ayhanguven
Yeni Üye
- Ad Soyad
- ayhan
Merhabalar tekrar...3 yıllık aradan sonra start verme zamanı geldi de geçiyor.3 yılımı gerek forumda gerekse deniz akvaryumu gruplarında ekipman toplayarak geçirdim.kötü ekipman almamak için elimden geleni yaptım.bu zaman zarfı içerisinde boş durmadım öncelikle pleksiden sump yaptım sonra sigma profilden sehpa yaptım.sürekli araştırarak deneyerek öncelikle kendim yapmış olmamın hazzı ile akvaryumum bitiş aşamasına getirdim.bütün ekipmanları 2 el olarak aldım.beğenmediğim kusur gördüğüm herşeyi değiştirdim.gelelim ekipmanları...
Ps___buble king supernarin 300( eski 2 motorlu idi yeni model rd3 speedy ile değiştirildi)
Kafa motoru____ecotech m1
Dalga motorları___ecotech mp40qd ve maxpect xf 150gyre (mıknatısları ve plastik aksamındaki beğenmediğim yerleri sıfır yedek parça alarak deģiştirildi)
Sump_____ kendi el emeğimle pleksiden yaptığım sump
Akvaryum____yener yılmaz ustaya yaptırdığım curve 130×70×50
Canlı kaya___tamamen forumdan hobiyi bırakan arkadaşlardan tek tek beğenerek topladığım fuji plate kayalar.kayaları pleksi plakaya pleksi çubuklar ve plastik çubuklar kullanarak Japon akvaryum ustasından esinlenerek yapıldı.
Elektrik pano____Sinan sedan yapımı elektrik panosu
Tesisat____kırmızı beyaz pvc_u boru kullanıldı
Aydınlatma___pro3 nano 1 adet var 2 adet daha alıncak (tek pro3 plus almaktansa 3 adet ayrı ayrı almayı tercih ettim çünkü ışık dağılımının tek armatürler daha iyi olucağını düşünüyorum.ilerde yeni armatürler çıkınca değiştirmesi daha kolay olur.)
Akvaryumun herparçasında el emeğim olduğu için sağlığım el verdiğince ölüm kalım olmadığı sürece Hobiye devam edeceğim.
İlk proje aşamasından son haline kadar resimleri paylaşıyorum.eleştiriletinizi ve önerilerinizi esirgemeyin lütfen
E hadi artık bismillah...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ps___buble king supernarin 300( eski 2 motorlu idi yeni model rd3 speedy ile değiştirildi)
Kafa motoru____ecotech m1
Dalga motorları___ecotech mp40qd ve maxpect xf 150gyre (mıknatısları ve plastik aksamındaki beğenmediğim yerleri sıfır yedek parça alarak deģiştirildi)
Sump_____ kendi el emeğimle pleksiden yaptığım sump
Akvaryum____yener yılmaz ustaya yaptırdığım curve 130×70×50
Canlı kaya___tamamen forumdan hobiyi bırakan arkadaşlardan tek tek beğenerek topladığım fuji plate kayalar.kayaları pleksi plakaya pleksi çubuklar ve plastik çubuklar kullanarak Japon akvaryum ustasından esinlenerek yapıldı.
Elektrik pano____Sinan sedan yapımı elektrik panosu
Tesisat____kırmızı beyaz pvc_u boru kullanıldı
Aydınlatma___pro3 nano 1 adet var 2 adet daha alıncak (tek pro3 plus almaktansa 3 adet ayrı ayrı almayı tercih ettim çünkü ışık dağılımının tek armatürler daha iyi olucağını düşünüyorum.ilerde yeni armatürler çıkınca değiştirmesi daha kolay olur.)
Akvaryumun herparçasında el emeğim olduğu için sağlığım el verdiğince ölüm kalım olmadığı sürece Hobiye devam edeceğim.
İlk proje aşamasından son haline kadar resimleri paylaşıyorum.eleştiriletinizi ve önerilerinizi esirgemeyin lütfen
E hadi artık bismillah...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi