Keşfet

Uras&elis reef

Bilinçli ve her aşamasında emek verilen bir kurulum olmuş. Sabrınıza, emeğinize sağlık diyelim. Kurulum aşamasında ki sabırı, umarım akvaryumda da gösterebilirsiniz. Uzun soluklu ve kayıpsız bir tank olması dileğiyle ,takipte kalıyorum.Bol bol güncelleme bekliyoruz:)

Büyük olan benim küçük olan kızımın epoksi deniz temalı sehpa.değişik bir akvaryum sehpası geliyor
b0e549f8b8da971c2037f6451806203d.jpg
bf1cd53870e2ba8963b75dfe5e78e6d1.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İmkanı olanlar mutlaka güneş enerjisi sistemi kurdursunlar.şu an eskisi kadar fiyatları uçuk değil.ecotech in bataryası alacağınıza bu sistemi kurup bakın keyfinize.eviniz birde müstakilse işte o zaman balla kaymak gibi.bu ülkede elektrik fiyatları yüzünden tank bozan çok kişi biliyorum.benim şebeke destekli akıllı inverter fanları çok ses yapıyor o sesi nasıl kesebiliriz.resimdeki mavi kutu
6ed6599a21920ebf93fd04d09706c00a.jpg

bir kutu içinde hava alabilecek şekilde dışarı koyabilirsiniz balkona

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ayhan Bey tankla ilgili gelişmeler var mı? Özellikle güneş panelinin ürettiği elektrik akvaryum için yeterli oluyor mu? Nasıl bir sistem kurdunuz? Tankınız gayet iyi düşünülmüş, geçmişteki tecrübelerden ders alınarak kurulmuş, keşke şurasını şöyle yapsaydım demeyececeğiniz bir tank olmuş. Ayrıca ben de ricordea florida hastasıyım. İleride birbirimizde olmayan renkleri paslaşırız :)

Hayırlı olsun tekrar. Sizden güncel resim ve elektrik ile ilgili bildiler bekliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sıradışı bir sehpa geliyor...
ed9fabd671e5142abc9d4a0ce652b99d.jpg
29af147aaeb3871439bbb527ed0eea5e.jpg

Gerçekten herşey mükemmel gözüküyor. Elinize sağlık. Takipteyim :)

Mercanları koyalı epey olmuş güncel video resim yok mu

Merhabalar. Sıradışı bir mobilya geliyor.arkadaşlar ben bu hobiyi ilk günden söylediğim gibi el becerimi kullanarak değişik daha önce pek yapılmamış bir resif akvaryumu kuruyorum.her parçasında el emeğim var.tankı 2 kez kurmak zorunda kaldım ön camda silikon açılması meydana geldi.tekrar sökülüp yapıştırıldı yine hava kabarcığı oluşunca kendim 2 arkadaşımla tekrar kendim yapıştırdım.sonra özel kaliteli paslanmaz köşebentler büktürerek tankın her bir köşesini dıştan köşebentler yapıştırdım.ben bu hobiyi ömrümün sonuna kadar devam ettirmek istediğim için akvaryumda aklımın kalmasını istemiyorum.mobilyacıya gittim ölçü almaya geldi anlattım istediğim hayalimdeki mobilyayı.adam nasıl evden kaçacağını şaşırdı.gelmeden önce ölçüye ben böyle ustayım şöyle ustayım deyip durdu.sonra yine iş başa düştü.önce masif panel araştırdım ankara'dan sipariş verdim.sonra cnc kesim yaptırarak her bir parçasını kendim tasarladım ve ölçülendirdim.şimdi boş bir zaman bulursam montajını bitireceğim yine kendim.epoksi ile deniz teması yapan bir arkadaş buldum ağacımı gönderdim.anlattım istediğim tasarımı istediğinizi anladım eşimin iş yerine ağacı bırak ben yapıcam dedi 350tl ye anlaştık.bir hafta sonu bana bir resim gönderdi görünce şok oldum.ağacın her yerini boyamış.dedim hemen temizle kurumadan ağacı.şok oldu kadın[emoji23] temizlemiş tekrar üstüne epoksi dökmüş.fotoğraf çekip şimdi olmuşmu dedi harika olmuş dedim ve teslim alır almaz elime çekiç ve keski alarak tekrar her tarafını kopartıp temizledim.yine iş başa düştü kendim videolar izleyerek epoksi işini elimden geldiğince deneme yanılma yoluyla yapmaya başladım.görüyorum en ünlü ustaların tanklarındaki mobilya yapımında kullandıkları menteşeler pas içinde kalıyor birkaç ay sonra.değişik bir menteşe sistemi kullanmayı düşünüyorum.tankı kendi haline bıraktım.26 çeşit özel tür zoa,bir adet milka ve bir adette kolay tür sps mevcut tankta.bir haftadır tankı görmüyorum hepsi bıraktığımda keyifleri yerindeydi.
Bu arada mdf yerine masif panel den mobilya yaptırmanız şiddetle tavsiye ederim.özel doğal yağlarla harika görüntü oluşuyor. Resim bol bol paylaşacağım.hem maliyetleriyle herşeyi ile ayrıntılı anlatacağım.
d5741d308e32d3320253acb5495981eb.jpg
127c840a3b3864b9f315c4cda86c2fe6.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar