Keşfet

VOLCANIC AKVARYUM KURULUMU

Soruyu ekstrem akvaryuma sorabilirsiniz...

İstanbul mağazada girişte solda Kaya'lar dışarı çıkmış bir tankları mevcut...

bunun kadar dışarıda değil ama koku etkisi varsa anlaşılacak kadar dışarıda...

Soruyu ekstrem akvaryuma sorabilirsiniz...

İstanbul mağazada girişte solda Kaya'lar dışarı çıkmış bir tankları mevcut...

bunun kadar dışarıda değil ama koku etkisi varsa anlaşılacak kadar dışarıda...
O tank la bu tank bir değil  bu bariz sığ bir tank kayanın dışarıda ki alanı çok fazla

ekstrem de ki tankı çok iyi biliyorum ki keza o ortamla ev oramı da bir değil 

Tankın kurucusu koku için farklı bir kaya kullanmış

bu tankı örnekleyen arkadaşımız için link i veriyorum

Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü ! 

1- Gel-gitlerde zaten saatlerce dışarıda kalan mercan ve kayalar var koku yapsa onlar yapar.

2- Bakteri oluşacağından (resimde ki gibi) yosunlanma değil coralin ağırlıklı bir kaya olacaktır.

O tank la bu tank bir değil  bu bariz sığ bir tank kayanın dışarıda ki alanı çok fazla

ekstrem de ki tankı çok iyi biliyorum ki keza o ortamla ev oramı da bir değil 

Tankın kurucusu koku için farklı bir kaya kullanmış

bu tankı örnekleyen arkadaşımız için link i veriyorum

tank cok daha uzun gozukuyor  75 Galon 48 "x 24" x 12  sasırdım 

hazırladıgım tank 80*40*60 bıcımcız olur mu? 

tank cok daha uzun gozukuyor  75 Galon 48 "x 24" x 12  sasırdım 

hazırladıgım tank 80*40*60 bıcımcız olur mu? 
Dostum o ölçiler inç dir

48x2,54 = yani boya 122 cm filan

75 gal yani buda 283 litre

Moderatör tarafında düzenlendi:
oyleymıs haklısın 

Beni de gaza getiren tanktır kendisi. Birkaç dakika hayallere daldım gittim yine evdeki boşluğa bundan mı kursam diye.

Verdiğiniz ölçü ( 80*40*60) bana çok uygun gelmedi.  Yükseklik boyun yarısından az olmalı bu görüntü için. Yükseklik boya ne kadar yakın olursa içindeki ada kaya o kadar çay bardağındaki kaşık gibi gözükecektir. Ölçüye kesin karar vermek  için bir kutu saklama kabı gibi bir şey bulup, gazete kağıdını buruşturarak içine kaya gibi yerleştirirseniz en, boy, kaya oranlarını maket üzerinde gözlemleyebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım daha önce.

Eğer tankı örnekteki gibi duvara dayayacaksanız sump geri dönüşünü arkadan yapmak daha mantıklı. Ola ki ortadaki adadan vazgeçerseniz kabak gibi ortada kalır borular.  Arkadan gelen borular her türlü ortama uydurulur. Ortadan yaparsanız olası bir müdehale durumunda ortadaki kayayı kaldırmanız gerekebilir

Koku ile ilgili kuru kaya kullanımından bahsetmiş sadece

Q.Does the tank, and in particular the volcano, have an odor?A. Since Kyle used dry rock to create the structure, there was no die off and therefore not foul smell associated with the exposed tank.

190 lıtre ıcın 20 kılo kaya - 15 kılo mercan kırıgı 300 lıtre skimmer yeterlı olur mu 

Beni de gaza getiren tanktır kendisi. Birkaç dakika hayallere daldım gittim yine evdeki boşluğa bundan mı kursam diye.

Verdiğiniz ölçü ( 80*40*60) bana çok uygun gelmedi.  Yükseklik boyun yarısından az olmalı bu görüntü için. Yükseklik boya ne kadar yakın olursa içindeki ada kaya o kadar çay bardağındaki kaşık gibi gözükecektir. Ölçüye kesin karar vermek  için bir kutu saklama kabı gibi bir şey bulup, gazete kağıdını buruşturarak içine kaya gibi yerleştirirseniz en, boy, kaya oranlarını maket üzerinde gözlemleyebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım daha önce.

Eğer tankı örnekteki gibi duvara dayayacaksanız sump geri dönüşünü arkadan yapmak daha mantıklı. Ola ki ortadaki adadan vazgeçerseniz kabak gibi ortada kalır borular.  Arkadan gelen borular her türlü ortama uydurulur. Ortadan yaparsanız olası bir müdehale durumunda ortadaki kayayı kaldırmanız gerekebilir

Koku ile ilgili kuru kaya kullanımından bahsetmiş sadece

Q.Does the tank, and in particular the volcano, have an odor?A. Since Kyle used dry rock to create the structure, there was no die off and therefore not foul smell associated with the exposed tank.

arkadas  oturdugun anda ızlerken 25 cm kalır yeterlı olmaz memnun olmassın dıyor  40 cm yukseklık yapalım olmadı keserız sorun olmaz ısrarcı 

kararsızım 120 *60 *30 yapmıs alıntı yaptıgım akvayum olculerı  80*50*30 daha mı ıyı olur 

Evet orjinal ölçü 120x60x30h

100x50x25h olur,

90x45x22,5 olur...

80x40x20h olur,

hangisi uyarsa...

hacmi çok ufaltmadan en uygununa bakın...

çok az balık veya mini türler konacaksa 80x40x20,

biraz balık koyarız tabi diyorsanız 120 veya 100 uzunluktaki ebatları seçin, aksi halde su hacmi çok düşüyor, koyacağınız balıklar su hacmi olarak metrobüse binmiş vatandaşa dönmesin...

80.45.30 h ölçülerde bosta duran tankı ne yapsam dusunuyordum ve ufaktan ufaktan bu baslıkla kanıma gırmeyı basardınız :)  

koku sanırım en buyuk sıkıntı bu tasarımda tabı kaya tasarımı olarakta bulmak bıraz zor gibi görünüyor boyle bir tek parca...

takıpteyım :)  

80.45.30 h ölçülerde bosta duran tankı ne yapsam dusunuyordum ve ufaktan ufaktan bu baslıkla kanıma gırmeyı basardınız [emoji4] 
koku sanırım en buyuk sıkıntı bu tasarımda tabı kaya tasarımı olarakta bulmak bıraz zor gibi görünüyor boyle bir tek parca...
takıpteyım [emoji4] 
cok.sık en basındam berı aklımda ama sonunda yapmaya basladık bence aynı buyuklukte kaya bulamayız buyuzden dıs kısımdakı.kaya yapay ve kuru olabılır koku yapmaz sanırımn fazla bu sekılde

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

madenli' Alıntı:
cok.sık en basındam berı aklımda ama sonunda yapmaya basladık bence aynı buyuklukte kaya bulamayız buyuzden dıs kısımdakı.kaya yapay ve kuru olabılır koku yapmaz sanırımn fazla bu sekılde

bu arada olculer tam.aradıgım tank bence vakıt kaybetmeyın

Tek sıkıntı kaya 

Herkes tekparça kaya bulunmaz demiş ama zaten örnek tankın kayası tek parça değil.

yoshii'nin paylaştığı linkten

Volcano06.jpg

046ed2038db7ce833ac79cda0a18a382.jpg

Kaya olarak ölü kaya kullanıldığı yazıyor.

Tatlısuda benzeri bir çalışma yapmıştım. İlkbaşta kabak gibi belli oluyor ama zamanla doğal görüntüye dönüyor. 

alt kısım canlı ustune kuru kaya koku azaltmak ıcın uygun olur mu  40 cm derınlık fazla mı sızce 80*60*40 olculerınde nasıl bır akvaryum cıkar ortaya halan kararsızım 

alt kısım canlı ustune kuru kaya koku azaltmak ıcın uygun olur mu  40 cm derınlık fazla mı sızce 80*60*40 olculerınde nasıl bır akvaryum cıkar ortaya halan kararsızım 
Bence bunun pek geri dönüşü yok. İyi karar vermek lazım.

3D çizim yapabilir/yaptırabilirsin

Kutu ve gazete ile evde kendin modelleyebilirsin

Modellemek için   bu adresteki aracı da kullanabilirsin. Çok iyi değil ama belki fikir verir.

teşekkürler siteden kontrol edicem 

80*60*40 olculer bu kesın olucak 

armatür olarak  30 cm genıslıgınde  90derece ısık yayabılen  asagıdakı urunu buldum  36 watt power led kullanıyor yeterlı olur mu sızce 

36W kesinlikle yetersiz olur. Ben 14lt tankımı 16x3w ledi %60 güçte kullanarak aydınlatıyorum. Bir de led armatür üreticileri insanları kandırıyor (kusura bakmasınlar) 12*3W olması imkansız. 3W denen ledler gerçekte 2.25W gibi birşey. O da tam güçte kullanılırsa ki arada başka kayıplar da oluyor.

Ortadaki yüksek kaya dolayısı ile armatürü normalin üzerinde bir yüksekliğe asmak durumundasınız. T5 hiç kullanmadım ama bu kadar yükseklik t5 kullanımını geçersiz kılıyor sanırım. Eğer uygun fiyatlı led armatür arıyorsanız kendiniz yapmanız en mantıklısı. Link verdiğiniz armatür de çok allemi cihan bir şey değil benim picoya kullandığımın altı kapaklısı. Aşağıdaki konuda bahsetmiştim zamnında

36W kesinlikle yetersiz olur. Ben 14lt tankımı 16x3w ledi %60 güçte kullanarak aydınlatıyorum. Bir de led armatür üreticileri insanları kandırıyor (kusura bakmasınlar) 12*3W olması imkansız. 3W denen ledler gerçekte 2.25W gibi birşey. O da tam güçte kullanılırsa ki arada başka kayıplar da oluyor.

Ortadaki yüksek kaya dolayısı ile armatürü normalin üzerinde bir yüksekliğe asmak durumundasınız. T5 hiç kullanmadım ama bu kadar yükseklik t5 kullanımını geçersiz kılıyor sanırım. Eğer uygun fiyatlı led armatür arıyorsanız kendiniz yapmanız en mantıklısı. Link verdiğiniz armatür de çok allemi cihan bir şey değil benim picoya kullandığımın altı kapaklısı. Aşağıdaki konuda bahsetmiştim zamnında
bunda karar kıldım   75x60x50 lik Akvaryumlara  yeterlı  oldugu yazıyor 

Aqua Reef Nano X2 450 tl anlastım 

Meşhur volkano reef tankını (üstün paint kabiliyetlerimle :)  )  sündürerek senin ölçülere getirdim. Kayasını da oranladım. İnşaallah yardımcı olur. Ben de böyle birşey kurmak istiyorum o yüzden çok ilgili çekti bu konu

Konu görüntüleyen kullanıcılar