Keşfet

160 x 70 x 55h kar_delen6 Ustalık Eserim ;-)

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Öncelikle usta falan değilim aslında, başlık biraz esprili olsun diye öyle yazdım :) Bu benim hobiye başladığım 2009 yılından beri dördüncü akvaryumum olacak. Birincisi RSM 130D hazır setti, 1 sene kadar kullandım. İkincisini Üsküdar'da dolandırıcı birine yaptırmıştım, akvaryum ve dolap çökecek gibi oldu, onu da max. 1 sene sonra bozmak zorunda kaldım :-( Üçüncüsünü Süleyman Usta yapmıştı, 3 seneden fazla kullandım, çok memnun kaldım. 300lt de SPS ve LPS ağırlıklı bir tanktı, son halinin fotoğrafları aşağıda, son dönemlerde günlük 3 Kh tüketimim vardı. 

ju7mhl.jpg

2ywfq0z.jpg

Bu dördüncü akvaryumu Kocaeli Aqua Reef Central Burak'a yaptırdım. İnce sistem denen akvaryumdan şimdilik çok memnunum; arkadan sadece 1cm yer kaybı oluyor ve sıfır ses diyebilirim. Mobilyası ve taşıyıcı kasası çok sağlam. Güvenle önerebilirim...

* Ölçüler: Tank 160 x 70 x 55h, sump 120 x 70 x 45h, mobilya 215cm uzunlukta çünkü sağ tarafta fişleri ve dozaj pompası + ıvır zıvır koymak için 40cm lik ayrı bir bölme yaptırdım. Sumpta 100 lt lik bir karantina bölmesi var, burayı her balık eklemede kullanacağım, içinde sabit çalışan Tunze 9002 PS olacak. 

* Aydınlatma: ATI 6 x 54 watt dimli. Florasanlar ATI ve Sylvania kombinasyonları, senelik değiştirmek bence yeterli.

* Kafa motoru: Jebao 6000

* Dalga motoru: Jebao Twins RW15 çift motorlu set, karşılıklı çalışıyorlar. Bu ölçülere çiftli RW8 az geldi, çiftli RW15 de çok geldi; kumu kaldırıyor, sadece dalga modunda git-gel yaparak kullanabiliyorum.

* PS: ATI 250is Alman motorlu

* Kum: 75kg Kalsiyum Karbonatlı kum

* Kayalar: 1 tanesi 25kg, diğeri 35kg lik büyük yerli kayalar. Mümkün olduğunca yere az basacak şekilde ayaklar üstünde duruyorlar.

* Katkılar: Jebao 4 lü dozaj pompasından her 1 lt lik şişe bitiminde dönüşümlü olarak Reeflowers ve Nyos Kh, Ca, Mg ve Reeflowers Ionic balancer & trace elements. Elle günlük az miktarlarda Grotech ABCM ve CoralX Milk ve XXL.

* DIY, T ile kafa motorundan çekilen suyla dönen süt şişesi biopellet reaktörü

* Tuz: Reeflowers, Red Sea dönüşümlü; haftalık 10% su değişimi

Sistemi kurdum, birkaç gündür Prodibio bakteri ekleyip döndürüyorum. Eski akvaryumdan kalan birkaç parça balığı ve mercanı yakında ekleyeceğim. Bu sistem yine SPS ve LPS ağırlıklı olacak. Balık olarak aklımdan geçeni buraya yazmayacağım çünkü kesin herkes olmaz diyecek :) O yüzden balıkları alıp 1 ay kadar sonra eğer hiçbir sorun yoksa yazacağım, sorun olursa gizli tutacağım :) Hakim balık türü haricinde Kurdele Müren çok seviyorum, + şeklinde borulardan 4 çıkışlı yuva yaptım; 2-3 adet kurdele ve başka birkaç tür daha koymayı planlıyorum. Akvaryumda kayıt ve kuşak var, umarım atlayamayacaklar. Kurulum ve ilk birkaç günkü fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz.

ab126d.jpg

2iqn78h.jpg

30cy4qs.jpg

ifuzpl.jpg

2poxeue.jpg

312eq9w.jpg

v5uww2.jpg

2gtdawk.jpg

27zeydk.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun Eser bey,

Bende ince sistem tank yaptırdım Burak'a şu an oldukça memnunum. Çok güzel bir tank olacağa benziyor. Sağlıklı günlerde bol mercanla doldurasınız inşallah.

