Keşfet

Üye Akvaryumları

çok güzel olmuş maşallah.tank hakkında bilgi verebilirmisiniz.
Güzel yorumunuza teşekkür ederim.Akvaryum kurulalı 1.5 seneyi geçti.Daha önceden 150*65*60h ölçülerinde bir akvaryumum vardı.Bir seneye yakın o akvaryumla ilgilendim.Yaşadığım sorunlardan dolayı o akvaryumu bozdum.Bir süre ara verdikten sonra daha ufak bir akvaryum kurmaya karar verdim.Şu andaki akvaryumumdan nazar değmesin çok memnunum.Herhangi bir sorun yaşamıyorum.Başlarda tank oturana kadar tabiki bazı sorunlar oldu.Fakat kısa sürede düzeldi bu sorunlar.Akvaryum 60*60*50h ölçülerinde.4*24w armatür kullanıyorum.t5 lambalar ati blueplus,coralplus,purpleplus ve actinic.Kafa motoru Mini Red Dragon pump 2.5 metreküp.Bu pompa inanılmaz sessiz.Fişten çıkarıp taktığınızda dahi sesteki farkı anlamıyorsunuz.Piyasadaki pompalardan pahalı ama her kuruşuna değer.Protein skimmer Bubble Magus Curve 7.Ondan da çok memnunum.Two little fishes Phosban reactor 150 kullanıyorum.Dalga motoru olarakta Jebao wp 25 ve tunze 6015 kullanıyorum.Balık olarak 1 adet midas blenny,2 adet fire fish,1 adet medium boy yellow tang,1 adet flameback angel,1 adet yellow watchman gobby,2 adet chromis ve2 adet ocellaris clown fish mevcut.Ocellaris clown fishler çift oldular ve bir kaç aydır herhafta yumurtluyorlar.Mercanlar video da gözükmektedir.Tanka şu ana kadar hiçbir katkı maddesi girmedim.Sadece kurduğumdan beri düzenli olarak 2 haftada bir %25 su değişimi yapıyorum.Sump yaklaşık 55 litre.Su değişimlerindesuyu sumptan çekiyorumve sumpın hepsini boşaltmış oluyorum.BURSA AQUABLUE 'nun sahibi Kıvanç ÖZ 'e bunca zaman bana aktardığı bilgiler ve akvaryum kurulumundaki yardımlarından ötürü teşekkür ederim.

sağol abi teşekkür ederim allah razı olsun 

Buda benimki :D

48ffe1ed541963b7ee14b9b7236ab9de.jpg

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İç mimar olamamdan kaynaklı akvaryumun mobilyaya uyumlu ve bir konseptinin olmasını istedim. Uzun zamandır akvaryum merakımı küçük akvaryumlarla hem evde hem de ofisimde sürdürüyordum, artık sump'lu bir deniz akvaryumu yapmamın zamanı geldi diye düşündüm. Mobilya ve akvaryumun bulunduğu mekana uyumlu bir akvaryum tasarımı yapmaya karar verdim. öncelikle akvaryumun seyrinin tamamen keyifli olması ve gözü rahatsız edecek çeşitli cihazların akvaryumun içinde görülmesini istemedim, bundan dolayı tasarımı buna göre yaparak su geliş ve gidişlerini sağ ve sol tarafta bulunan ve mobilyanın bir parçası gibi görünen ahşap kulelerin içine gizledim. Amerikadan sipariş ettiğim bazı yapay mercanları da yaşam olanakları oluşana kadar içinde bulunmasını istedim. tasarımını yaptığım akvaryumun ahşap bölümlerini arkadaşım Gökhan Armağan yaptı, sonrasında birlikte akvaryum kurulumu yaptık. Şuan akvaryum kurulumu olalı 2 hafta oldu. Akvaryumun su değerlerinin istenen seviyede olması ve gerekli bakteri türlerirnin oluşması için 2 haftaya daha ihtiyacım var. Akvaryum içine ilk etapta 2 adet Chromis balığı ve iki adet de mushroom koydum. Amacım akvaryumun içinde yaşam koşulları tam elverişli hale geldiğinde çeşitli balık ve mercan türlerini ilave etmek. Uğraşması biraz zahmetli ve bilgi gerektiren bir uğraş ama seyretmesi son derece keyifli..smile ifade simgesi

Ekli dosyayı görüntüle 32372

Abi kapatmamışsın akvaryumu

Sıtkı kapatmaya zaman bulamadım ama tankı kendi haline bıraktım... Kendi kendine gidiyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar