Keşfet

Yeni Başlayanların Uzak Durması Gereken Canlılar

Nudibranch'lardan da kesinlikle uzak durmak gerek. Bu canlıların çok özel beslenme şekilleri oluyor ve malesef çok büyük bir kısmının akvaryumda beslenmesi mümkün değil.

selim bey elinize saglık :clap:   birde birbiriyle uymsuz olanlarada yer verseymişsiniz mükemmel olacaktı :thumbsup:

Bence bu başlık böylece kalsın. Diğer söylenilenler yani: "kolay türler" , "hangi tür. hangi tür ile beraber yaşar", "üretim yapılabilecek balık türleri" vs gibi ayrı başlıklar açılabilir. Bu başlıkta karmaşa olmasın.

Paylaşım için teşekkürler :) .

Akvaryuma koyduktan bir gun sonra moorish idol kuru yem almaya basladi. Yem almalari degil de uzun sure akvaryumda yasatilmasi cok zor baliklar olabilir.

Bangai cardinal hakkinda nasil bir yorum yaparsiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bangai cardinallerde kuru yem yeme problemi olabiliyor benim gördüğüm kadarıyla. Benimki sadece dondurulmuş artemia yiyordu. Sonra kestim vermeyi. Belki 1 aydan fazladır vermiyorum ama kuru yeme tenezzül bile etmiyor hala :D Akvaryumda birşeyler bulup yiyor ama ne olduğunu bilmiyorum. Zayıf değil çünkü. Ve son olarak da bence gayet dayanıklı balıklar.

Saygılar

Nudibranch'lardan da kesinlikle uzak durmak gerek. Bu canlıların çok özel beslenme şekilleri oluyor ve malesef çok büyük bir kısmının akvaryumda beslenmesi mümkün değil.

Kesinlikle.Alg yiyor diye satılıyor bu türler özel bir sünger yiyor ve her süngeride yemiyorlar bakılması imkansız akvaryumda.Çoğu kişide malesef güzelliğine aldanıp alıyorlar.

Süngerler ve frogfishlerde aynı şekilde bir durum söz konusu.Hava almaması gerekiyor fakat yurtdışındaki yapılan paketleme yetersiz yarısı suyun dışında oluyor ve bir süre sonra ölüyor canlılar.

Banggai almıyor çok denedim ama kurutulmuş krill felan alıyorlar anca dışardan beslemek şart bu canlıları.Tatile çıkarken birine emanet edilmesi gerekir yemlemesi için.

Eline sağlık Selim çok faydalı ve güzel bir başlık olmuş.

Bangai kardinaller genel olarak sorunlu balıklar. Gelen bangailerin büyük bölümü ölüyor. Yem konusunda sorunlular, bazen ısrarla tüm yemleri reddedebilirler. Üretimi mümkün ama ürettiğiniz yavruları bile problem. Daha 1cm ken bir birleri ile ciddi kavga ederler, tanka elinizi soksanız kasılır ters dönerler. Artemiaları erişkin hale getirebiliyorsanız yada erişkin artemia temin edebilirseniz beslemede çok sıkıntı yaşamazsınız. Ama ölüm oranları çok düşük değil. Akvaryuma alıştıklarında gece mysis ve podları avlayarak beslenebiliyorlar.

Türün genel özelliklerinin aksine bazen istisnai canlılar çıkabilir. Bir tanıdıkta çok büyük bir elegans var, ilk gördüğümden beri bu mercanı öldüreceksin dedim, tankı bir çok defa çöktü, ölmeyecek canlılar, tüm balıklar öldü, balıklar akvaryumdan bile çıkarılmadı ve  tümünden tek sağ çıkan da elegans oldu.  

Bu nedenle istisnai durumların yanıltmaması lazım. Ben iki defa morish idol için sipariş verdim, ikisinde de kolideki tüm balıklar yaşadığı halde morishler ölüydü. Bir üçüncüyü artık asla düşünmem.

Haklisiniz. Yanlis anlasilmasin Moorish idol yeni baslayanlarin uzak durmasi gereken canlilardan birtanesidir.

Evet güzel bir konuymuş elimden geldiğince okumaya çalıştım yazılanları keşke yeni başlıyanların neler beslemesinin daha uygun olacağınıda yazsaydınız mesela ben oldukça karasız kaldım bu konuda yaklaşık 150 lt lik tankım var 3 aylık tankta sadece 4 adet black percula yanlarına hem bütçeme uygun hemde sorun yaşamayacağın balıklar  girmek  istiyorum ama bu tarz yazıları okudukça insan düşünmeden geçemiyor tabi çü,nkü tankıma girecek balık hem birbiriyle uyumlu olacak hem ilerde sorun yaşamıyacak türler olmalı Moorish idol bende çok görmek isterdim tankımda ama malesef kimse önermiyor yada mandarin sıkıntılı türler bakalım bulacağız bişeyler ....

Ben nudibranchlardan uzak duruyorum ama onlar benden uzak durmuyor

zoa katili nudilerim vardı , hepsini temizleyip kurtulduktan sonra şimdide monti yiyen nudiler başıma bela oldu :D

Tabi bazı akvaryumcular maalesef tamamen satış odaklı oldukları için kendilerini kandırmış oluyolar halbuki... Akvaryumumun 1.ayında bana carpet anemon apple sea satmaya çalışanlara selam olsun

Güzel bilgiler  :thumbsup:

Güzel bilgiler olmaz mı ... Zetten güzel gözüken herşeyi akvaryuma sokmaya calışıyoz,,,

Bangai cardinallerde kuru yem yeme problemi olabiliyor benim gördüğüm kadarıyla. Benimki sadece dondurulmuş artemia yiyordu. Sonra kestim vermeyi. Belki 1 aydan fazladır vermiyorum ama kuru yeme tenezzül bile etmiyor hala :D Akvaryumda birşeyler bulup yiyor ama ne olduğunu bilmiyorum. Zayıf değil çünkü. Ve son olarak da bence gayet dayanıklı balıklar.

Saygılar
Aynı dert benim de başımda çift olan bangai cardinaller sadece kurutulmuş karides veya canlı yem yiyor ancak ilginç bir şekilde neredeyse her ay yavru yapıyorlar (gerçi ben daha yavruları hiç görmedim ancak erkek yaklaşık 2 hafta ağzı kapalı hiç yem almıyor)

benim gibi yeni başlayanlar için degerli bilgiler tsk ederim.

bende yeni kurmakta olduğum tankıma anemon türlerinin koyma istiyordum ama tekrar düşünmemi sağladı

Moorish idol ve powder blue tang çok istiyorum ama powder blue bir kere öldürdüm cesaret edemiyorum , edemeyeceğim de herhalde ....

Selim Bey, Gonipora'yı neden önermiyorsunuz, bilgi verebilir misiniz. Saygılarımla, Can

Ben yeni baslamayi dusunuyorum cok zormus tatli suya hic benzemoyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri