresinde takıldı ve oyüzden evi su bastı ve üstüne bide müdahale edeyim derken elektrik çarptı bizim kullandığımız şamandıralar 0.25 ampere kadar dayanıklı o yüzden takılı kalabiliyor bu işin kesin çözümü şamandıra ile motor arasında kontaktör kullanmak sadece 10 liralık bir maliyeti var karaköyde bankalar caddesinde satılıyor birde yedek su tankı için alt ve üst seviye ayarlı şamandıralarda var yani su seviyesini alt ve üst seviye arasında 50 cm kadar ayarlıyabiliyosunuz onun fiyatı da 40 lira

Şamandıranın takılma olayı yanlış anlaşıldı sanırım. Ben mekanik bir takılmadan bahsetmiyorum. Mekanik takılma yaşanmıyor zaten. Dolayısıyla mekanik temizlik bu sorunu gidermez. Benim bahsettiğim kontakların ark yapıp su seviyesi yükselse bile akım geçirmeye devam etmesi.

Bu şamandıra sistemini ben ilk kurduğumda Erdal bey beni uyarmıştı. Hatta başka bir forumda bana aşağıdaki cevabı vermişti.

"Benim sorun oluyor dediğim ama bu işin en basit sistemi senin sistemin.

Bu şekilde çalıştığında şamandıra sürekli motoru devreye alıp çıkarıyor. Çünkü çok küçük bir aralıkta çalışıyor. Şamandıra hafif sallansa devreye girip çıkıyor. Sürekli kesintili bir çalışma.

Bu şekilde önce şamandıra bozulacak. Kontakları ark yapıp yapışacak ve sürekli su vermeye başlayacak. Bu genelde kısa sürede olabiliyor.

Bunu önlemenin iki yolu var;

1. iki şamandıra kullanmak bunlardan biri en alt biri en üst seviyeyi belirliyor ve su ekleme başlayınca üst şamandıra devreye girene kadar devam ediyor. Bunda ayrıca birde röle kullanmalı.

2. ise benim dediğim zaman rölesi sistemi. Şamandıra devreye girdiğinde kullandığınız motorun debisine göre ayarladığınız kadar çalışıyor.

Ben 1.5 dakikaya ayaladım bunu istediğiniz süreye ayarlayabilirsiniz. Çok karışık bir devre değil. Bu merdiven otomatikleri çok ucuz aletler ve üzerinde bağlantı şeması vardır. Kolayca yapabilirsiniz. Şamandıra çok sık devreye girmediği ve direk motoru değilde zaman rölesini kumanda ettiği için arızalanma ihtimali daha az."

O zaman açıkçası bana çok olası gelmedi ve değişiklik yapmadım. Yaklaşık 6 ay sonra bir gün aniden su ekleme tankının boş olduğunu görünce aklım başıma geldi. O günden beri Timer+Merdiven otomatiği sistemi kullanıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
tatile gitmiyim ben en iyisi
default_tongue%20(1).gif
hanımla çocuğu gönderiim , ben bekliim tankın yanında
default_tongue%20(1).gif

bu dijital timer olayı en sancısız çözüm gibi duruyor, sabahtan beri yarım saat- 1 saat arayla 1dk çalışıp duruyor önümdeki vantilatör, deneme sonuçları gayet başarılı görünüyor...

Burak bey birtane tunze su ekleme cihazı alacaksınız gozunuz arkada kalmayacak,dunyayı dolasın ondan sonra isterseniz.

300 küsür TL diyor tedarikçilerimizin sitesinde...

Sorun yasarsanız kaybedeceginiz miktar 300 ytl den kat kat fazla olacaktır.Birde boyle dusunmek lazım!

tatile gitmiyim ben en iyisi tongue.gif hanımla çocuğu gönderiim , ben bekliim tankın yanında tongue.gif
Sen evdekileri yolla ben sana gece hayatından turlar attırayım :D Bak bahanende hazır karıcım akvaryuma su olayları falan filan.

allah muhafaza su basar :D :D :D

Timer + şamandıra yapın gunde 3-4 defa 1-2 dk devreye girecek şekilde ayarlayın. (Ayar kullanılan motor ve sumpa göre değişebilir.) Şamandıra bozulsada tüm suyu birden basmasını engellemiş olursunuz. Şamandıra da günde birkaç kezden fazla devreye giremeyeceği için ark yapmasını da epey uzun bir süre engellemiş olursunuz diye düşünüyorum.

sırf timer ile yapmaya karar verdim, timer günde 1dk dan haftanın tüm günleri için, veya günde 1 dk dan gün aşırı çalışacak şekilde ayarlanabiliyor...

Motorun debisi belli ancak yapacağım kova, hortum su seviyeleri için debiyi bir deneyip görmem lazım, ona da bu akşam bakacam, herhalde bir sorun çıkmaz...

sadece evde yokken,son 1-2 gün su tahminimden çabuk biterse,motor (kovadaki) kuru çalışabilir ama en fazla 1dk çalışıp duracak, bişey olacağını sanmıyorum küçük motora...

her ihtimale karşı tatlı suyu biraz fazla(%20-30) koyarız, bi sorun olmaz gibi...

aynı sitede oturan kuzene de anahtar bırakacam, 2-3 gün arayla uğrar bakar...

alt komşuya da lambaları söylerim, dışardan görünüyor aydınlatma, lambaları akşam 10:00 dan önce sönük görürse beni arar, kuzene söylerim müdehale eder...

Şmandıranın devre sistemi ile normal şebeke farklı. 2 saniyelik çalışmada bile evdeki sigortayı attırmaya yetebilir. Benimki ne zaman devreye girse akımda oynama yaratıyor ve içerdeki power supply sinyal veriyor. Reef octopusunki gayet uygun. Dikkat ettiyseniz adaptör var. O adaptör şamandıraya giden ve gelen akımı düzenliyor. Bu timerdan ayrı bir olay. Timerlada tehlike geçmiş olmuyor.

Adaptörün altına bakarsanız iki tane giriş görürsünüz. Biri motora diğeri şamdıraya, aradaki akımı düzenliyor.

yani ya iyi markalardan şamandıra sistemi, ya da timer sonucu çıkıyor...

Hayır. Cevap akımı düzenleyen aparatlı şamandıra sistemi oluyor. Ben evde aynı mantıkta çalışan aquamedic kullanıyorum, yıllardır tık demedi.

bu tarz bir ürün kullana var mı ? ya da kullanılabilir mi ne dersiniz ? presostat adı altında geçiyor bu ürün.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri