Keşfet

130X70X55 Resif Kurulumu

Onur Bey selam,

Birtakım nedenlerden dolayı uzun süredir forumdan uzak kalmıştım. Dönüşte merak ettiğim güzel bir tankı daha da güzel bulmak çok sevindirdi. Ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim Tolga bey ,

Tekrar hoşgeldiniz foruma sizin kurulumunuz ne durumda herşey yolundadır inşallah.

Onur Bey Fritz 460'ın belirgin bir farkını gördünüz mü? Ne kadardır kullanıyorsunuz konuda göremedim ya da gözümden kaçtı.

Teşekkür Ederim.

Umarım fosfat biraz yükselir :) bende nitrat ve fosfat değerleri 0 olduğu için sorun yok eğer dengeler bozulup nitrat biraz yükselirse ozamanda fritz 460 ile müdahale etmeyi düşünüyorum all in one pellet çok güzel bir buluş ama ben ilk kurulumdan sonra çıkarttım bio pelleti şuanda ne pellet nede başka bir karbon dozlaması yapmıyorum.

c balance a ek olarak coralx XL ekliyorum oda ciddi bir karbon kaynağı içeriyor .
 c balance yi hangi marka kullanıyorsunuz.

Kurulum malesef başka sıkıntılar sebebi ile pehlivan tefrikasına döndü. Az daha bozulum aşamasına geçecektim. Bu haftasonu itibarı ile hızlandırmayı planlıyorum :)

Onur Bey Fritz 460'ın belirgin bir farkını gördünüz mü? Ne kadardır kullanıyorsunuz konuda göremedim ya da gözümden kaçtı.
 Fritz kullanımını hakkında başka bir forumda inceleme şeklinde paylaşmıştım sonuçları aynen kopyala yapıştır yapıyorum umarım faydası olur.

Evet fritz kullanımı tamamlandı 

Kullanım sırasında PS kapatıldı ancak suya haricen hava motoru ile oksijen verildi.

3 gün boyunca hem fritz denenmiş oldu hemde akvaryumun boru tesisatı ve sumpimda değişiklikler yaptım.

Sonuçlara gelirsek

Akvaryumda amino asit kullanımına bağlı kahverengi alglerde çok az bir azalma var.

Mercanların hiçbiri olumsuz bir tepki göstermedi hepsi normalinde devam ediyor.

Fritz kullanımı öncesindilter bag takarak nitratı 2 ye yükseltmiştim ps kapalı iken bol yemlemeye çorap kullanımına devam ettim ve sonuç bu sabahki ölçümlerde nitrat : o fosfat :0

Yani işe yarıyor 

Su berraklığına katkısınıda görmek amacıyla uv ozon ve karbonu sistemden çıkartmıştım su oldukça berrak ama bir ozon kullanımındaki kadar değil.

Ps çalıştırılınca aşırı bir taşma eğilimi gösterdi bunu sudaki bakteri kolonisindeki patlamaya bağlamak mantıklı olur şuanda oldukça sulu topluyorki ben normaldede sulu toplattırırım zaten.

Dozaj olarak ilk kullanım için üzerinde yazan 5ml/ 100lt oranı kullanıldı.

Devamlı kullanmaya benim sistemimde ihtiyaç yok ama 100 tl civarı fiyatı düşünülünce ve bozulmazsa 2-3 sene rahat yetecek olması açısında benzer ürünlere göre karşılaştırma yapılamayacak kadar kaliteli ve fiyat / performans ürünü olduğunu düşünüyorum.

Kurulum malesef başka sıkıntılar sebebi ile pehlivan tefrikasına döndü. Az daha bozulum aşamasına geçecektim. Bu haftasonu itibarı ile hızlandırmayı planlıyorum :)
Hadi hayırlısı önümüzdeki hafta tekrar gebze de işe başlıycaz her türlü yardıma hazırım bişey lazım olursa çekinmeyin lütfen

Üretici firma two little fish
onur bey,c balanceyi inceledim,ithalatçı firmanın sitesinde ambalaj içinde AB diye c balance yazıyor.ikisi birdenmi kullanılıyor.içerikleri nedir acaba .sitede yazıldığı gibi gerçekten  su değerleri ni koruyormu.

Evet c balance ürünün genel ismi özetle bir şişede ca diğerinde karbonat var ayrıca akvaryumun ihtiyaç duyduğu bütün elementlerden var içeriğinde.

Özetle şunu yapıyor 2 şişedende eşit miktarda misal benim akvaryumda 50ser ml günlük giriyorsunuz.

Eğer diyelimki tüketim düştü ve ve 50 ml fazla geldi değerler yükselmiyor aynı kalıyor girilen fazla katkı emülsiye olarak çökeliyor 24 saat içinde.

Ayrıca c balance kullanmaya başladığımdan beri ph değerindeki oynama. Aralığındada düşüş car bir yabancı forumda içinde kalk. Suyu olduğunu yazmışlar bilmiyorum doğrumu yanlışmı ama etkili bir ürün birde ben balling den 2 li katkıya geçeli beri renklerde biraz daha düzelme gözlemledim.

4 lü ballingde trace elementlerin sıkıntısını çok çektim çok canlı girişi olduğu için iyonik dengeyi tutturmadada çok zorlandım açıkçası

Evet c balance ürünün genel ismi özetle bir şişede ca diğerinde karbonat var ayrıca akvaryumun ihtiyaç duyduğu bütün elementlerden var içeriğinde.

Özetle şunu yapıyor 2 şişedende eşit miktarda misal benim akvaryumda 50ser ml günlük giriyorsunuz.

Eğer diyelimki tüketim düştü ve ve 50 ml fazla geldi değerler yükselmiyor aynı kalıyor girilen fazla katkı emülsiye olarak çökeliyor 24 saat içinde.

Ayrıca c balance kullanmaya başladığımdan beri ph değerindeki oynama. Aralığındada düşüş car bir yabancı forumda içinde kalk. Suyu olduğunu yazmışlar bilmiyorum doğrumu yanlışmı ama etkili bir ürün birde ben balling den 2 li katkıya geçeli beri renklerde biraz daha düzelme gözlemledim.

4 lü ballingde trace elementlerin sıkıntısını çok çektim çok canlı girişi olduğu için iyonik dengeyi tutturmadada çok zorlandım açıkçası
 peki diyelimki benim calcium 420.  KH 8 mağnezyum 1350   c balance ekledim. bu degerlerde  oynama olmuyormu.

peki diyelimki benim calcium 420.  KH 8 mağnezyum 1350   c balance ekledim. bu degerlerde  oynama olmuyormu.
 onur bey,birde bu c balanceyi günlükmü yoksa haftalıkmı ekliyorsunuz.

Dozaj pompası ile günlük 6 seferde giriyorum 4 saatde bir 12 ml

Günde tek sefer girenlerde var ama ben ph ve iyonik denge için bu şekilde böldüm zaten zamanında hem tropic marine hemde two little fish i arayıp sormuştum hangi şekilde en mantıklı doz girilir diye 2 firmada kendi ürünleri için en az günde 4 sefere bölün demişlerdi.

Ama bu yüklü sps akvaryumları için geçerli lpsde daha esnek koşullar olur muhtemelen ama 2li katkıda haftalık giriş olmaz.

Bende olmadı ama ayarladığım değerleri korudu ama ben hesaplama aracından net tüketimimi girerek doğru dozajla başladım kullanıma.

Uzun süredir güncelleme yapmadım bu esnada akvaryumda çok değişiklikler olduğu bir dönem soğutucu geç almam nedeniyle ciddi bir rtn sorunu yaşadım ve bir çok koloni maalesef gitti.

Bu vesile ile akvaryumda köklü değişiklikler yaptım şu anda aydınlatma olarak iki adet 400 watt radium 20k + aquareef pro2 armatür var . Florasanlar kaldırıldı.

balling sistemi schuran jetstrem 2 ca reaktörü ile değiştirildi.bu değişim mercanlarda ciddi büyüme olarak kendini gösterdi.

ayrıca 15 gündür zeovit sistemine geçildi.

eğer katkılar ülkemize gelirse problem yaşamadan Zeovit sistemine devam edebilirim gibi görünüyor.

kore dızaj pompası sayesinde zeovak dışındaki bütün katkılar istenen miktarda ve düzenli şekilde tanka giriliyor eğer minyatür bir soğutucuda bulabilirsem belki zeobakda bu şekilde girilebilir.

Şu anda sistemini tek eksiği otomatik Zeolit reaktörü .bu konuyuda kısa zamanda hallederek tankdan elimi tamamen çekerek sonuçları izlemek istiyorum.

Şu anda ağırlıklı olarak basit canlılar var ama  sonuçları güzel hem büyüme hızlı hem de renkler tatmin edici 

Bu armaturler piyasaya yeni surulenlermi yoksa onceki agua reef x2 pro olanlarmi.birde isik guclerini nasil kullaniyorsunuz.yanilmiyorsam sizde sps bakiyordunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 31969Ekli dosyayı görüntüle 31968Ekli dosyayı görüntüle 31967Ekli dosyayı görüntüle 31966Ekli dosyayı görüntüle 31965Ekli dosyayı görüntüle 31964Ekli dosyayı görüntüle 31963Ekli dosyayı görüntüle 31962Ekli dosyayı görüntüle 31961Ekli dosyayı görüntüle 31960Ekli dosyayı görüntüle 31959Ekli dosyayı görüntüle 31957

Ekli dosyayı görüntüle 31956

Ekli dosyayı görüntüle 31958

Akvaryumun son halinden fotolar .

özellikle Radium 20k lamba ve aquareef aydınlatmadan çok memnunum florasanında iyi sonuçları vardı ama 6 ayda bir flo değişimi ile mh ile aynı paraya geliyordu sadece haricen ödendiği için göze batmıyordu

Zeovit sistem şuanda beklentilerimi tam anlamıyla karşılamıyor ama bu birazda canlı çeşitliliğinin az olmasından dolayı farklı renk ve türlerde sonuç görememem ile alakalı

inşallah ithalatlar başlayınca canlı çeşitliliğide artacak akvaryumda bu konuda sabırlıyım ve acele etmiyorum

Elinize sağlık çok güzel görünüyor,

2*400w radium ve Multi Color led armatürle sadece renk değil Sudaki hareket de müthiş görünüyor Olmalı , videoda daha net anlaşılır muhtemelen...

radiumlar için armatür ne kullandınız?

fritz 460 halen kullanıyor musunuz? Memnun kalmış mıydınız? Buz dolabında mı saklanıyor yoksa dozaj pompasıyla kullanıma uygun mu?

selamlar...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor,

2*400w radium ve Multi Color led armatürle sadece renk değil Sudaki hareket de müthiş görünüyor Olmalı , videoda daha net anlaşılır muhtemelen...

radiumlar için armatür ne kullandınız?

fritz 460 halen kullanıyor musunuz? Memnun kalmış mıydınız? Buz dolabında mı saklanıyor yoksa dozaj pompasıyla kullanıma uygun mu?

selamlar...
teşekkür ederim

armatürler ve balastlar Amerikan Hamilton marka . Evet aydınlatmanın verdiği görüntü gerçekten çok hoş seyrine doyum olmuyor.

460 üzerinde dolapta saklayın yazmasada bütün bakteri kültürleri dolapta saklanmalı 4-24 C

yoksa bozuluyorlar kapakları açıldıktan sonra ben hala arada bir 1-2 ml ekliyorum ama bitsin diye ihtiyaç yok aslında.

ilk kullanımımda 2 olan nitratı 2 günde sıfıra indirmişti ben her türlü bakterinin faydasına inanıyorum bu nedenle tankımda ciddi bir bakteri çeşitliliği sağlamaya ve karbon dozlara ile bunları hayatta tutmaya çalışıyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar