Keşfet

130X70X55 Resif Kurulumu

11038902_10152884424428509_856898177187005232_o.jpg
1617411_10152884424168509_5808066887765008801_o.jpg
1939450_10152884424363509_5834198667855131388_o.jpg
10994050_10152884424383509_1020239459408427460_o.jpg
11043123_10152884424348509_7377699109046771210_o.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akvaryumun son halinden birkaç görüntü .

-0 fosfata rağmen bitmek bilmeyen yosun sorunu ve parazitlere önlem amaçlı aldığım UV filtre eklendi sisteme şimdilik 24 saat çalışıyor.UV eklenince PS toplamasında bariz bir artış oldu.

-Aynı zamanda forumdan bir arkadaşdan aldığım mangrow fidanlarını da ekledim sumpa .Nitrat değerini doğal yollardan sıfırlamak istiyorum.

-İnternetten aldığım Ozon cihazını 3 gündür günde 15 dk lık 1 sefer olmak üzere ps hava girişi vasıtası ile kullanıyorum . Tankdaki su berraklığında bir artış var.

-İlginç olan tankda bir pod patlaması olması sanki camlara kar yağmış gibi bütün camlarda gezinen ufak beyaz podlar var. uv ve ozon çalışırken  bu patlamanın olması garip geldi bana açıkcası.

-Mercanları alıp  üstünde gezdirdiği için sumpa attığım kestanemi tanka geri aldım maşa ile yosunlu bölgeye bırakıyorum ve kayayı bildiğimiz kazıyor .Zaten Sumpdaki tortu sorununuda kökünden çözmüştü her eve lazım bir canlı.

Su değerleri 

Nitrat : 5-10

Fosfat : 0

Nitrit : 0

Amonyak : 0

KH : 8

Ca : 455

Mg : 1410

Tuzluluk : 1027

Isı : 26

Çok anlamam ama sizin fosfatı ölçtüğünü testler ile yosunun kullanabileceği fosfat türü aynı değildir. Hangisi hangisi idi hatırlamıyorum, testler inorganik fosfatı ölçer iken organik fosfat kullanabiliyor yosunlar. Bu nedenle sizin durumunuza ATS veyahut refugiumda cheato gibi önlemler daha uygun diye düşünüyorum. Belki mangrove da bu işi çözebilir. Podlar yosun artıkça oluşur sayısı artar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ATS kurulumu uzun süredir listemde ancak bizdeki genel kullanımı hatalı biraz kapalı sistem olarak yapılması gerekiyor .

Malzemeleride hazır durumda elimin altında ama ats konusunda biraz endişeliyim marin tanklarda hiçbir sorun yok müthiş faydası bile var hem nitratbfosfat azaltıyor hemdentankdaki yosunlanmanın önüne geçiyor ama. Reef tanklarda çok hızlı üretilen yosun sadece nitrat ve fosfat emmiyor emdiği diğer elementleri tam olarak bilmiyoruz ve hassas bir sps tankında uzun vadede ne gibi sıkıntılar oluşturabilir açıkcası biraz belirsizlik.

ATS kurulumu uzun süredir listemde ancak bizdeki genel kullanımı hatalı biraz kapalı sistem olarak yapılması gerekiyor .

Malzemeleride hazır durumda elimin altında ama ats konusunda biraz endişeliyim marin tanklarda hiçbir sorun yok müthiş faydası bile var hem nitratbfosfat azaltıyor hemdentankdaki yosunlanmanın önüne geçiyor ama. Reef tanklarda çok hızlı üretilen yosun sadece nitrat ve fosfat emmiyor emdiği diğer elementleri tam olarak bilmiyoruz ve hassas bir sps tankında uzun vadede ne gibi sıkıntılar oluşturabilir açıkcası biraz belirsizlik.
Bizimle gelin Yener ustaya orada o zaman Zeovit sistemi tartışırız uygun bir zamanda ;)

Öncelikle hayırlı olsun,

İlk mesajınızdaki fotoğraf dışında diğerlerini göremiyorum ama ekipmanlar iyi, kaya dizilimi de çok şık ve ferah olmuş..

Ben de yosundan muzdaripim.. Bunca yıllık akvaryum deneyimimde bu kurulumumdaki kadar yosun görmedim.. Değerlerim de normal, tek değişken bu sefer Grotech ABC kullandım. O da günde 1 er ml. 2 haftadır onu da kestim. Low nutriente geçiyorum. Balıkları ölmeyecek kadar besliyorum 2-3 gündür.

Sizin kullandığınız UV tahminimce en çok 36w'dir bu da podları öldürmez. Ama ozon miktarınız az geliyor olabilir.

Gerçekten artık ozon, zeovit vs. gibi yöntemlere geçmek gerekiyor, böyle kaya artırmakla, mangrowla, spagetti alglerle bir yere kadar..

Bizimle gelin Yener ustaya orada o zaman Zeovit sistemi tartışırız uygun bir zamanda ;)

Evet Deniz bey kesin haber bekliyorum sizden zaten oraya yakın bir bölgede şantiyem var.Mutlaka denk getirmeye çalışıcam Zeovit sistemi bence biraz uğraşlı olsa da şuanda mevcut sistemler arasında en kesin sonuçlara sahip ve kendini kanıtlamış optimum bir sistem.Bu arada dayanamadım ve ATS yi yaptım şimdilik açık sistem ama hafta içi siyah pleksi kasa kestirip sistemi kapalı hale getiricem.

Öncelikle hayırlı olsun,

İlk mesajınızdaki fotoğraf dışında diğerlerini göremiyorum ama ekipmanlar iyi, kaya dizilimi de çok şık ve ferah olmuş..

Ben de yosundan muzdaripim.. Bunca yıllık akvaryum deneyimimde bu kurulumumdaki kadar yosun görmedim.. Değerlerim de normal, tek değişken bu sefer Grotech ABC kullandım. O da günde 1 er ml. 2 haftadır onu da kestim. Low nutriente geçiyorum. Balıkları ölmeyecek kadar besliyorum 2-3 gündür.

Sizin kullandığınız UV tahminimce en çok 36w'dir bu da podları öldürmez. Ama ozon miktarınız az geliyor olabilir.

Gerçekten artık ozon, zeovit vs. gibi yöntemlere geçmek gerekiyor, böyle kaya artırmakla, mangrowla, spagetti alglerle bir yere kadar..
Teşekkür ederim Çağlar bey ,

Evet 36 Watt uv kullanıyorum .Ozona yeni başladım ve açıkçası akkını veremiyorum bazı korkular nedeniyle

Öncelikle cihaz 300 mg ve çok yüksek bir değer ps içindeki o  anki organik yük bile yeterli gelmiyor ve cihazın kokusu eve yayılıyor.Miktar yüksek olunca tabi hem kokunun kanser korkusu hemde redox ölçer olmadığı için suyun aniden tam sterilize olacağı korkuları temkini üst seviyede tutuyor malesef.

Yosun ile mücadelem aslında 1 aydır devam ediyor ben kurulumdan itibaren biopellet kullanıyorum ve hep fosfat değerim 0 - 0,05 arası değişti nitratımda 10-20 mg aralığında oldu tabi 1/16 oranını tutturamadığım için nitrat ve fosfat dengeli biçimde düşmüyor.Kullandığım suyu sürekli ölçüyorum RO 0 tds değerli su üretiyor yemlemede çok cimriyim granül yemi balıkların ağzına tek tek veriyorum :)

Işıklandırmam yeni ve sorunsuz o zaman bu yosunlanma nereden geliyor çözemiyorum

1)Akvaryumun olduğu yerde soba var ve sobadan kül vs.. tozlanma oluyor.Muhtemelen bu tozun içerisinde silikat demir gibi yosun çoşturan içerikler var gibi geliyor bana 

2)Akvaryum kurulumunda canlı kaya takviyesi yaptım sisteme muhtemelen aldığım bu kayalar çok eski ve akvaryumcunun sumpda fosfat emmiş olabilir benim tankımdada salınım yapıyor olabilir kayaların bir kısmını çıkarttım tankdan.

Size çok katıldığım bir konu var eski tip mangrow ,spagetti ,aşırı canlı kaya müdahaleler bence fazla uğraşlı  sizinde belirttiğiniz gibi ozon kullanımı , Zeovit gibi yeni sistemlere ağırlık vermek gerekiyor kesinlikle.Ben kurulumumda bütün bu faktörleri tek tek deneme kararı aldım ve edindiğim tecrübeleri 2 günde 1 fotoğraflayarak test sonuçlarını kayıt ediyorum. İlerleyen zamanlarda verileri ile paylaşıcam sonuçları bu sayede karar vermek dahada kolaylaşır denemek isteyen arkadaşlar içinde.

15 Dk da yaptığım ve 20 TL ye bile mal olmayan ATS (Yosun Filtresi).

Akvaryumu tasarlarken yaptığım tek doğru hareken kafa motorunu güçlü almak ve 1 T vasıtası ile 3 tane musluk çıkışı bırakmak olmuş şuanda çalışan 3 reaktör ve 1 uv  nin tamamı kafa motoru debisinden faydalanıyorlar hatta ilerde eklenecek soğutucuda aynı motor debisinden faydalanacak.

11046433_10152886058023509_3841308471867108860_n.jpg
1618235_10152886057998509_6347319247196661710_o.jpg
10854925_10152886058068509_8762558762976753504_o.jpg
10991489_10152886058073509_8928540266737768453_o.jpg

Ats de 3 . gün doldu ama tankdaki fosfat limitasyonundanmı yoksa ışıkmı hatalı seçim bilmiyorum ama en ufak bir yosun oluşumu yok şuanda.

Sarı tasarruflu ampul kullanıyorum önerilere açığım am alütfen ampul marka watt olarak yazılırsa memnun olurum xxx kelvin lamba deyince  büyük marketlerde çok turlamak gerekiyor :)

Su değerleri ile başlayalım 

Ca:416

Mg : 1377

Kh: 8,5

Fosfat :0,05

Nitrat : 7,5

Tuzluluk : 1027

Isı : 25 Derece

Akvaryumda UV tam zamanlı çalışmaya devam ediyor Ozonda veriyorum şuanda tanka diğer başlıkda ozon ile alakalı süreci paylaşıyorum.

Bu ara da akvaryumdaki hastalığın durumunu görmek için geçen hafta akvaryuma 7 adet balık ekledim.

Eklenen balıklar ile beraber toplam balık nifusu

3 adet palyaco

2 Adet mandarin,

4 Adet Anthias 

1 Adet Powder blue Tang

Eklenen balıkladan en risklisi yeni ithalattan gelen powder blue idi ancak beyaz benek yapmadı henüz ve meğerde yıllardır aradığım balıkmış :)

Tanka girdiğinden beri nerde sakal yosun varsa yemeye başladı arada attığım yemlerinde tadına bakmaya başadı sakal yosunu yediği için en gözde canlımız powder blue oldu.

Önümüzdeki hafta  5 adet s boy tang ve daha eklenecek akvaryuma ve balık girişi bitecek.

Bu arada akvaryumdaki nitrat ozonun ekisi ilemi bilmiyorum ama şuanda düşüşde .

Fotolar ve video birazdan ekliycem.

Maşallah Onur Bey :) Bence sistem oturuyor ve karıştırmadan stabil devam edildiğinde sayılı tanklardan birisi olacak. Sistem olarak da söylenecek hiçbirşey yok, örnek olacak.

Maşallah Onur Bey :) Bence sistem oturuyor ve karıştırmadan stabil devam edildiğinde sayılı tanklardan birisi olacak. Sistem olarak da söylenecek hiçbirşey yok, örnek olacak.
Teşekkür ederim Tolga Bey ,

Sizin gibi başarılı bir hobiciden bu sözleri duymak ümit verici oldu benim için.

Çok kurcalamak istemiyorum akvaryumu hatta elimi bile sokmak istemiyorum ama ilk kurulumda ilgisizlikden dolayı yaptığım bazı hatalar nedeniyle elimi akvaryum suyundan çıkaramıyorum:)

Ama bir yandanda su değişimine kadar herşeyi otomatikleştirmek için çalışmalarım devam ediyor.

Kanımca bu tank benim için bütün sorunları görüp çözümlerini öğrendikten sonra 1 yıl sonunda kaldırıp kuracağım akvaryum öncesi bir hazırlık dönemi.

Sizin tankınızdaki gelişmeleride başlangıç öncesi çok takip ettim ve deneyimlerinizden istifade etme şansı buldum. 

Siz bio pellet  ve yosun filtresini beraber kurmuştunuz galiba en son hangisinde karar kıldınız?

Not : Tridacnanızda gözüm var ay sonuna kadar satılmazsa kesin alırım bende gebze tarafında çalışıyorum.

Teşekkür ederim Tolga Bey ,

Sizin gibi başarılı bir hobiciden bu sözleri duymak ümit verici oldu benim için.

Çok kurcalamak istemiyorum akvaryumu hatta elimi bile sokmak istemiyorum ama ilk kurulumda ilgisizlikden dolayı yaptığım bazı hatalar nedeniyle elimi akvaryum suyundan çıkaramıyorum:)

Ama bir yandanda su değişimine kadar herşeyi otomatikleştirmek için çalışmalarım devam ediyor.

Kanımca bu tank benim için bütün sorunları görüp çözümlerini öğrendikten sonra 1 yıl sonunda kaldırıp kuracağım akvaryum öncesi bir hazırlık dönemi.

Sizin tankınızdaki gelişmeleride başlangıç öncesi çok takip ettim ve deneyimlerinizden istifade etme şansı buldum. 

Siz bio pellet  ve yosun filtresini beraber kurmuştunuz galiba en son hangisinde karar kıldınız?

Not : Tridacnanızda gözüm var ay sonuna kadar satılmazsa kesin alırım bende gebze tarafında çalışıyorum.

Estağfurullah benden fersah fersah ötede tecrübe ve bilgiye sahip arkadaşlar var. 

Ben kurulumda bio pellet ve yosun duvarını beraber düşünmüştüm ama aynı görevi üstlenecek iki ekipman ile uğraşmamak ve faydalı olmayacağını düşündüğüm için sadece biopellet ile yola devam ettim. Şimdi hemen heme sizinki ile aynı ölçülerde bir tank hazırlığım (proje aşamasında) var. İki yoldan biri üzerinde kararsızım.

- All in one biopellet ve balling yöntemi ile başlamak ve devam etmek,

- Ana katkıları balling ile girip Zeovit sistem ile başlamak ve canlıları alıştırıp yeni tanka almak.

Hatta bu konuda bir tavsiye konusu açıp ona göre şekillendireceğim projeyi.

Gebze de çalışıyorsanız ben pelitli köyü yolundayım ne zaman yolunuz düşerse kahveye beklerim. Tridacna yı da ay sonuna kadar satmam, tank nasıl olsa dönüyor, bozmak yerine yanına yeni tankı kurup döngüden sonra aktarmayı planlıyorum şu anda.

Estağfurullah benden fersah fersah ötede tecrübe ve bilgiye sahip arkadaşlar var. 

Ben kurulumda bio pellet ve yosun duvarını beraber düşünmüştüm ama aynı görevi üstlenecek iki ekipman ile uğraşmamak ve faydalı olmayacağını düşündüğüm için sadece biopellet ile yola devam ettim. Şimdi hemen heme sizinki ile aynı ölçülerde bir tank hazırlığım (proje aşamasında) var. İki yoldan biri üzerinde kararsızım.

- All in one biopellet ve balling yöntemi ile başlamak ve devam etmek,

- Ana katkıları balling ile girip Zeovit sistem ile başlamak ve canlıları alıştırıp yeni tanka almak.

Hatta bu konuda bir tavsiye konusu açıp ona göre şekillendireceğim projeyi.

Gebze de çalışıyorsanız ben pelitli köyü yolundayım ne zaman yolunuz düşerse kahveye beklerim. Tridacna yı da ay sonuna kadar satmam, tank nasıl olsa dönüyor, bozmak yerine yanına yeni tankı kurup döngüden sonra aktarmayı planlıyorum şu anda.
Zeovit iyidir, candır Tolga ustam ;)

Üstadım, çok okuyorum ama bir o kadar da korkuyorum, çok bıçak sırtı dengede giden bir sistem, neticeler çok iyi sanırım suya atlamadan yüzme öğrenilmiyor :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar