Keşfet

130X70X55 Resif Kurulumu

Onurs

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur
Merhabalar daha önceden marine tank denemelerim olmuştu ama akvaryumları dağıtmak zorunda kalmıştım tekrardan bir deniz akvaryumu kurmak için kolları sıvadık.

Bazı önemli ve kilit hatalar yapsakda tank şuanda oturma aşamasında .

Kullanılan ekipmanlar 

Akvaryum 130x70x55H Bütün Camlar Clear Yandan Durso
80x60x45H Sump + 40 LT Su Tamamlama + 30x60x45H Karantina Tankı
İnişde 2 Çekmeceli Akrilik Kule
Geri Dönüş Motoru Jebao DC 12000
Protein Skimmer ATI 250 IS (Jebao Motorlu)
Aydınlatma ATI Sun Power Dimmcomputer 8x54W T5
Florasanlar :3x Aquablue special, 4x Blue plus, 1x ATI purple plus
TUNZE 6208 WaveBox + Jebao RW-15 
Grotech Su Tamamlama Ünitesi
2 Adet Grotech 300 watt ısıtıcı
Zatek Su Arıtma
Jebao 4Lü Dozaj Pompası
Kum CaribSea - Arag-Alive - Bahamas Oolite 40 kg
Kaya 36 kg Natures Ocean - Natural Coral Reef + 40 Kg Yerli Canlı Kaya 30 Kg kadarı küçük parçalar.
Medya Reaktorleri 1 Adet Ekstrem Medya Reaktoru (Rowa Aktif Karbon takılı)

ReefOctopus biopellet reaktoru.

Ekli dosyayı görüntüle 27220

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun Onur bey.

Elinize sağlık, güzel tank ve ekipman seçimi olmuş. Diatom yeni bitme aşamasın da canlı girişine biraz ara verseniz iyi olur 1-2 hafta.

Kafa motorunuz kuvvetli ama. Sps olduğu için iç sirkilasyon yetersiz kalacak gibi duruyor 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür Ederim Ahmet Bey ,

Tank kurulumunu hazır bir resif akvaryumunun su ve canlı kayaları ile yaptık bu nedenle mercan girişini erken yaptık Tank diatom ve yeşil alg süreçlerini tamamladı şuanda kayaların üzerinde bazı noktalarda coraline alg gelişimi var noktasal olarak. Gerçi keşke başka akvaryum suyu ve canlı kaya sokmasaydık diye şuanda çok pişmanlık duyuyoruz bu durumdan herzaman en iyisi sıfır malzemeler ve bakteri kültürü ile kurulum yapmak bu sayede  canlı kayaların emdiği ağır metaller vs.. tanka bulaşmamış oluyor.

Bailing sistemi kuruldu tanka 5 gündür düzenli dozlama devam ediyor.Ancak Akvaryuma 3 ay daha balık eklemeyi düşünmüyorum.

Su değişim frekansınızı ve Bailing katkısı olarak ne kullandığınızı sorabilir miyim?  Bu arada hayırlı olsun hoş geldiniz.

Su değişim frekansınızı ve Bailing katkısı olarak ne kullandığınızı sorabilir miyim?  Bu arada hayırlı olsun hoş geldiniz.
Katkı olarak Reeflowers Kh,Ca,Mg,Trace elements kullanıyorum .Günde 1 sefer katkılar arasında 5 er saat ara olmak üzere dozlama yapıyorum 3 gündür değerlerim aşağıdaki şekilde sabit devam ediyor.

KH : 7,5

Ca : 458

Mg : 1276

Ph : 8-8,5 

Nitrat 10-25 Mg

Fosfat : 0

Kh değerimi 7.7  nin üzerine çıkaramıyorum .

tuzluluk  : 1023 düşük tuzluluk bu konuda bir etken olabilirmi?

ısı : 26C

Mg : 1295

Ca : 458

Fosfat : 0,05

Nitrat 10-25

Amonyak 0

Nitrit 0

Kh : 7,7

Ph : 8-8,5

Katkı dozajını arttırmayı denedim ama çözüm olmadı hedeflediğim değer 8.5 de sabitlemek.

Elimdeki testi başka bir test ile karşılaştırdım testte sorun yok gözüküyor.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Tuzluluğu 1025 e getirip magnezyumu ölçmeyle başlayın. 1340-1350 civarına çekip, ondan sonra kh testini yapın.

10857314_10152868400448509_6906683223552171372_o.jpg

45. Güne geldik su değerleri şuanda sabit ve mercanlarda büyüme gözlemliyorum.Nitrat ve fosfat miktarı sürekli düşüşde.
Star Polyp Yeni olduğu için açmadı bir önceki aldığım star polyp de 10 gün nazlandıkdan sonra açmıştı.

Hammer torch malesef aldığım günden beri hiç açmadı ne öldü nede dirildi yerini değiştiriyorum iyot banyosu ve tatlı su banyosuda yaptım ama malesef renksiz şekilde ne ileri nede geri aynı noktada hep.

Önemli bir konuda danışmak istiyorum 
Akvaryum kurulumunda kum miktarını az tutmuştum .Şimdi kum miktarını arttırarak derin kum yatağı oluşturmak istiyorum.
Bu işlemi nasıl yapmalıyım çok tedirginim kumun tozumasından çok eklenen kum nedeniyle üzerinde mevcut bakteri kültürü bulunan kumun canlılığına zarar vermekten veya üzerine eklenen kum nedeniylealttaki kum ve içeriğindeki biyolojik yaşamın çürüme ve benzeri bir tehlike yaratması sözkonusu olabilirmi bu konuda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum

Elinize sağlık  45 günde böyle oluyorsa 1 sene sonra akvaryumunuz nasıl olucak cok merak ediyorum :)  Ben akvaryumuma kücük petsiseye koyarak arka tarafa kum eklemişdim bir problem fark etmedim ama forum Prof. ları gerekli bilgilendirmeyi yaparlar :)

Derin kum yatağı adı gibi yapılacaksa 10 cm kadar olacaktır, bu tankta sıkıntı çıkarabilir. Ama biraz peyzaj çalışması ile haftalara yayılarak o derin kum yatağına çıkabilirsiniz.

Elinize sağlık  45 günde böyle oluyorsa 1 sene sonra akvaryumunuz nasıl olucak cok merak ediyorum :)  Ben akvaryumuma kücük petsiseye koyarak arka tarafa kum eklemişdim bir problem fark etmedim ama forum Prof. ları gerekli bilgilendirmeyi yaparlar :)
Teşekkür ederim Umut bey ,

Daha önümüzde çok yol var işin asıl zor kısmı daha başlamadı bile bence akvaryum kaya dizaynı hatalı düşünmüşüm yeni kayalar alıp dizaynın spsleri yapıştırmaya uygun yeniden yapılması var mesela baya sıkıntılı bir süreç olacak :)

Dozajlamadaki yöntem değişecek vs.. işimiz çok yani ama umarım güzel bir tank olur ve uğraşlara değer çünki çok emek harcıyoruz üzerinde.

Derin kum yatağı adı gibi yapılacaksa 10 cm kadar olacaktır, bu tankta sıkıntı çıkarabilir. Ama biraz peyzaj çalışması ile haftalara yayılarak o derin kum yatağına çıkabilirsiniz.
Hulusi bey ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim örnek olarak?

Derin kum yatakları kontrolü kolay bir düzenleme değildir. Birden bu seviyeye kum yüksekliğine çıkmak şu ana kadar oluşmuş bakteri yatağının zedelenmesine neden olacaktır. Ayrıca birden derin kum yatağına çıkmak yerine eski kum yatağından kurtulup derin kum yatağına dönmek daha çok tercih edilir. Çünkü kum yatağınızdaki bakteri ve diğer mikro organizmalar şu an ki kriterlere göre oluşmuş olduklarından birden derin kum yatağı bu organizmaları atık haline getirip altlarda zararlı kimyasalların oluşmasına neden olabilir.

Derin kum yatakları kontrolü kolay bir düzenleme değildir. Birden bu seviyeye kum yüksekliğine çıkmak şu ana kadar oluşmuş bakteri yatağının zedelenmesine neden olacaktır. Ayrıca birden derin kum yatağına çıkmak yerine eski kum yatağından kurtulup derin kum yatağına dönmek daha çok tercih edilir. Çünkü kum yatağınızdaki bakteri ve diğer mikro organizmalar şu an ki kriterlere göre oluşmuş olduklarından birden derin kum yatağı bu organizmaları atık haline getirip altlarda zararlı kimyasalların oluşmasına neden olabilir.
Teşekkür ederim Hulusi Bey,

DSB ozamn tehlikeli olabilir benim için sadece tabana kozmetik olarak 2 paket kum ilavesi ile devam edeceğim ve dediğiniz gibi ekleme işlemini zamana yayacağım 30 günde 18 kg gibi.

DSB düşünüyorsanız akvaryum içine hiç ellemeyin sump kısmında kullanabileceğiniz gerektiğinde sisteme zarar vermeden çıkarabileceğiniz bir yöntemle oluşturun. 

Evet Ali bey dsb tank içinde mantıksı bir yaklaşım olacak tanka sadece peyzaj düzenlemesi amaçlı 2 paket kum eklemeye karar verdim dsb yi kuracağım refigiuma yapmaya karar verdim

Konu görüntüleyen kullanıcılar