Güzel işçilik, şık görünen bir tank

sorunsuz ve gönlünüzce olması dileklerimle

iyi günlerde kullanın

keyifli hobiler

Maşallah  :thumbsup:

Çok teşekkürler arkadaşlar. Umarım hepimizin akvaryumları çok güzel ve sağlıklı olur...

Eser mr kolay gelsin güzel tank görünüyor başarılar  :thumbsup:

Yeni tankın hayırlı olsun Eser.Yerinde olsam o boruları ortası delik kaya ile kamufle ederim.

Çok güzel olmuş Esercim.Gerek ekipman gerekse kaya dizilişi çok hoş görünüyor.Uzun soluklu güzel bir tank olması dileği ile  :party2:

Çok teşekkürler arkadaşlar. Dediğin çok mantıklı İbrahim, yassı kayalar bulup ortalarını delip borulara geçireyim...

tankı koyduğun yer çok güzel tam akvaryumlukmuş, keşke dolabu duvrdan duvara pasaymışsın ve tankıda ortalasaymışsın:) kayalar çok güzel olmuş bu tankada böyle güzel kaya yakışırdı. armatür tahminimce düşük gelecek yanlara takviye şart olacaktır

ben o boruların ne işe yaradığını anlayamadım oradan sumpa sumu gidiyor?

Hayırlı olsun Eser, sağlıkla büyüt canlılarını, iskelet ve giydirme hoş olmuş,güzel bir tank olacağa benziyor.

Çok teşekkürler. Dolabı duvara yaslayamadım çünkü o araya girip camı silmem vb. lazım. Borular + şeklinde kumun içinde birleşiyorlar, 4 adet çıkış var; alacağım mürenler için yuva. Aydınlatma 120cm ve kayalar da tam 120cm, mercanlar kayaların üstünde olacağı için yeterli aslında...

Çok teşekkürler. Dolabı duvara yaslayamadım çünkü o araya girip camı silmem vb. lazım. Borular + şeklinde kumun içinde birleşiyorlar, 4 adet çıkış var; alacağım mürenler için yuva. Aydınlatma 120cm ve kayalar da tam 120cm, mercanlar kayaların üstünde olacağı için yeterli aslında...
hem müren hemde mürenler vaavv iyi cesaret :)

o kumu ben kulandım aslında dalga motoru tankın için ideal ama kum çok ince olduğu için en ufak harekette uçuyorlar...

Merhaba. Akvaryumunuz hayırlı olsun öncelikle. Benim takıldığım konu iskelet ahşap yapı oldu. Bunun kullanılmasının sebebi fiyatı uygun olduğundan mı daha mı sağlam oluyor? O iskeletin size maliyeti ne kadar oldu? Bende sehpa yaptıracağım yakın zamanda. Ona göre davranayım. Teşekkürler.

Bu iskeletler yaptırabileceğiniz en sağlam ve en pahalı alternatif :) Özel ağaçları var, sudan vb. etkilenmiyorlar ve ömürleri çok uzun. Toplam hesap içinde 1,000 TL gibi iskelet var, iyi para ama değer çünkü demir veya alüminyum profille asla bu sağlamlığı yakalayamazsınız...

Vallahi ucuz olduğu için tercih ediliyor sandım. Tamam tamam.. Zaten tahta bana alerji yapıyordu.. Teşekkürler.. :thumbsup:

Emre Bey, sizin yazdığınızı şimdi gördüm; kumum 2-3mm kum ve daha kalınını kullanmak uygun değil deniz akvaryumunda, hatta aslında 1-2mm olsa daha bile iyi tortu birikmemesi için. 2 adet RW15 çok güçlü geliyor bu ebatlar için, 3-5 mm lik mercan kırığı koysam bile köşelerden, kenarlardan uçarlardı emin olabilirsiniz.

Eser'cim yeni kurulumun ve tankın hayırlı olsun. Kolaylıklar dilerim...

Hayırlı olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar