Keşfet

VOLCANIC AKVARYUM KURULUMU

Meşhur volkano reef tankını (üstün paint kabiliyetlerimle :)  )  sündürerek senin ölçülere getirdim. Kayasını da oranladım. İnşaallah yardımcı olur. Ben de böyle birşey kurmak istiyorum o yüzden çok ilgili çekti bu konu

çok tsk fena durmuyor olculerı 80*60*40 gore yaptınız sanırım 

bugun 2 akvaryum daha buldum 

1  foto 60*60*30   2  80*80*45  hos duruyorlar  takıldı degıstırsem mı olculerı karar veremedık 

Ekli dosyayı görüntüle 42788

Ekli dosyayı görüntüle 42789

80*60*40'a göre yaptım. Örnek tank 120*60*30 ölçülerindeydi. Yatayda %33 daraltıp dikeyde %33 yükselttim. Birazda kayayı kestim. 

80*60*40 bu projeden vazgeçerseniz kullanışlı bir ölçü. Ama 80*60*30 bu projeye daha uygun bence aşağıda 80*60*30'a göre ayarlanmış olanı da ekliyorum. 

80*60*30'a göre ayarlanmış

80*60*40'a göre ayarlanmış

Bence 80*60*30 daha güzel duruyor. İsterseniz ne şiş yansın ne kebap deyip 80*60*35  yapın olsun bitsin.

Orijinal çalışmaya göre daraltacağınız için adayı küçültseniz kule gibi olur. Orijinalle aynı yapsanız yer kalmaz. Aşağıdaki çalışmayla füzyon yapsanız daha güzel olabilir.

2dc892e5d4b5458cc477a762d4eb7f97.jpg

Gözümüzden kaçan bir şey daha var. Örnek tankta aydınlatma 2 ayrı kaynakla yapılmış. Eğer ortadan tek kaynak yaparsanız hem tankın orta kısmı iyi aydınlanmayacak hemde ada üzerine diktiğiniz mangrowlar yoğun ışıktan yanabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
80*60*40 kesın akvaryumcu bana bırak dedı en sonunda ama kaya mukemmel duruyor bunu pleksıyle bırlestırıp yapsak olur mu acaba 

Kayanın alt tarafını deniz tutkalı yada muadili bir şeyle yek pare yapıp üstünü de sağlam oturacak şekilde yontarak alta geçirmek lazım. Kaya o kadar da mükemmel değil aslında daha önce paylaştığım fotoğrafta açıkça görülüyor. 

Sizin baktığınız fotoğraf kurulumdan çok sonra. Kayaların üzeri koralin, yosun bilmem ne kaplandığı için görüntü git gide mükemmelleşiyor. Bu tip çalışmalar için paludarium ve vivariumları inceleyebilirsiniz. 

Ben olsam akinti olayini closeloop ile cozerdim. Kaya suyu emecegiicin yosunlasma dolayisi ile kokukacinilmaz olacaktir. Bu yuzden kayalarin suya temas eden kismindan hemen sonra ust tarafina boydan boya silikon cekip diger sapka gibi olan kismi uzerine yapistirila bilirboylece su disina gelen kismin su izolasyonu saglammis dolayisi ile yosun olusumu engellenmis olur diye dusunuyorum

80*60*40 kesın akvaryumcu bana bırak dedı en sonunda ama kaya mukemmel duruyor bunu pleksıyle bırlestırıp yapsak olur mu acaba 
Tuna kerim öney den istediğiniz hertürlü kaya bulabilirsiniz.istediğiniz boyda istediģiniz genişlikte hertürlü kaya mevcut.0543 898 97 99

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kayada koku oluşmaması için yapılması gereken kuru ve temiz kaya kullanmak. Başka birşeye gerek yok bence. Üst kısmı kuru tutmaya calışmak hiç mantıklı değil. Nasıl olsa bir şekilde ıslanacak. Tatlısu tankları koku yapmaya daha meyilli olduğu halde bende koku olmadı hiç. Çünkü örnek tankta olduğu gibi kayalar üzerinden sürekli su akıyordu. Suda hareket olunca koku olmuyor.

40 cm derınlıkte volcanık zor olucak sanırıım izmirdeki tuna kerim.öner bu işte ustad gorusme yapıcam kaya ıcın sp olarak sızce nac5 -curve 7 hangısı uygun olur 190 lt ıcın

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Buy tankı kim yapacak diye merak ediyordum :)  Hayırlı olsun:) neticeleri sabırsızlıkla bekliyor olacağız :)  

ne yazıkkı volcanık akvaryum yerine hazır sistem red sea 130 aldım uygun fıyatlı yaptıgım hesaplama ve evde durusu olsun onay alamadık mecburen boyle bır yol ızledım 

Malesef bende vazgectım volcanık yapmaktan zor olacak akvaryum olculerı bıraz daha buyuk olması ve uygun kaya bulmak sıkıntı :)  Goby akvaryumu yaptım 2.tankıda Sadece goby türleri olacak... 

Konu görüntüleyen kullanıcılar