Keşfet

Yerli Malı Yellow Watchman Goby Ler

marauder

Yeni Üye
Ad Soyad
abdullah demir
Herkese merhaba. Aydın Dengider kardeşimizden aldığımız yellow watchman goby çiftinden ilk aldığımız yumurtalardan çok sayıda larva çıkmıştı. ilk günlerde hemen rotifer almaya başladılar. yaklaşık 20. günlere kadar sorunsuz şekilde yaşatabildik. fakat bazı olumsuzlar ve hatalardan dolayı hemen hemen 1 gün içinde çoğunu kaybettik. Şu an 8 tane kaldı ve 32. yaştalar, artık artemia ya alıştılar. ergin bireylere benzemeye başladılar çünkü sadece dipte geziyorlar ve büyükleri gibi besleniyorlar.bakalım bu 8 ini yaşatabilecekmiyiz. Fotoğraf makinesi pek iyi değil ama yinede fotoğraflar eklemeye çalışacağım.

bu arada dün çiftimiz 2. kez yumurtladı.

ühüü :D maşallah maşallah.. sevindirici haberler tek tek geliyor.

Valla maşallah. Süper gidiyoruz :)

gelecek inşallah. devriim le beraber bu iş üzerine bayağı bir eğildik. damseller de başarısız olduk ama yine yumurta geldi.tekrar deneyeceğiz fakat şu an 2. planda . önceliği ywg lere verdik. yeni yumurtalar için yerde kalmadı . bir şekilde yer ayarlıcaz artık. selamlar....

Tebrik eder , başarılarınızın devamını dilerim...

darısı başımıza....

Saygılarımla...

Tebrikler :) yellow watchmanların büyümesi çok güzel haber.

Damselfish kötü bir tercihti, zaten dünyada damsel yavrularını metamorfozu atlatabilecek kadar büyütebilen çok az insan var. Yine de sıkı bir çalışmayla bunun da başarılabileceğini düşünüyorum.

Not:Yumurtaları ana tanktan ayırdıktan sonra, bulundukları ortamda tuzluluğu yavaş yavaş düşürüp 1.020 li değerlere çekerseniz sanırım daha başarılı olursunuz.

harika haberler ve pek çoğumuzun hayali olan üretim çalışmalarında başarınız için tebrik ve teşekkür ediyorum. saygılarımla.

2 adet hediye istiyorum frağ tankıma :D

Maşallah sizin için çok güzel bir duygudur .Tebrik ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:
abdullah bey 1 günde yavruların çoğunun ölmesine sebeb olan hatayı yazmamış ben yazayım bari. yavru tankım pencerenin dibinde duruyodu. ogünde benim hanımın temizlik yapası tutmuş ve perdeleri çıkarıp yıkamış. güneş ışığı olduğu gibi tankın içinde. o gün yaklaşık 300-400 larva kaybettik. neredeyse boşuyodum hanımı :) ama tecrübelerle birşeyler yapılabilir zaten.

2 adet hediye istiyorum frağ tankıma :D

Tebrik ederim. helal olsun.

kaan

abdullah bey 1 günde yavruların çoğunun ölmesine sebeb olan hatayı yazmamış ben yazayım bari. yavru tankım pencerenin dibinde duruyodu. ogünde benim hanımın temizlik yapası tutmuş ve perdeleri çıkarıp yıkamış. güneş ışığı olduğu gibi tankın içinde. o gün yaklaşık 300-400 larva kaybettik. neredeyse boşuyodum hanımı :) ama tecrübelerle birşeyler yapılabilir zaten.

Bu arada, bazen hanımlarıda akvaryumlardan uzak tutmak gerekiyor sanırım :) tabii ki bütün hanımlar için değil bu sözüm..

zamansız gelen talbot damsel yumurtalarını koyacak yer olmadığı için 5 lt lik bir pet şişeden düzenek yaptık mecburen tekrardan deneme yapıcaz. fakat bu sefer rotifer değilde farklı bir ürünle başlıcaz. bizim için önemli olan damselin üretilebilirliğini görmek yoksa ekonomik olup olmaması önemli değil. yapabilirsek hediye ederiz arkadaşlara... saygılar

Maşallaaaah :) Çok güzel haberler :)

2. parti larvalar şu an yumurtadan çıkıyorlar.

Rotifer nerden temin ediyorsunuz acaba?

Konu görüntüleyen kullanıcılar