Keşfet

160 x 70 x 55h kar_delen6 Ustalık Eserim ;-)

bizdekiler başka tür ama 2kg olanı da varmış hani

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eser hayırlısı olsun tankın 

Herkese çok teşekkürler. Birkaç parça Sps ve Lps ekledim. 24 farklı tür Sps ve 15 tür Lps + anemon, clam vb oldu. Akvaryum büyük olunca hiç belli olmuyor ve dolu durmuyor ama şimdiye kadar tüm malzemeler, canlılar ve akvaryum 15.000 TL mi yedi :-(

Bundan sonra 10 tür kadar Acro toplamayı, max 10 parça daha Lps koymayı ve balık eklemeyi düşünüyorum. Şuan 4 tane müren var, üçü mavi, siyah ve beyaz (nadir tür ghost) kurdele müren, biri eski balığım Snowflake. Simdilik başka balık yok. 

12 adet Powder Blue koymayı düşünüyordum ama ithalattan aldığım 4 tane hep birbirine saldırdı ve sonunda hepsi benek olup öldü. Giderken 5 tane daha başka balık götürdüler :-( Powder Blue sürüsü hayalim olmadı, ben 600 lt de sorun olmaz diye düşünmüştüm...

Kurdele Müren'leri önce uzun cımbız ile canlı Molly ile besledim. Sonra ölü balık verdim. Şuan 1 ay geçti ve dondurulmuş karides vb yiyorlar.

Su değerlerim gayet iyi, dozaj pompasıyla devam ediyorum. Belki sonra Ca reaktöre dönerim ama simdilik böyle iyi...

adbuac.jpg

Hayirli ve kayipsiz olsun. Doktora tezilik tank diyelim

Keske uzerini kapatmasaydiniz daha guzel gozukurdu diye dusunuyorum

Akvaryum üstündeki tacı mı diyorsunuz Burak Bey? Taç aslında kötü birşey değil bence ve akvaryumun üstündeki kayıt-kuşak vb. leri saklıyor?

Hayirlisi olsun eser hocam...

Eser Bey mükemmele yakın bir çalışma olmuş. Hayırlı olsun.  Bu çalışmayı bir kere olsun yakından inceleyebilmeyi isterdim. Benim tankım Çamlıcaya yakın evimde 120 70 50 lik bir tank. Benimki de  arkadaşlara yardım amaçlı kurduğumuz tanklar hariç 3. tankım. Yakında tanıtımını yapacağım. 

Devirdaim motorunuz nedir? 

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ama şimdilik çok mütevazi bir tank bu. Bu ebatları hızlıca doldurmak için tanesi ortalama 200 TL den 20 LPS, tanesi ortalama 300-500 TL den 20 koloni SPS, tanesi ortalama 200 TL den 10-15 tane balık lazım. Ben o kadar para harcamak istemedigim için küçük uygun fiyatlı canlılarla yavaş yavaş dolduruyorum. 1 sene içinde balık ve SPS'ler büyüyünce daha dolu görünecek İnşallah...

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ama şimdilik çok mütevazi bir tank bu. Bu ebatları hızlıca doldurmak için tanesi ortalama 200 TL den 20 LPS, tanesi ortalama 300-500 TL den 20 koloni SPS, tanesi ortalama 200 TL den 10-15 tane balık lazım. Ben o kadar para harcamak istemedigim için küçük uygun fiyatlı canlılarla yavaş yavaş dolduruyorum. 1 sene içinde balık ve SPS'ler büyüyünce daha dolu görünecek İnşallah...
Bende ayni yolda yuruyecegim, icini doldurmk kurulumdan pahali

Merhaba herkese. Akvaryumum 3 ayına yaklaştı, küçük eklediğim SPS'ler her gün büyümeye devam ediyor. LPS ve balıklarda problem yok. Genel itibariyle akvaryumda da bir problem yok. SPS lerin kendini göstermeye başlaması 1 seneyi bulur. O zamana kadar akvaryum büyük olduğundan pek dolu görünmüyor ama mercanların büyümesini beklemekten başka bir çare de yok şimdilik...

21mz2f6.jpg

eser eline saglık 

gerçekten cok güzel görünüyor.

aydınlatma direk karşıdan bakarken göz alıyor gibi. aydınlatmayı kurulumda sanki biraz daha aşagıda konumlandırmıştın. yoksa banamı öyle geliyor.

Çok teşekkürler. Aydınlatma şuan sudan tam 22cm yukarıda duruyor ve suya paralel. Fotoğrafı çekerken acaba biraz aşağı eğildim de ışık fazla mı göze-fotoğrafa yansıdı?

İnsanlar akvaryumlarını karşıdan veya yakından nasıl güzel fotoğraf çekiyor hiç anlamıyorum. Ben fotoğraf çekince normalde pırıl pırıl olan su sanki bulanık gibi ve tüm beyazlar açıkken bile sanki herşey çok mavi gibi çıkıyor. Fotoğrafları cep telefonuyla çekiyorum, güzel çıkan ve tüm renkleri-suyun berraklığını olduğu gibi gösteren karşıdan veya yakından fotoğraflar demek ki profesyonel makineyle çekiliyor?

tankın güzelligi gelişimi bakımı her detayı ayrı bir hobi. o kucuk dünyanın güzelliklerini bir kareye sıgdırma ayrı bir hobi :)

sen ikinci hobi de pek basarılı degilsin anlaşılan eser. bende aynı durumdayım ne bir tek kare güzel resim cekebilmişligim var nede oldugum resimde eli yüzü düzgün cıkmışlıgım :)

tanktan resimler paylaşırken yaptıgın degişiklikler eklemelerin dozajların hakkında bilgi verirsen bizlerde tankın nasıl saglıkla devam etmiş oldugunu ögrenmiş oluruz. tabi senin içinde uygunsa 

Sen bi de ledde çekte gör mavilik nasıl oluyomuş. Adamı hobiden soğutur.

Resimler akvaryumu neredeyse hic gostermiyor. Videolu tanitim bekliyoruz...

Daha güzel fotoğraf ve video çekmeye çalışacağım.

Merhaba;

Tanka son dönemlerde oldukça fazla mercan girişi yaptım. 20 parçası Acro türleri toplam 50 kadar SPS ve muhtelif türler 40 adet kadar LPS ve soft canlım oldu. 4 tane müren ve 4 tane Tang var. Sorun şimdilik yok, herşey iyi gibi. Akvaryum büyük olduğundan içindeki toplam 100 parçaya yakın canlıyı hala göstermiyor, bu büyüklükte akvaryumları doldurmak gerçekten çok zor ve masraflıymış...

2r5qj45.jpg

vgn23m.jpg

29oizpv.jpg

14mg8dw.jpg

2iu3s5h.jpg

Merhaba herkese;

Anladım ki 10 defa akvaryum kursa insan 11. yi kurarken birşeyleri mutlaka düzeltmesi gerekiyor. SPS ağırlıklı yapacağım için akıntıyla uçuşmasın diye kalın taneli Kalsiyum Karbonat'lu beyaz kum kullanmıştım ama kalın taneli kum çok tortu yapıyor :-(

Kumu komple değiştirmeyi düşünüyorum. Canlıları ilan açıp satılığa çıkardım çünkü kumu değiştirirken yarısı ölsün istemiyorum, 10.000 TL ye yakın harcama yapmıştım bu canlılara :-( Bakalım ne olacak, canlıları çok zarar etmeden verebilirsem kayalar aynı kalacak ve kumu sifonla çekip yeni ince taneli koyacağım. Eğer canlıları istediğim gibi veremezsem belki de böyle devam edeceğim...

Ben geçen yıl kum değiştirdim...

canlı kum aldım, canlı Deniz suyu aldım, biodigest aldım...

yeni su hazırladım birkaç kova ve eski kumu komple sifonladım...

250 lt ana tankta 150lt ye yakın su gitti...

yeni kumu koyunca 1-2 gün bulanıklık oldu, ps, kil gibi açık renk çamurumsu topladı...ama ne balıklarda ne canlılarda hiç sıkıntı olmadı, aksine daha iyi tepki verdiler...

bulaıklık geçmeye başlayınca prodibio, bulanıklık tamamen geçince de canlı Deniz suyu ekledim...

değerler, canlılar, herşey çok iyi gitti...benim değiştirme nedenim eski kumu 4-5 yıldır kullanıyor olmamdı...

birikim olduğunu düşünüyordum...

kum değiştirmek, Kaya değiştirmekten daha kolay ve daha az riskli benim görüşüm...

Konu görüntüleyen kullanıcılar