Keşfet

Uras&elis reef

Bu camın reklamlarını görüyorum hep, gerçekten deneyiminizi merak ediyorum, işe yararsa bende balkona yaptırayım
Yener usta yaptı yankımı.görüntü harika canlılar koyunca video atarım.curve tv gibi [emoji3]dış bombeli akvaryumlar gibi büyüteç gibi kayaları büyütmüyor.balonun kapalıysa en güzel yer balkon akvaryum için.ilk deneme suyu bastığımda arıtıcıdan suyu açık bıraktım gittim .tank dolmuş sump dolmuş. taşan sular balkonun gider borusundan gitmiş evin içinde olsaydı öyle bırakamazdım.deprem bölgesinde yaşıyoruz belki biraz sallanmada tank patlayacak kendi evimden çok alt katrakilerin durumu nasıl olur.balkonun müsaitse en iyi yer.ben birde güneş paneli koydum iki adet.kafa motoru ve ps 24 saat kesintisiz çalışıyor. Saat sabah 9 dan akşam 4 kadarda dalga motorum güneş enerjisinden kullanıyorum.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok güzel olmuş, balkon camları nasıl izolasyon sağlıyormu

Çok güzel olmuş, balkon camları nasıl izolasyon sağlıyormu
Albert genau yaptırdım ısıcam k serisi.ben daha bu evde oturmuyorum ama kışın gittiğimde bile sıcacık balkonda.üst katta kapalı alt katta kapalı hepsinde petek yanıyor.ben hiç yakmasamda hiç soğuk olmuyor. Albert genau İnternet sitesinden araştırabilirsin hava ve su testleri yaptıkları videolar mevcut

Hocam yeni fotolarınızı bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bence kayaların arka ve yan camlara yapışması pek iyi durmuyor, ilaveten kaya miktarı da fazla gibi, mercanlara az alan kalıyor.

Bence kayaların arka ve yan camlara yapışması pek iyi durmuyor, ilaveten kaya miktarı da fazla gibi, mercanlara az alan kalıyor.
Görüşünüze saygı duyuyorum benim deniz akvaryumlarında en sevmediğim iki şey var biri dalga motorları diğerine arka camlarda ve yan camlarda oluşan yosun tarzı yeşillikler ve coralinalg.coralinalg kayalarda güzel duruyor fakat camlarda oluşanlardan nefret ediyorum.süper temizlenmiş hergün düzenli temizlenen camlar olduğunda sorun yok bu seferde herşeyi doğal olması güzel olan akvaryumda dalga motorları gözüme hiç hoş gelmiyor bütün doğallık gidiyor.ßu an benim akvaryumda bir adet xf150gyre,bir adet ecotech mp40qd ve iki adet tunze dalga motoru var görebiliyormusunuz?zamanla arka yüzeyleri ve yan yüzeyleri starpolip ile kaplanınca çok daha diğal ve güzel görünecek .kum yüzeyi tamamen boş kuma sadece 4 tane küçük Fiji dal temas etmekte.kayalar birde hepsi sabit değil pleksi çubuklarla destekli takılıp çıkarılabiliyor.her Fiji platede delikler var frag koyabilmek için. Zamanla mercanlar büyüyünce fazla olan kayaları çıkarayım diye böyle yaptım.bir tane bile büyük kayasıyla mercan almayacağım.zoa da alsam küçük frag olarak alıcam.ben birde kum üzerinde olan mercanların hastasıyım.kum üzerini dikkat ederseniz boş bıraktım.en sevdiğim mercanlar ricordealar.mümkünse bütün kumun üzerini onlarla kaplamak istiyorum.

Bir şey dikkatimi çekti.
Su arıtmanın altında priz var. Duvar da.
Onu emniyete alsanız iyi olmaz mı.
Yani Allah göstermesin su temas ederse sıkıntı olmasın. Yani bendeki su arıtma bazen su damlatıyor du. Aklıma geldi şimdi. Onu görünce.

Bir şey dikkatimi çekti.
Su arıtmanın altında priz var. Duvar da.
Onu emniyete alsanız iyi olmaz mı.
Yani Allah göstermesin su temas ederse sıkıntı olmasın. Yani bendeki su arıtma bazen su damlatıyor du. Aklıma geldi şimdi. Onu görünce.

Valla doğru söylüyorsunuz.o prizi iptal edeyim zaten bir işe yaramıyor.elektrik tesisatı diğer tarafta.güneş enerjisi sistemide zaten orda.

İptal etmeyin. Biraz daha sıva üstü olarak taşıyın bir yere. İleride lazım olur.

Bende görüşlerinize saygı duyarım tabii, dalga motorlarını gizlediğimizde acaba efektif işe yarayan akıntı alınabilecek mi?  Tankın dogal olması ıçin tabii gözü rahatsız etmeyecek yosunlarda coralın alglerde olacak tabii, çünkü doğal resiflerde de böyle.

Kum üzeri mercanlara lps brain ve fungialarda güzel  olur rengarenk bulabilirseniz.

Kolay gelsin kurulumunuz.

İmkanı olanlar mutlaka güneş enerjisi sistemi kurdursunlar.şu an eskisi kadar fiyatları uçuk değil.ecotech in bataryası alacağınıza bu sistemi kurup bakın keyfinize.eviniz birde müstakilse işte o zaman balla kaymak gibi.bu ülkede elektrik fiyatları yüzünden tank bozan çok kişi biliyorum.benim şebeke destekli akıllı inverter fanları çok ses yapıyor o sesi nasıl kesebiliriz.resimdeki mavi kutu
6ed6599a21920ebf93fd04d09706c00a.jpg

Merhaba emeğinize sabrınıza sağlık.güzel bi proje.güncel foto video varmıdır?

Hayırlı olsun hocam sonraki hangi canlıları eklemeyi planlıyorsunuz

Hayırlı olsun hocam sonraki hangi canlıları eklemeyi planlıyorsunuz
Abdurrahman bey ben sps renkli çubuklardan hiç hoşlanmıyorum.ben özel zoa lardan nadir bulunan zoalardan hoşlanıyorum.ricordea yuma ve lps canlılardan eklemek istiyorum.bir arkadaş 2 adet kolay sps gönderdi.tanka ekledim bakalım yaşayabilecekler mi.

Sps ler bunlar daha dün ekledim.biri milka diğerini adını bilmiyorum
00f7ae9b2737f255e3ca27c89782f342.jpg
e9888a049647f92f7fa4eee0c64c641e.jpg

Güneş enerji paneli için özel mesaj attım bakma şansınız varmı ?

Sent my iPhone using Tapatalk

Aslında buraya yasa daha iyi olur herkes bilgilenir.
Güneş enerjisinden elektrik üretip
Tüm evde kullanmak istesek
Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbaya değer mi

sadece akvaryumda çalışan bütün aletleri idare etse yeter bence.

Buraya yazsa bence daha iyi olur.

Aslında buraya yasa daha iyi olur herkes bilgilenir.
Güneş enerjisinden elektrik üretip
Tüm evde kullanmak istesek
Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbaya değer mi

Konu görüntüleyen kullanıcılar