Keşfet

Ucretsiz Spagetti Alg (Suyunda Mysis De Var)

Gökçe Abi' ye beni sımsıcak karşılaması, evine buyur edip akvaryumunun karşısında ettiğimiz güzel sohbetler, hobi hakkında paylaştığı bilgi ve tecrübeleri ve Spagetti + Mysis leri için tekrar teşekkür ederim :)

Selamlar

Ne demek Eser, lafı olmaz. Güle güle besle yosunlarını ve mysislerini, sen de büyüt sen de hediye et. Et ki doğaya az da olsa katkımız olsun :)

Guncel.

Abi akvaryumda her yer Mysis oldu, zorla Deniz Atı aldıracaksın bana :) Bir de, internette bakıyorum Mysis' ler hep şeffaf ama seninkiler hafiften pembemsi gibi. Sürekli ümit ediyorum bunlar inşallah benim Cleaner Shrimp' lerin yavrularıdır diye...

slm bende isterim kaldimi sıpahetti

Abi akvaryumda her yer Mysis oldu, zorla Deniz Atı aldıracaksın bana :) Bir de, internette bakıyorum Mysis' ler hep şeffaf ama seninkiler hafiften pembemsi gibi. Sürekli ümit ediyorum bunlar inşallah benim Cleaner Shrimp' lerin yavrularıdır diye...
Ben de fire shrimpler vardi onlarin yavrulari olmasin sakin :)

Abi son dönemde fotoğraf makinesiz kaldım ama uygun zamanda video çekip yayınlayacağım, resmen bazıları pembeler, çok romantikler :) İşin ilginç tarafı, senden Spagetti aldığımda akvaryuma koyarken çok inceledim, içinde Mysis yoktu. Demek ki yumurtaları vardı ve öyle çoğaldılar. Artemia gibi bollar şuan akvaryumda, daha 1 ay bile olmadı. Sürekli bitkilerin arasındalar. Benim balıklar Tang ağırlıklı olduğu için bunları yiyecek yok, çoğalıyorlar. 

Spagettileri aldigin yere zaman zaman artemia ektigim de olmustur :) Ama yasadiklarini sanmiyorum.

Al bir kac tane anthias bak bakalim bir tane kaliyor mu :)

Hala spagetti alg mevcuttur. Ver ver bitmiyor vallahi :)

Bu gün 1 mayıs işçi bayramına rağmen meşakatli bir yolculuktan sonra Gökçe beye ulaşıp spagetti alg sahibi oldum bende.. Kendisi beni evinde misafir etti desem yalan olmaz kendilerine ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ...                                         KOLAYLIKLARDİLERİM...

Rica ederim lafi olmaz. Yosun almak icin o kadar yolu geldiginize gore bu isin ustesinden geleceginize hic suphem yok. 

Insallah hersey gonlunuzce olur :)

Ankara'ya tek bir çıkartma yapabilseniz aslında burda dağıtımı üstlenebilirim. :)

Kargo yapma sansim yok maalesef. Lutfen kusuruma bakmayin. 

Yine bedava veren ve kargo yapmaya zamani musait olan arkadaslar var. Arzu ederseniz ondan isteyin.

Daha denk gelemedim maalesef, kimdir acaba.

Gökçe Bey, tekrar teşekkür ederim. Bu yaptığınız çok güzel bir şey. Söz veriyorum, çoğaltabilirsem ben de böyle bir başlık açıp dağıtacağım.

Rica ederim Melih. Lafi olmaz, gule gule besle buyut :) Gokce kafi, beye gerek yok. 

Gökçe Abi' den aldığım Spagetti' lerin suyuyla yumurtası gelen Mysis' ler sayesinde 1 ayda Mysis zengini oldum, her yerde sanki binlerce oldular. Tang ağırlıklı balıklarım bunları yiyemedikleri için çoğaldılar. Sonra bir çift Deniz Atı aldım ve en az 3 ay kadar bunlarla beslenerek gayet güzel yaşadılar. Sonra Mysis' ler tükendi ve Deniz Atları öldü :-(

O kadar anlatmaya calistim sana o mysislerle deniz ati olamayacagini ama sen yine kendin tecrube ederek ogrenmeyi sectin. Uzuldum acikcasi :(

Sistemimde mysis hic bitmese ve atlari ne kadar cok sevsem de hicbir sekilde o atlara ev sahipligi yapmaya cesaret edemedim.

Spagettiler hala mevcuttur. Sehir disina gonderemiyorum, isteyen arkadaslardan cok cok ozur dilerim. Ancak Istanbul'da bir yakininiz varsa gelip alabilir. Hic problem degil benim acimdan. Bir kez daha belirteyim.

Selamlar;
öncelikle örnek davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
Geçen ay ithal bir çift deniz atı aldım, formları gayet iyi. Dondurulmuş artemia ve refugium daki podlarla beslendiklerini gözlemleyebiliyorum. Daha iyisi kur yaparak çiftlestiklerinede şahit oldum. Ve sanırım yakında bir sürü deniz atım olacak. :) )
Şimdi sizce refugium a spagetti alg koymam faydalı olurmu?
Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkürler.

Sent my iPhone5 using

Konu görüntüleyen kullanıcılar