Keşfet

Yeni kurulum Peninsula Sps Reef Tank

Zaman sabır ve bakımla renkler tam  oturduğunda güzel resif olacaktır, tebrikler.

Yeni gelişmeler, fotolar varsa paylaşırmısınız?

Merhaba Hakkı Bey,

yeni gelişme olarak Metal Halide sistemini bıraktım. ve G4 Pro alındı 2 adet ve ortada aqua reef pro3 plus'la devam ediyorum hakikaten G4 ler  çok çok iyi ürünler Ecotech ab+  menüsünü kullanıyorum sps için fakat cep telefonuyla çekiyorum kamerası çok kötü profesyonel  bir fotoğraf makinası bulmam şart oldu . olanları şimdi ekledim..

Ekli dosyayı görüntüle 57537

Ekli dosyayı görüntüle 57538

Ekli dosyayı görüntüle 57539

Ekli dosyayı görüntüle 57540

Ekli dosyayı görüntüle 57541

hayırlı sabahlar herkez mercan büyümesi için t5 gerekli olduğunu söylüyor sadece led ilede oluyormu acaba t5 erek yokmu 

Tebrikler çok güzel olmuş. Küçük bir servet yatıyor tankınızda
default_smileblue.gif

Bu arada led ile t5 arasındaki farkı bende çok araştırdım.
Kısaca benim görüşüm şu yönde.
Eğer mercan fragleyip büyütmek isterseniz yada ticaretini yapıcaksanız t5, yoksa led ile de büyüyor.
Tabi daha yavaş oluyor büyümesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tamam sağolun

Serkan kardeşim selamın aleykum hayırlı cumalar kardeşim kullandığınız LED in kalitesi ve mercek ve watt değerleri çok önemli bizlerin dışarda led işinden biraz anlayan kişilere yaptırılan DIY led ile yapılan işler sağlıklı bir büyüme elde etmek biraz zor bir iş Ecotech bu işe çok kafa yormuş ve en iyi kombinasyonu yakalamış ve balık gözü HEI optik lens ile işi bitirmişler T5 flo. gücündeler diyebilirim acro ve sps lerde büyüme görüyorum ama LED sistemde büyüme T5 göre daha yavaş bu bir gerçek bende ilerde şık bir razor bulabilirsem her iki tarafına 2x 54 watt ati blue koyacağım.

Tebrikler çok güzel olmuş. Küçük bir servet yatıyor tankınızda
default_smileblue.gif

Bu arada led ile t5 arasındaki farkı bende çok araştırdım.
Kısaca benim görüşüm şu yönde.
Eğer mercan fragleyip büyütmek isterseniz yada ticaretini yapıcaksanız t5, yoksa led ile de büyüyor.
Tabi daha yavaş oluyor büyümesi.

Merhaba Burak bey harcanan para konusunu hele şu zamanlarda hiç açmayalım çok doğru söyledikleriniz Bütün bu hobiyi yapan arkadaşlarıma Allah bol bol para kazanmayı nasip etsin ama sektör can çekişiyor bence ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
ve aleykümselam allah razı olsun sizinde cumanız mübarek olsun inşallah razor dediğiniz nedir acaba

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sektör kesinlikle can çekişiyor. Bu forumlardaki trafikten bile belli.
Yabancı forumlara bakıyorum, aynı şeylere verilen paralar çok can sıkıcı.
700-800 birime alınan radionlar bizde 4500-5000 birim. İşimiz zor yani..
Ama bi çok kişinin hayalindeki sistemi kurmuşsunuz.
Sorumluluğunuz büyük. Güzel fotolar bekliyoruz.

Tabii sps acroporalarda, istenen gelişme ve renklenme daha yok, zamana ihtiyacı var coralların.????

ve aleykümselam allah razı olsun sizinde cumanız mübarek olsun inşallah razor dediğiniz nedir acaba
Serkan kardeşim Razor 2li T5 sistemi Gieseman'nın vardı internette ara görseli var eskiden belki hala vardır ama Türkiye'mde bulmak  zorlaştı ancak DIY kendin yapacaksın Ayvalığa yolum düşerse sana kendi sps fraglarımdan getireceğim söz veya senin yolun düşerse istanbul / kadıköy /göztepe ye sen gel benden al  beni cepten ara ben gelir alırım seni ismim Gökhan Erdağı 0535 773 59 69 ayvalıkta bu hobiyi imkanlarınca sürdürmeye çalışan tek hobicisin tebrik ederim ???? Allaha emanet ol. Saygılarımla.

Sağolun Allah razı olsun İstanbul'a gelirsem ararım sizde Allah'a emanetolun inşallah 

Hocam, güncel video ve foto var mı?

Hocam, güncel video ve foto var mı?
Merhaba Hakkı Bey,

Ben hastalık sebebiyle tankımı kapattım daha doğrusu sattım ameliyat olacağım. teşekkür ederim ilginize. Syg.

Konu görüntüleyen kullanıcılar