Keşfet

Yeni tankım, görüşlerinizi sunarsanız sevinirim

Düzenli olarak biodigiest giriyorum ve bugn itibarı ile 9 adet conch girişi yaptım. Hala diatom sürecinden emare yok sanırım erken daha

Sent my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar diatom süreci başladı mı resmi bi kontrol edebilirmisiniz

80337bda19b274e97bebdc77598c472e.jpg

Yeni kurulumunuz hayırlı olsun

Öncelikle bu tip bir kaya dizaynına mercan sabitlemek ilerde sıkıntı yaşatabilir yukarıda dostumuz  kaya dizaynı linki göndermiş bence biraz daha inceleyin 

Bakteri kültürü girmişsiniz kurulum da  1 ay olmuş ..bir çift palyaço ile başlayın derim 

Aşkın Bey Teşekkür ederim. Palyaço en kısa zamanda girebilirim. 

Arkadaşlar çok yardımcı oldu ve ben de araştırdım akvaryum tipine, ölçülerine bağlı olarak kaya dizaynı değişiyor. Fakat bir türlü nasıl olmalı yı bulamıyorum. belki de bu konuda uzman birinden yardım almam gerekiyor.

Bu zevk işidir başkasının kaya dizayn önerisi sizi cezbetmeyebilir ...öncelikle ne tür balık ve.mercan besleyeceğinize karar verin kaya dizaynı yaparken balıkların saklanacağı küçük mağaralar oyuklar olması gerekir...mercanlarin için de yüksek ışık isteyen az ışık isteyen türler içinde dizaynı planlamanız gerekir 

Besleyeceğim balık türü belli aslında. 2 adet palyaço, 1 adet blue tang, 1 adet yellow tang beslemeyi düşünüyorum. belki ek olarak 1 tang türü balık daha beslerim. Kesinlikle sert mercan beslemeyeceğim. Sadece polip türü canlılara bakmak istiyorum. Kaya dizaynı konsuunda zevk işi haklısınız fakat güzel görünen dizayn açısından yanlış oluyor. Ölü noktalar bırakıyorum nitratı arttırabilecek vs. Tabiki sizler bir çok kere dizayn yaptıpğınız için bilginiz çok fazla. En azından bir kaç kişi fikir verebilirse ben de üstüne eklerim.

Besleyeceğim balık türü belli aslında. 2 adet palyaço, 1 adet blue tang, 1 adet yellow tang beslemeyi düşünüyorum. belki ek olarak 1 tang türü balık daha beslerim. Kesinlikle sert mercan beslemeyeceğim. Sadece polip türü canlılara bakmak istiyorum. Kaya dizaynı konsuunda zevk işi haklısınız fakat güzel görünen dizayn açısından yanlış oluyor. Ölü noktalar bırakıyorum nitratı arttırabilecek vs. Tabiki sizler bir çok kere dizayn yaptıpğınız için bilginiz çok fazla. En azından bir kaç kişi fikir verebilirse ben de üstüne eklerim.
80 cm bir tank ta tang türü hemde ileriye dönük 2-3 tang balığı sağlıklı olacağına inanmıyorum.

tabi ki bir çok örneği var ama doğru örnekler değiller.Tamamen kişisel bir öneri   80 cm de sağa sola hızla yüzen ve sonra birbirlerine kafayı takıp stres yapıp beyaz benek olup sistemi alt üst edecek tang yerine farklı türülerde  blaney.goby.wrasse,cardinal,mercanlara la dikkatli bakılabilecek flameangel ve tabiki clown türleri karides türleri bazı özel tür yengeçler ne bileyim simbiyotik yaşam tarzı olan değişik canlılar bakılabilir tabi tamamen şahsi düşüncem 

mercan olarak mesela zoa bahçesi yapabilirsiniz düşünsenize bir çok çeşit zoalar tamamı kayaları kaplamış ilerde bunları frag yapıp çoğaltabilir sizde olmayan ender türlerle takas yapabilirsiniz veya bir mushroom akvaryumu onlarca çeşit yuması,ricardio cinsi ,mavisi,kırmızısı  tabi tamamen kişisel bir düşünce 

ama işin özeti ne olursa olsun 80 cm de tang özellikle 2 veya 3 adet tang ben olumlu görmüyorum

sevgiyle kalın

Hakan Bey.Önerileriniz için çok teşekkürler. Tabiki benim şu an için isteğim bu. önce sadece 2 clown la başlayacağım birkaç ay belki daha fazla sonra bir balık daha ekleyeceğim ama önerilerinizi mutlaka göz önüne alacağım. Zoa bahçesi kulağa çok güzel geliyor. güzel fikirmiş:)

Balık girmeden önce kaya dizaynı konusunu halletmek istiyorum. çünkü bir daha kayaları yerinden oynatmak istemiyorum. Daha önce de akvaryumum vardı Boyu HS60A. Orda kayaları çok oynattım ve sistem hiç düzgün çalışmadı. Balık dışında bişey bakamadım. Bu sefer sizlerin desteği ve fikirlerinizi de alarak zevkle bakabileceğim bir akvaryum olmasını istiyorum.

Hakan Bey.Önerileriniz için çok teşekkürler. Tabiki benim şu an için isteğim bu. önce sadece 2 clown la başlayacağım birkaç ay belki daha fazla sonra bir balık daha ekleyeceğim ama önerilerinizi mutlaka göz önüne alacağım. Zoa bahçesi kulağa çok güzel geliyor. güzel fikirmiş:)

Balık girmeden önce kaya dizaynı konusunu halletmek istiyorum. çünkü bir daha kayaları yerinden oynatmak istemiyorum. Daha önce de akvaryumum vardı Boyu HS60A. Orda kayaları çok oynattım ve sistem hiç düzgün çalışmadı. Balık dışında bişey bakamadım. Bu sefer sizlerin desteği ve fikirlerinizi de alarak zevkle bakabileceğim bir akvaryum olmasını istiyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

her tür bilgi alışverişi için buradayız bütün forum olarak 

Kaya tasarımında değişiklik yaptım bir öncekine göre sizce daha mı iyi

782908107631b40410c8fc4c8c9fb475.jpg
bcc25d7515a0eddf93c371e39d3e02d7.jpg

Siz beğendiyseniz en iyisi budur Kaya'larınız çok fazla seçenek sunacak yapıda değiller bu Kaya'larla olabilecek en iyi dekor bu sanırım demek istediğim Aralarında Plate , yassı ve köprü şeklinde uzun Kaya'lar olsa idi daha farklı dekorlar ortaya çıkabilirdi ama geneli yumru şeklinde o yüzden bu son yaptığınız en uygunu gibi görünüyor , kolay gelsin.

Kadir Bey söylediğiniz gibi kaya konusunda bir kısıtım var. Çok teşekkürler

Akvaryumun üstünü resimlerde görüldüğü gibi kapattım. Sizce diatom süreci ne kadar sürer. Yosunlar yeşile döndü. Bu ara hala balık koyamadım izmit te bi çift orta büyüklükte palyaço bulamıyorum

3ce0da991c6eabd073940f3ed1417712.jpg
e01b784a6e0944e78c2a1982ae167118.jpg
8b80e7524cde1f2886d3996639cf1552.jpg

2 adet ocellaris imi de girdim:))

c9ac6e19dee2a17aee28bb8693fcba53.jpg
c7a1c7fe871e10598a1369164f8fd723.jpg

Bugün su değerlerini ölçtüm aşağıdaki gibi. Bi sorun yok gibi

Tuzluluk : 1,028

Alkalinity : 2,96

Kh : 8,3

Ph : 8-8,5 arası

Fosfat : 0,2

Nitrat : 5

Arakadaşlar Merhaba, su değerlerimde sorun olmamasına rağmen kayaların üzerindeki yeşil yosun bir türlü geçmedi. Sizce bunun nedeni nedir. Veya normal mi bu durum

a11e8c41a035ab720fe6e671954a5b12.jpg
79b9e7c529272c33ae8d6003248df57e.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tuzluluk 1.028 yazmışsınız.fazla.balık tanklarında 1.023 e kadar mercan tanklarındada 1.026 kadar kabul edilebilir.

Tuzluluktan dolayı mı olur?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arıtma suyu tds değeri 0 olmalı ışıklanma da sarı veya kırmızı ışık fazla ise yapabilir fosfat değerin yüksek olduğu için yapar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri