Şu an yaptığım tek şey kH ı 7-7.5 ta Ca u 450 Mg 1300 lere yakın tutmak. Bunun pratiğini yapmaya çalışıyorum. Şu an mercan yok ama canavar gibi coralline alg denen laneti besliyorum
İnanın normal sakal yosununu tercih ederim
Ben maliyetin dışında korku yaşamıyorum. Dozlama prosedürü vb durumlar aslında sevdiğim şeyler.
Zeovit sistemin bu kadar çok göz korkutmasının sebebi bu işi yapan usta kişilerin buna başlayacak hobicilerin masrafa girip becerememesi durumunda yaşayacağı canlı ve maddi kaybı engellemeye çalışması olarak algılıyorum. Bu gerçekten çok doğru bir yaklaşım. Maalesef her yiğidin harcı değil gibi gözüktüğü kadar her tankta olması şart olan durum değil. Yerli yabancı bu sistemsiz olan çok güzel tanklar mevcut. Ancak o tanklarında bir çok emniyet sübabı var. Örneğin sahipleri bu işte çok tecrübeli, refugium, CaRx, dozajlama bilgisi ve ekipmanı , kontrol üniteleri vb şartlara haizler. Ve en önemlisi bundan haz duymaları. Bu kişilerin bir çoğunun ilanını bile görmezsiniz. Gerçek hobiciler. Tüm amacım onların seviyesine ulaşabilmek. Şartlarımı gözden geçirdiğimde elimde bol olan sabrı kullanmak istiyorum. KZ ürünleri yok evet, ancak Azmi bey olsun Kerem bey olsun ithalatını yapacak firmalar satış potansiyeline göre bu yükün altına girebilir. Talebi olmayan ürünleri getirtip ticari risk almak kimse istemez.
Son olarak hani gönlünü bir şeye kaptırırsın ya benimde hobiciliğim başından beri bu zeovit sistem aşkı var. :
İşte öyle bir şey
Not: KZ nin Türkiyede resmi bir bayiliği yok , en azından bana firmanın sitesinde kendi mesajlarında yönlendirdikleri shop listlerinde Türkiyeden firma ismi gözükmüyor. Sözünözü tüketimi az olan bu ürünlerin getirilmesini firmalarımız kendi çabaları ile yapıyorlar sanırım. Ya da KZ nin sitesi güncel değil.