Keşfet

160 x 70 x 55h kar_delen6 Ustalık Eserim ;-)

Merhaba;

Başlığı uzun zamandır güncellememiştim, son fotoğraflar aşağıdadır.

Büyük bir problem vb. yaşanmadı, herşey OK gidiyor. 60 parçaya yakın muhtelif SPS var, hepsi güzel büyüyor. Fotoğraflar telefon çekim = renkler pek belli olmuyor ama güzeller. Balıklar vb. sağlam...

Nitrat                    Max. 1

Fosfat                  Max 0.05

Kh                         7.2 - 7.5

Ca                         410-420

Mg                         1400 gibi

Potasyum             400 gibi

Katkılar: Dozaj pompasıyla DIY Kh, Ca ve Mg + Aqua Forest Mineral Salt + Aqua Forest eser elementler

Mercan Besinleri: Aqua Forest Vitality, Build, Energy ve Amino

Haftada 1 ampul Prodibio bakteri, günde 2ml Reeflowers bakteri besini, reaktörde sürekli carbon

rixa94.jpg

34gnjo0.jpg

309ih3t.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok guzel gorunuyor. Tebrik ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cok teşekkürler, Güzellik Bakanın Gözündedir ;-)

powder blue lar ne oldu? Karantinaya rağmen yine sürü hayali olamadı mı?

3 ay karantinada ilaçsız suda güzel güzel duran 7 tane Powder Blue tanka alınca maalesef iyi anlaşamadı...

Toplu ekledim. İlk birkaç hafta iyiydi, ama sonrasında anlaşamadılar...

Merhaba;

Akvaryumun son hali aşağıdadır...

Kumu siyah kum ve kayaları da Fiji dizayn kaya ile değiştirmek istediğim için (birkaç senede bir sıfırdan kurulum yapmazsam canım sıkılıyor :)) ilanlarda satılığa çıkardım. Toplu satılırsa satacağım ve 210cm gibi yeni bir akvaryum kuracağım. Toplu veya max. birkaç parça halinde satılmazsa da bununla devam edeceğim...

10 adet Powder Blue aldığım günden beri karantina akvaryumundaydı, kondisyon kazandırıp-yeme alıştırıp ana tanka aldıktan sonra şimdilik kavga vb. yok, benek vb. zaten yok. Umarım böyle giderler...

1r2jw8.jpg

2vdmgz6.jpg

2ro0yz5.jpg

whmkc3.jpg

Merhaba,

Akvaryum 2 yaşını doldurdu. Mercanların hepsi 1-2 senelik diyebilirim, bir çoğu taa 2016-2017 yıllarından. Son durum aşağıdaki gibi.

Yazın balıkları biraz azalttım tatil döneminde yemleme problem olmasın diye. Sezon canlılarından biraz tang vb. eklemeyi düşünüyorum.

100 parça kadar SPS ve LPS var, günlük 2 dKh gibi tüketim oluyor.

Katkılarım kimyacılardan alınan tozlarla DIY Kh, Ca ve MG + Reeflowers eser elementler + Aqua Forest günlük bakteri ve mercan besinleri. Günlük 10lt Aqua Forest tuzlu su değişimi yapıyorum.  

Problem yok, ölen kalan canlı yok. Büyüme vb. düzenli...

k15gm8.jpg

1z2i0km.jpg

sdjk0m.jpg

Resifi satılığa çıkarmıştınız bir ara.Sonradan karar değiştirdiniz sanırım.SPS ler birbirine girmiş dağınık bir hal almış doğal olarak. Bence akvaryumu büyütmek ve yeni bir tarz  dizayn yapma zamanı gelmiş gibi, tebrikler.

Akvaryumu kuralı 2 sene oldu ve SPS'ler çok büyüdü, hepsi birbirinin içine girdi. Satıp daha büyüğünü kurmak isteme nedenim bu zaten...

Eser eline, emegine sağlık güzel görünüyor.

1 ay öncesi çektiğin ve yeni çektiğin resimlerde Bir şey dikkatimi çekti. önceki resimler de mercanlar  kahve tonların daymış  ışıktan mı  fark, yoksa  kullandığın katkıdan mı ?

Abi teşekkür ederim. Katkılar ve su değerlerim kurulumdan beri aynı ve sabit. Fotoğrafları telefonla çektiğim için her çektiğimde farklı renk çıkıyor, gerçek görünen renkler hiç çıkmıyor ????

Konu görüntüleyen kullanıcılar