Keşfet

Yeni tankım, görüşlerinizi sunarsanız sevinirim

forcible79

Yeni Üye
Ad Soyad
Orçun
Merhaba,

Resimdeki akvaryumu yeni kuruyorum. 60x50x45h ölçülerinde durso sistem. Ekipmanlar;

Bubble Magus curve 5 PS

Jebao dct4000 kafa motoru

Aqua reef x30 aydınlatma

Twins su tamamlama

Jebao rw4 dalga motoru

Kafa takılan tanktaki pislikler aşağı indiğinde direk sump a girecek ekipmanlara zarar verir mi. Filtrasyon için öneriniz nedir. Son olarak kaya dizaynı olarak uygun mu daha farklı mı yapmalıyım.

Teşekkürler

3843f4e88a783df1cfa5af10b268ea80.jpg
c5c14e91e5b070bac2aaf8f4bb547025.jpg
0ad3d9684ec80eea493581d3e6f4e98b.jpg
617cd1b9fb6725dadcb223c5521055f3.jpg
883f4a53feb2a68467af9e0477e13611.jpg

Sent my iPad using Tapatalk

Ben de aynı ölçülerde hemen hemen aynı özelliklerde tanka sahibim. Henüz kuruluma başlamadım. Bekleme ve araştırma evresindeyim. Size önerebileceğim naçizane bir kaç şey var. Öncelikle kuruluma başlamak için tarih erken gibi. Yaz sonunu beklemek daha yerinde olacaktır (herkesin bahsettiği sıcaklık sorunu). Kayaları arttırmanız yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Benim gözüme bu tank için az göründü. Kaya miktarı artınca dizayn da değişecektir, o nedenle dizayn hakkında yorum yapmıyorum.

Saygılarımla..

Kayalara bana da az geldi o nedenle aslında özellikle kayaları sordum. Olmadı biraz daha çoğaltayım kaya sayısını. Çok acelem yok ama diatom süresi de olacağından 1-2 ay boş döndüreceğim. Bu nedenle yavaş yavaş başladım suyunu doldurmaya

Sent my iPhone using Tapatalk

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun,

İlk söyleyebileceklerim ekipman bence yeterli belki ilerde bir dalga motoru daha eklenebilir çünkü deniz akvaryumunda akıntı bana göre herşeyden önemlidir

akıntı ne kadar çok olursa ps daha efektif çalışacaktır 

SUMP ta oluşabilecek tortu için filtre çorabı kullanıp basit bir motor veya dalga moturu sump içinde sirkülasyon sağlayabilirsiniz

filtre çorabı 2 adet alır 3 gün ara ile değiştirirseniz ve özellikle 1 gün  de çorapsız sistemi döndürürseniz (toplam 1 hafta için) çok etkili olacağınız düşünüyorum

kayalarınız bana az gibi geldi hatta derim ki bir bu kadar kaya daha koyabilirsiniz ama gözenek yapısı bol ve hafif kayalar seçilmeli ki ilerde nitrat problemi yaşamayalım

oksijensiz ortamda yaşayan nitrat bakterileri kaya gözeneklerinin en diplerinde ve kumun en altına yerleşip çoğalabilmektedir

tekrar hayırlı olsun

saygılarımla

Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim çok faydalı oldu. Filtre çorabını bilmiyordum hemen alıyorum çok faydalı bişeye benziyor. Kualar konusunda bir o kadar daha kaya koydum. Aşılama için döndürmeye başladıktan bi kaç gün sonra içerisine 5şt kadar oturmuş su ile canlı kaya ekleywceğim 1 adet. Sanırım ayrıca bakteri kültürü de gireceğim. Sanırım 4-8 hafta arası sistem oturmuş olur balık girmek için

c9f4014fe7d234333d9fa49aa2c24766.jpg
7c5384f1377bee66654d47bc7b0f018b.jpg
8cda9b824dc8f42ece044f3fc2b6f707.jpg

Filtre çorabı aldım sump ta iniş borusuna taktım. Tuzunu ve biodigiest bakteri kültürnü girdim ve sistemi döndürmeyebaşladım. İnşallah herşey yolunda gider

d144984b464fe2c99e7e2fc6c575d4ab.jpg
36174ff0ca0272e127c2da950fd94e56.jpg
3438a429b903d30430dc728e98301a55.jpg

Kaya dizaynı için biraz daha mesai harcamanızı öneririm. Bu hali ile çok sıradan görünüyor. Bu konu hakkında pek çok kaynak var internette. Saygılarımla..

dizayn konusunda emin olamıyorum bir türlü nasıl bir şekil olsun. Sizin önerceğiniz site veya bu tarz olabilir diyeceğiniz bir dizayn var mı?

Merhabalar

kaya dizaynın da görsellik ile birlikte akıntının geçiş yollarına da dikkat etmenizi öneririm daha önce ki yazım da da belirttiğim gibi ilerde bir dalga motoru bile ekleyebilirsiniz

kaya dizaynı ve kayalar ile ilgi kaynağımız sitemizde mevcuttur 

resif bölgesi makaleler bölümünüz bakmanız tavsiye ederim

kurulumda acele etmeden basamak basamak ilerledikçe güzel ve sürdürülebilir bir tank olacağından hiç şüphem yok

saygılarımla

Bahsettiğiniz gibi ilerde bir tane dala dalga motoru ekleyebilirim sorun değil. Aşağıdaki bölüme girdim ve gerçekten ilk defa gördüm bu bölümü biraz inceledim ama daha incelemem gerekiyor. En dikkatimi çeken kayaların yapıştırılması konusu. Ben yapıştırmadım sadece üst üste duruyorlar. Sanırım merkezi kaya sistemi benim akvaryum için uygun olacak.

Biraz daha değiştirdim dizaynı bir öncekine göre daha iyi gibi. Bi de emin olsam:))

3144adf211d59aa014eb9a4c5604d7e7.jpg
0f96e474dfff25dbf07dcba4638d6047.jpg

PS ın bu şekilde toplaması normal mi yardımcı olabilirmisiniz

Normal gözüküyor. Hava ayarı ile oynayıp köpüklerin patlama seviyesini düşüre bilirsiniz. Ozaman daha katı toplar. Bu şekilde yaparsanız sulu toplar.

evet bu şekilde sulu topluyor. Fakat ayarı kıstığım zaman veya açtığım zaman içeriye daha fazla köpük dolduruyor. bunu anlayamadım. MAX yazan yerde en az içeriye köpük akıttığı yer. anlayamadım sistemi tam:(

Su seviyesi kaç cm de yani kaç cm si suyun içinde ps in

ayrıca tank yeni kurulumda yani ps in stabil çalışmaması normal zaman içinde normal duruma gelecektir şimdi hep taşma eyilimli çalışabilir

24 cm su tabanından. Dün akşam çoksu doldurmuştu fakat şu an dün akşamla aynı seviyede artmamış yani. Hehalde dediğiniz gibi sistem oturana kadar böyle dalgalanmalar olacak

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri