Keşfet

Yeni kurulum Peninsula Sps Reef Tank

Deniz hobisinin bir başka güzel olması da herkesin istediği ölçülerde farklı güzel akvaryumlar kuruyor olması. Ölçüler çok iyi. Hayırlı olsun. Mercanları ne kadar sürede girdiniz. Mercan kararmaları daha önceki akvaryumda mı olmuştu, taşıdıktan sonra mı oldu.

iyi geceler teşekkür ederim beğeniniz için Kaan Bey kurulu olan akvaryumu mu  acil bir şekilde yeni akvaryuma geçirmek zorunda kaldım eski akvaryumla açıkça ilgilenmeyi bıraktım yeni akvaryuma odaklandım bu sırada 2 aylık bir süreçti nitrat tavan yapmış ölenler oldu sağlam olanların çoğunu sattım kalanları hızlı bir şekilde yeni yeni tanka koydum alışmak zaman aldı şimdi bir ay geçti toplamaya başladılar zamanla büyüme başladığında yeni çıkan uçlarda kendi gerçek renklerini tekrar verirler sps mercanlar büyük bir hata yapılmaz ise çok güçlü canlılar ..

Miracle mud u nerden temin ettiniz?

Merhaba Ufuk bey Ekstrem akvaryum dan aldım enteresan bir yapısı var ortamı sanki çok uzun zamandır varmış gibi bir hale getirdi.gelişmeler oldukça bilgilendireceğim çamur gibi bir yapı ve içinde bir sürü elementler var ve suyu çok temiz refijyum bölümünün ışıklandırma önemli

Gökhan Bey ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor

Teşekkür ederim Salih Bey, 

[SIZE=14.6667px]Mercanlar renklenmeye başladılar yeni Tank'a geçiş aşamasında çok kötü kararmışlardı bunları gören arkadaşlar var forumda Öldü bunlar demiştim ama tekrar topladılar eski forumlarına geldiler sayılır biraz daha zaman istiyor çok güzellerdi AF Component 1+2+3 ile topladılar. [/SIZE]
[SIZE=14.6667px]Ü[/SIZE][SIZE=14.6667px]rün çok iyi tavsiye ederim tabi ışık benim  metal halinde memnunum su kalitesi ve redoks çok önemli . ozon controller kullanıyorum 350 Mv tutuyorum Dalga simülasyonu Vortech'ler Reef Crest Modun'da  kullanıyorum jebao  RW 8 ler rastgele mod'da çalışıyorlar  [/SIZE][SIZE=14.6667px]Yeni SPS mercanlar eklenecek suyun biraz daha oturmasını bekliyorum .biraz daha zaman [/SIZE] :(

Ekli dosyayı görüntüle 50479

Ekli dosyayı görüntüle 50480

Ekli dosyayı görüntüle 50481

Ekli dosyayı görüntüle 50482

Ekli dosyayı görüntüle 50483

Ekli dosyayı görüntüle 50484

Guzel akvaryum, guzel canlilar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Guzel akvaryum, guzel canlilar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim Toygar Bey zorluklarla devam ettirmeye çalışıyoruz her şey çok pahalandı ama yola devam. 

2019 ocak Güncelleme 

Ekli dosyayı görüntüle 53965

Ekli dosyayı görüntüle 53966

Ekli dosyayı görüntüle 53967

Ekli dosyayı görüntüle 53968

Ekli dosyayı görüntüle 53969

2x250 watt Giesemann 14500 K coral Metal Halinde nin altında Mercanların renkleri çok güzel görünmüyor. ama büyüme çok iyi  LED eklemem gerekiyor bende Aqua reef pro 3 plus aldım Şubat başında 2 adet Mh nin arasına monte edeceğim güzel katkısı olacağını düşünüyorum . 

Ekli dosyayı görüntüle 53970

Akvaryum düzenlemesi iyi olmasına rağmen,  mercanlarda renklenme az maalesef. Su değerleriniz ve ışıklandırmanız nedir? led ekleyebildiniz mi? 

Akvaryum düzenlemesi iyi olmasına rağmen,  mercanlarda renklenme az maalesef. Su değerleriniz ve ışıklandırmanız nedir? led ekleyebildiniz mi? 
Merhaba Hakkı bey Haklısınız M.Halide  altında büyüme çok iyi ama renklendirmeyi henüz başaramadım. por3 plus ekledim güzel oldu Mercanlar daha renkli görünüyor şimdi. güzel bir armatür polip açılımı yüksek MH gibi renklenmeye ve büyümeye bir katkısı olacak mı bekleyip göreceğiz.cep telefonu ile çekilen fotoğraflarda renkler net görünmüyor  aslında Tank'a yakından bakınca renkler çok daha güzel. 4 x 54 w  T5 ve 2 x 250 W Metal halinde ile birlikte kullanıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 54632

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gökhan Bey elinize emeğinize sağlık, güzel bir tank. Canlılarda toparlamaya başlamış, Maşallah. 

Sump ölçüleriniz nedir, şaşırtmalarda kullandığınız ızgara özel yapım mı?

Merhaba Oktay Bey,

teşekkür ederim öncelikle evet akvaryum renklenme ve büyüme olumlu yönde gitmeye başladı iyonik dengeyi 12 ayda oturta bildim ???? nitrat sorunumu sonunda bitti nitarı sıfırladık fosfat 0,003 olunca renklenme başladı ama ölçemediğimiz bir nitrat var onu biraz artırmaya çalışacağım  1 ppm yakın seviyelere gelmesini istiyorum renklenmeye katkısı  olur düşüncesindeyim düşük nutrientle sürdürmek amacım sump üst'teki tank kadar büyük 100x80x40 cm pleksiden yapıldı lazerle ızgara şekilleri kesildi silikonla yapıştırıldı sağlam oldu sıkıntı yok. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar