Keşfet

130X70X55 Resif Kurulumu

Şimdiye kadar maximum süre 20 gün mü? Daha uzun süreli bir bekletme duydunuz mu? Su sabit mi duruyor yoksa sirkulasyon sağlıyormusunuz? Çok sordum ama bende böyle bir sistem peşindeyim. Otomatik olmasa da tuşa basıp koltuğuma yerleşmek istiyorum.

Sistem gayet basit biraz detaylı anlatmaya çalışayım.

ev müstakil olduğundan akvaryumun arkasındaki duvarı delip dışarıya 4 tane boru ve bir elektrik kablosu çıkarttım.

Dışarıda hemen akvaryum arkasına bir stand konarak üzerine 150 Lt lik 2 adet bidon koyuldu.

bidonlara su arıtmada kullanılan plastik baglantı aparatları ile üstten su girişi ve bu girişe baglı plastik şamandralar bağlandı kafalarınada vana eklendi.Altllarından ise su çıkışı için iç dış dişili bağlantı aparatı yerleştirildi.

ro dan bu bidonlara bir hat çekildi ve T vana ile iki bidona bağlandı.

Şimdi İşleyiş şu şekilde.

1.Bidon su tamamlama akvaryum içindeki plastik şamandra  sayesinde su seviyesini kontrol ediyor ve dışardaki tatlı su bidonundan eksilen su kadar takviye yapıyor.

2. Bidon tuzlu su bidonu bu bidona gidecek tuz miktarını heplayarak suyu bidonda dalga motoru ile karıştırıyorum 25C de 1025 tuzluluk elde ediyorum. bidona ayrıca hava motorunda çıkış vererek kalın hava kabarcığı ile devirdaim yaptırıyorum nedeni ise 2. gün sonunda su karıştıran dalga motorunu kapatıyorum elektrik sarfiyatı olmasın diye.

dozaj pompasının 1. girişine 2. bidondan gelen hortum takılı bu pompa günde 2 sefer 3500Ml taze tuzlu suyu akvaryuma ekliyor.su girişini kafa motoru emişine veriyorum

dozaj pompasının 2. girişine ise akvaryuma bağlı bu pompada aynı anda 2 sefer 3500Ml akvaryum suyunu duvardaki delikden dışarıya gidere atıyor.

Sistemin faydaları nelerdir?

1) ani su değerleri değişimleri olmuyor özellikle ısı ,ph,orp

2) bir kere kuruyorsun 1 ay amelelik yok ki bu en önemli faydası.

3)herşey otomatik oluyor bu sayede tembellik edip işi aksatmıyorsun.

Benim yaşadığım sorun hiç kontrol etmememle alakalı oldu şimdi bir manyyetik şamandra bağlayarak sorun olması durumunda bir ikaz ledine bağlıycam veya değişim saatlerini evde olduğum ve yemleme yaptığım saatlere denk getiricem birde dozaj pompasını değiştirmeyi düşünüyorum :)

Umarım açıklayısı olmuştur sizin evinizde bahçe yoksa balkonu kullanabilirsiniz.ama mutlaka tavsiye ederim benim için o kadar büyük bir kolaylık olduki anlatamam .

üstelik coral x XXL ve Color X kullanmak istiyordum ama üşeniyordum dozlamaya onlarıda tatlı su bidonuna ekledim şimdi onlarda otomatik giriliyor akvaryuma .

ColorX in renklerde fark yaratacağını bence yakın zamanda göreceksiniz. Ben ciddi renk değişimleri gözlemiyorum ColorX le başladığım su değişimlerinden beri

26 derece 150 lt disarida isiticiyla mi saglaniyor tek basina? Bence burada bir verimsizlik var:)

su değişimi yöntemi güzel olmuş,,tabiki bunu yapmak için mekanın elvermesi lazım...

su değişimi yöntemi güzel olmuş,,tabiki bunu yapmak için mekanın elvermesi lazım...
Evet mekanın müsayit olması çok önemli bir arkadaşımda geçen aynı sistemi akvaryumu balkona yakın olduğu için evin balkonuna kurdu ve boruları ince bir kablo kanalı ile taşıdı akvaryuma

Su hiç ısıtılmıyor. Dışarıdaki suyu ısıtmak saçma olurdu zaten :)
sanki ben ısıtılıyormuş gibi anladım :) ancak kışın çok zor olmazmı dışarıdaki suyun 0 derece olduğu zamanlar

sanki ben ısıtılıyormuş gibi anladım :) ancak kışın çok zor olmazmı dışarıdaki suyun 0 derece olduğu zamanlar
Suda sürekli bir hava hareketi olduğundan donma olacağını sanmıyorum ama kışın 2 ay kadar çok soğuklarda devre dışı kalabilir sistem yinede geri kalan 10 ay yeter bence maksat hobinin hayattan çaldığı zamanı minimuma indirmek.

kışın 32 lik boru kurtarırsa çapı, 2-3 tane 300 wattlık ısıtıcı koyarsınız içine su 150 lt lik tanktan çıktıktan sonra bu borunun içinden geçerken, tabi boruyu dikey yada 45-60 derece tutmanız lazım, yada boru ağzına kısk bir vanada olur, su yavaş yükselicek pompa çalıştığında ısıtıcılarda çalışacak eş zamanlı , pompanın debisinide mümkün olduğunca düşük tutarsanız, yani içeride ısıtıcı olduğu için düşük debili pompalar iş görebilir çok fazla su basıncı olmayacağı için boruda ,tanka gelen su biraz daha sıcak olmuş olur.

belki denenebilir :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cihan bey gerek yokki 3.5 lt su 1 derece olsa 600 lt su hacminde 0.14 derece soğumaya neden olur kaale almaya değmez .

Suyu 12 tonluk kafa motoru emişinden veriyorum anında karışıyor sisteme

kışın 32 lik boru kurtarırsa çapı, 2-3 tane 300 wattlık ısıtıcı koyarsınız içine su 150 lt lik tanktan çıktıktan sonra bu borunun içinden geçerken, tabi boruyu dikey yada 45-60 derece tutmanız lazım, yada boru ağzına kısk bir vanada olur, su yavaş yükselicek pompa çalıştığında ısıtıcılarda çalışacak eş zamanlı , pompanın debisinide mümkün olduğunca düşük tutarsanız, yani içeride ısıtıcı olduğu için düşük debili pompalar iş görebilir çok fazla su basıncı olmayacağı için boruda ,tanka gelen su biraz daha sıcak olmuş olur.

belki denenebilir :)

Suda sürekli bir hava hareketi olduğundan donma olacağını sanmıyorum ama kışın 2 ay kadar çok soğuklarda devre dışı kalabilir sistem yinede geri kalan 10 ay yeter  bence maksat hobinin hayattan çaldığı         zamanı           minimuma   indirmek. 

Bakın bu        çoookkk    doğru    :thumbsup:   :thumbsup:   :thumbsup:  

Suda sürekli bir hava hareketi olduğundan donma olacağını sanmıyorum ama kışın 2 ay kadar çok soğuklarda devre dışı kalabilir sistem yinede geri kalan 10 ay yeter  bence maksat hobinin hayattan çaldığı         zamanı           minimuma   indirmek. 

Bakın bu        çoookkk    doğru    :thumbsup:   :thumbsup:   :thumbsup:  
SPS sürekli stabil bir su istiyor değerleri sabit tutunca karşılık vermeye başlıyor buda ciddi uğraş istiyor.

Yapılması gereken işlemleri ne kadar otomatiğe bağlayabilirsem o kadar başarılı olacağıma inanıyorum sonuçta hepimiz insanız hem iş güç hemde hayata zaman ayırmak lazım gerçi herşeyi otomatiğe bağlamalıyım düşüncesi  biraz saplantı haline geldi artık donmuş yemi bile nasıl otomatik veririm akvaryuma diye plan yapıyorum kafamda :)

Umarım C-Balance iyonik dengede istediğim sonucu verirse hobi benim için oldukça rahat olmaya başlayacak.

SPS sürekli stabil bir su istiyor değerleri sabit tutunca karşılık vermeye başlıyor buda ciddi uğraş istiyor.

Yapılması gereken işlemleri ne kadar otomatiğe bağlayabilirsem o kadar başarılı olacağıma inanıyorum sonuçta hepimiz insanız hem iş güç hemde hayata zaman ayırmak lazım gerçi herşeyi otomatiğe bağlamalıyım düşüncesi  biraz saplantı haline geldi artık donmuş yemi bile nasıl otomatik veririm akvaryuma diye plan yapıyorum kafamda :)

Umarım C-Balance iyonik dengede istediğim sonucu verirse hobi benim için oldukça rahat olmaya başlayacak.
 Onur bey onun için hanımın beynini yıkaman lazım  :D   :D   :D

Dün Ismarladığım Powder Blue Tangler geldi canlıların formu ve boyutları umduğumun çok üzerinde geldiler neden yaptım bilmiyorum ama orda gördüğüm emprador angela bir anda çarpıldım ve aldım mercanları didiklemiyor şimdilik ama hakkımızda hayırlısı .Powderlar nori ve kuru yem yiyorlar aradada arka camdaki kahverengi algleri götürüyorlar.Umarım yakın zamanda hazırladığım dondurulmuş yemede alışırlar ve hızlıca kondisyon kazanırlar ama Angel şimdilik birşey yemedi bakalım yem için tavsiye bekliyorum.

hayırlı olsun.inşallah hayırlısınla büyütürsün.gerçekten güzel canlılar.

Balık sayısın artması ile ortalık şenlenmiş, uzun ömürlü olurlar inşallah. Canlı yükünün artması nitrat ve fosfatı nasıl etkileyecek merak ediyorum çünkü sanırım siz de biopellet kullanıyordunuz.

hayırlı olsun.inşallah hayırlısınla büyütürsün.gerçekten güzel canlılar.
Teşekkür Ederim.

Balık sayısın artması ile ortalık şenlenmiş, uzun ömürlü olurlar inşallah. Canlı yükünün artması nitrat ve fosfatı nasıl etkileyecek merak ediyorum çünkü sanırım siz de biopellet kullanıyordunuz.
Umarım fosfat biraz yükselir :) bende nitrat ve fosfat değerleri 0 olduğu için sorun yok eğer dengeler bozulup nitrat biraz yükselirse ozamanda fritz 460 ile müdahale etmeyi düşünüyorum all in one pellet çok güzel bir buluş ama ben ilk kurulumdan sonra çıkarttım bio pelleti şuanda ne pellet nede başka bir karbon dozlaması yapmıyorum.

c balance a ek olarak coralx XL ekliyorum oda ciddi bir karbon kaynağı içeriyor .

Onur Bey selam,

Birtakım nedenlerden dolayı uzun süredir forumdan uzak kalmıştım. Dönüşte merak ettiğim güzel bir tankı daha da güzel bulmak çok sevindirdi. Ellerinize sağlık :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar