Keşfet

VOLCANIC AKVARYUM KURULUMU

madenli

Yeni Üye
Ad Soyad
SEFER
Merhaba uzun bır aradan sonra ara verdıgım akvaryum sevdama yenıden baslamak ıstıyorum , kafamda devamlı yer eden yapmak ıstedıgım farklı dızayn bır akvaryum var 

akvaryumcuyla yaptıgım gorusmede cok makul fıyata armatur sıstemı harıc mobılya sump akvaryum boru sıstem olarak teslım edecegını ılettı 

100*60*30 olculerınde yapmayı planlıyoruz sump boruları orta kısımdan kule seklınde veya arka camdan cıkarak asagıya ınmesını saglayabılırız yorumlarınızı almak ıstıyorum

tesekkkurler 

Ekli dosyayı görüntüle 42720

Ekli dosyayı görüntüle 42721

Ekli dosyayı görüntüle 42722

Moderatör tarafında düzenlendi:
Değişik ama şık bir tasarım. Tabi güzel gözükmesinin yanında sanki dalga konusunda biraz handikaplı gibi duruyor.Anladığım kadarı ile de sumpsız bir sistem bu. Az balık ve mercanla doğal döngü (nitrat ve fosfatın mangrow, bakteri vb yol ile tüketilmesi) yakalanmaya çalışılmış. Balık ve Mercan doldurma isteğiniz uyanmayacaksa, yapılabilecek bir proje

maşallah çok güzel akvaryum olmuş :thumbsup:

Ekli dosyayı görüntüle 42722

sump sıstemı var malıyetı  850 tl buluyor haftaya calısmaya baslıcaz 10 mm cam beyaz mdf mobılya yapacak   sump sıstemı  kararsızım burda kaya ıcınden kule sıstemı yapmıs arkadas yoksa arka kısımdan cıkıs yapsak nasıl durur balıklar yasaması ıcın derınlık sıkıntı olur mu sızce tsk 

Deniz akvaryumu ile tanışmama vesile olan tanktır kendileri. Çok şık ve alışılmışın dışında bir tank :)

sump sıstemı var malıyetı  850 tl buluyor haftaya calısmaya baslıcaz 10 mm cam beyaz mdf mobılya yapacak   sump sıstemı  kararsızım burda kaya ıcınden kule sıstemı yapmıs arkadas yoksa arka kısımdan cıkıs yapsak nasıl durur balıklar yasaması ıcın derınlık sıkıntı olur mu sızce tsk 
Az önce ben resimlere baktığımda 3ncü resim yoktu saki. Yoksa ben mi uyanamadım daha

dogru yoktu ben siz sump sorunca  ekledım nebi bey 

:)  bende diyorum alla alla... Az önce sump yoktu. Yapılırsa hoş olur ama dediğim gibi handikapları olan bir tank. fazla canlı yüklemesi yapılamaz.

100 - 80 cm akvaryuma 4 balık benim için uygun olur  small  boylarda 2 palyonca -  1 naso  1 blue tang   - deniz yıldızı - kestanesi anemon ilerleyen zamanlarda olabilir 

Merhaba;

Projeniz hayırlı olsun. Yaparsanız bana haber verin, ücretsiz olarak size Nitrat Fosfat emen Red Mangrove bitkisi göndereyim. Telefonum 0532 3667566.

Hayırlı olsun bu tank senelerdir hep izlediğim takip ettiğim bir tank çoğu kişinin hobiye girmesine vesile olmustur. Özellikle yengeç gibi sevdanız varsa burda o konuya yönelebilirsiniz zira kuran kişi de oyle yapmış. Hayırlı olsun :)  

çok teşekkürler insallah başlıyoruz haftaiçi arıcam bilgi ve yardımlarınızı almak için 

10 mm beyaz cam yoksa normal kesim cam arasında cok fark var mı fıyatta 300 tl  oynuyor onerınız 

diğer akvaryum 100 cm  8 mm standart cam kullanmıstım sorun olmadı 

madenli' Alıntı:
Merhaba;

Projeniz hayırlı olsun. Yaparsanız bana haber verin, ücretsiz olarak size Nitrat Fosfat emen Red Mangrove bitkisi göndereyim. Telefonum 0532 3667566.

Hayırlı olsun bu tank senelerdir hep izlediğim takip ettiğim bir tank çoğu kişinin hobiye girmesine vesile olmustur. Özellikle yengeç gibi sevdanız varsa burda o konuya yönelebilirsiniz zira kuran kişi de oyle yapmış. Hayırlı olsun :)  
daha once 100 cm deniz kurdum ama hep standart bır yapı degısık ve farklı olması ıcın buna yoneldım yengec harıka duruyor  ama bu tarz  bır kaya tr bulmak zor olur sanırım parca parca dızsek bu goruntu elde edemeyız galıba 

Dışarı zıplayan tür balık seçmezseniz sorun olmaz.

Sanırım ekstrem istanbulda böyle kayalardan su dökülen bir akvaryum vardı.Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bu tankın halen ayakta olduğunu görmek güzel :)

2009da 2010 da falan vardı galiba, daha eski de olabilir...

metal halide aydınlatma kullanılmıştı...

ilk yaptığında çok sayıda irili ufaklı yengeç vardı, şimdi de var da eskiden daha çok sayıda ufak hermit yengeçleri vardı Kaya'lara çıkıp inen...balıklar daha ufaktı, büyümüş...

Görsel açıdan, tavsiyelerim:

1-aydınlatma renklerinde mavi tonlarında ısrar etmemeniz lazım, çünkü bu bir sığ su ortamı, zaten Ada'mın tankı da öyle, derin su rengi garip olur...ayrıca aydınlatma türü de güneş efektine yakın, metal veya led olabilir...

2-balık olarak ufak türler tercih etmelisiniz, Ada'mın tankında da büyüyen balıklar tuhaf görünmüş...

3- dalga motorlarını ufak ve gizlenebilir modeller seçmeniz, doğal durması için...

adam bunu yaparken orta yüksek kayanın içine bir kafa motoru gizlemişti, yukarıdan dökülen su var...

balıkların zıplaması konusu bu tip bir tankta daha zor çünkü alçak yani mesafe kısa, balık yeterince hızlanamaz yukarı doğru...

30cm demek, su yüzey farkını düşünce 25-26cm, kumu da düşünce, 22-23 cm demek, oradan hız alıp zıplama zor...

yine olabilir de daha zor...

doğal ve güzel tank olması dileğiyle...

Merhabalar,

Benim bu tip tanklarda merak ettiğim konu suyun dışında kalan kaya (deniz kayaları geneli suyu emme özelliği olduğu için) acaba zaman içerisinde bulunduğu ortamda bir koku yaratabilir mi ?

sonuçta kayanın su yüzeyinde kalan kısmı devamlı hava ile temas halinde ne kadar üzerinden su aksa da yinede ışık ve hava ile temasında bir yosunlaşma olabilme ihtimali var deniz kenarlarında bu tip benze şekilde ki oluşumlarda bile bir koku oluyor 

Merhabalar,

Benim bu tip tanklarda merak ettiğim konu suyun dışında kalan kaya (deniz kayaları geneli suyu emme özelliği olduğu için) acaba zaman içerisinde bulunduğu ortamda bir koku yaratabilir mi ?

sonuçta kayanın su yüzeyinde kalan kısmı devamlı hava ile temas halinde ne kadar üzerinden su aksa da yinede ışık ve hava ile temasında bir yosunlaşma olabilme ihtimali var deniz kenarlarında bu tip benze şekilde ki oluşumlarda bile bir koku oluyor 
Aslında koku olmaz. Hatta faydası bile oluyor. Oksijenli ortamda yaşayan bakteriler bu bölgeler de kolonileşip çoğalıyor. Doğada da bunu gel-git olan bölgelerde ki bakteri ile özdeşleştiriyorlar. Bu tip muadil tanklar var yurt dışında.

Bu tankın halen ayakta olduğunu görmek güzel :)

2009da 2010 da falan vardı galiba, daha eski de olabilir...

metal halide aydınlatma kullanılmıştı...

ilk yaptığında çok sayıda irili ufaklı yengeç vardı, şimdi de var da eskiden daha çok sayıda ufak hermit yengeçleri vardı Kaya'lara çıkıp inen...balıklar daha ufaktı, büyümüş...

Görsel açıdan, tavsiyelerim:

1-aydınlatma renklerinde mavi tonlarında ısrar etmemeniz lazım, çünkü bu bir sığ su ortamı, zaten Ada'mın tankı da öyle, derin su rengi garip olur...ayrıca aydınlatma türü de güneş efektine yakın, metal veya led olabilir...

2-balık olarak ufak türler tercih etmelisiniz, Ada'mın tankında da büyüyen balıklar tuhaf görünmüş...

3- dalga motorlarını ufak ve gizlenebilir modeller seçmeniz, doğal durması için...

adam bunu yaparken orta yüksek kayanın içine bir kafa motoru gizlemişti, yukarıdan dökülen su var...

balıkların zıplaması konusu bu tip bir tankta daha zor çünkü alçak yani mesafe kısa, balık yeterince hızlanamaz yukarı doğru...

30cm demek, su yüzey farkını düşünce 25-26cm, kumu da düşünce, 22-23 cm demek, oradan hız alıp zıplama zor...

yine olabilir de daha zor...

doğal ve güzel tank olması dileğiyle...
teşekkürler bilgiler için ışık sistemi araştırıyorum , aynı şekilde güclü tek bir led tavandan vurmaya çalısıcam 

daha once goby ve damsel beslemedım damsel cok yer tutucu kımseyı yaklastırmıyordu  kayalara  - goby anlık  zıplamaları bezdırdı benı yerden topladım hep

bunları dısında canlı uyumlu olur sanırım

80*40*60  cm yapıcam derınlık  35 cm kum dahıl kalıcak galıba  ?

boru sıstemı ortadanmı kule seklınde yoksa arka duvara yaslıcam kararsızım ama akvaryumcu arkadas arka ortadan cıkarız bellı olmaz bılgısı verdı  

Aslında koku olmaz. Hatta faydası bile oluyor. Oksijenli ortamda yaşayan bakteriler bu bölgeler de kolonileşip çoğalıyor. Doğada da bunu gel-git olan bölgelerde ki bakteri ile özdeşleştiriyorlar. Bu tip muadil tanklar var yurt dışında.
o zaman bu tip tanklarda elektrik kesintisi çok yaşanmaması gerekli 

Konu görüntüleyen kullanıcılar