Keşfet

Yeni Başlayanların Uzak Durması Gereken Canlılar

ilginiz için cok teş.ler 

powder blue/brown :(

Bilgi icin tskler fakat benim Cleaner Wrasse kuru yemde yiyor masallah :) Yanliz blue tankim mercanimi didikliyor onu cozemedim :)

Bilgi icin tskler fakat benim Cleaner Wrasse kuru yemde yiyor masallah :) Yanliz blue tankim mercanimi didikliyor onu cozemedim :)
blue tangler reef safe gecio ama ben inanmıyorum reef safe olduguna bende 1 gecede poliplerimn hepsini yedi ertesi gunde bi acan kayasının yarısını goturdu sartel war beyinlerinde attımı goturuo :)

Kayanin ustunde ondanmi isirip atiyor yoksa kumami koysak napsak bi yol gosteren varmi :) gerci baslik actim bu konu hakkinda ama.

Kayanin ustunde ondanmi isirip atiyor yoksa kumami koysak napsak bi yol gosteren varmi :) gerci baslik actim
videosu wardıda bulamadm silmism herlde telefondan yukliycektim yoksa drek kokunten kopartıyor koca kayayı yernden oynatıyodu sokmek icn tane tane goturuyo acanlarada gidip gelip vuruyodu akvaryumda bi tur atıp bi ısırık alıodu gozne takldıkca insan suphelenmiyor blue tang ten ama sonradan anladıkki meger blue tangmis acanlarımdaki olumlerin poliplerimdek kaybolmanın sebebi bunun nedeni polliplere rengini veren madde o fosforik yeri yani hoslarına gidiyor daha once hic yemedigiicn bilmiyor ama yanlıslıkla pod gorudunde yada yem dustugunde ısırırken tadına baktıgı an is bitiyor 3 sene tankımda kaldı hic doknmadı 1 haftada tankı dagıttı zor yakaladım :) kumda yada kayada olması farkettirmez hicbisey illede blue tang istiyoum diyosanız elnzdeki balıgı yenisiyle degistirebilrsnz

Evet Tangler bile mercan yiyebiliyor.

Pipefishlerdende uzak durmak gerek dondurulmuş yem bile zor kabul ediyor.Cüce Türler beslenebilir büyük akvaryumlarda pod yiyerek yaşayabilir.

Bluestripe pipefish bulabileceğimiz Cüce Tür gerçi oda Nadir geliyor ülkemize

yararlı bir konu olmuş emeklerinize sağlık...

Bugünlerde ister yeni başlamış olsun ister eski hobicilerden olsun beyaz benek sorunu yaşayan arkadaşlara ''powder'mı aldın'' sorusuna verdikleri yanıt hep ''evet malesef'' oluyor. Bu, zamanında benimde yaptığım bir hata :(

Gerekli hacim sağlanmadan, powder ile uyumlu türler düşünülmeden renklerine, güzelliğine aldanmak hep hüsranla sonuçlanıyor. Powder uzak durulması gereken bi canlı. 

Powder out :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugünlerde ister yeni başlamış olsun ister eski hobicilerden olsun beyaz benek sorunu yaşayan arkadaşlara ''powder'mı aldın'' sorusuna verdikleri yanıt hep ''evet malesef'' oluyor. Bu, zamanında benimde yaptığım bir hata :(

Gerekli hacim sağlanmadan, powder ile uyumlu türler düşünülmeden renklerine, güzelliğine aldanmak hep hüsranla sonuçlanıyor. Powder uzak durulması gereken bi canlı. 

Powder out :(
en güzel canlıda o  :(

Paylaşım için teşekkürler, güzel konu olmuş.

Kuru yem alan morish idol alsak yinede kısa sürede ölür mü diyorsunuz 

Kuru yem alan morish idol alsak yinede kısa sürede ölür mü diyorsunuz 
Sanirim Selim Beyin yazdiklari genel gecer kurallardir. İstisnalari her zaman olacaktir.

Mesela cleaner wrasse icin kuru yem almaz demis. Benim de sansima  kuru yem almayan cleaner wrasse baligim olmadi mesela. Cok uzun yillar besledim. 

Kuru yem alan baligin uzun yillar yasayabilecegi var sayilabilir. Ama kuru yem aliyor diye de yasayacak diye bir sey yoktur. Bu bir risk ama sizinki alinabilir bir risk. Tabi tankinizin hacmi yeterli ve suyunuz uzun sure oturmus olmasi sartiyla. Birde balik populasyonunuza bakin. Uyumsuz turler varsa risk artacaktir.

Anladım teşekkürler o zaman size başka bir sorum daha olucak 2 gün önce yellow aldım yem almıyor ne yapmalıyım sizce l boy bu arada

Bu baliklarin tanktan atlama olayina ne demeli? Ne tavsiye edersiniz?

Bu baliklarin tanktan atlama olayina ne demeli? Ne tavsiye edersiniz?
Balıklara çapa bağlanabilir , kuyruklarından prangalanabilir:) 

Nice yıllar önce Ayvaliktan minik minik kefaller almıştım denizden. Öyle güzel yuzuyorlarki suru balıklarının kralı desem abartı olmaz. Yosun birakmiyorlar. Ama birer birer atladılar. Üstünü kapattigim camda minnacik acik olsa oradan atliyorlardi. En son 3 tanesi kalınca bende azat ettim. Yazin boğazın sularına saldim. Bir senede baya büyüdüler. 

Atlayan balık için yapacak birşey yok. Bulbulu altın kafese koysan ahh vatanım dermis. Serde özgürlük varsa pranga kar etmez...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba @narwhal ,

Faydalı bir paylaşım fakat söz konusu yazı içeriğindeki canlı fotoğraflarının bazıları görüntülenemiyor. Yazı içeriğindeki fotoğrafları güncellemek yazıyı okuyan insanlar için canlıları teşhis etmede daha pratik olur.

Teşekkürler 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri