Keşfet

160 x 70 x 55h kar_delen6 Ustalık Eserim ;-)

Herkese çok teşekkürler.

Bugün eski tankımdan kalan birkaç balık, karides, 100 adet Counch, Lps ve Sps canlıları ekledim, hiç sorun yaşamadım. Acil bol miktarda frag Sps alınıktır :)

2lkv5dy.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize sağlık uzun ömürlü olur inşallah.

* Dalga motoru: Jebao Twins RW15 çift motorlu set, karşılıklı çalışıyorlar. Bu ölçülere çiftli RW8 az geldi, çiftli RW15 de çok geldi; kumu kaldırıyor, sadece dalga modunda git-gel yaparak kullanabiliyorum.
Yeni tankınız hayırli olsun RW 15 en düsük hizda bile kumu kaldırdım tankınız büyük esasında 2 rw 15 sps için az gelir diye düşünür normalde insan. Birbiriyle senkron çalışınca etkisi çokdaha yüksek oluyor herhalde?

2 adet Rw 15 çok fazla geliyor, en düşük ayarda bile kumu kaldırıyor...

Eser Bey merhaba,

Öncelikle "Ustalık Eser'iniz" hayırlı olsun. Geçmiş akvaryumlarınız gibi başarılı olacağına inanıyorum. 

Benim merak ettiğim, herkesin olmaz diyeceği ve sizin bakmak istediğiniz balıklar. Lütfen cevap vermeyin, merak içerisinde bekleyelim. 

Tekrar hayırlı olsun. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

"Ustalık Eseri" esprili bir giriş olsun diye Feza Bey; bizim ne haddimize, nice 10-20-30 senelik abilerimiz, gerçek ustalarimiz var :)

Balıklarımi ithalat listesine yazdırdım, 9 Kasım'da geliyorlar. Ne olduklarını söyleyemem çünkü herkes olmaz der ve dalga geçer, başka biri yapacağım deseydi ben de dalga geçerdim zaten :) Bu akvaryumda sumpa 100lt karantina bölmesi yaptırdım, bence en faydalı şey bu oldu, karantinada ilaçlı suda yeme vb alistirmadigim hicbir balığı tanka koymayacağım. Olacak ve ölecek birşey varsa karantinada olsun. Bu olmaz dediğim balıklar karantinadan sonra ana tanka geçince birkaç hafta problem yasamaz ve hayatın sorunsuz gideceğine kanaat getirirsem o zaman yazacağım. Fiyasko olursa yazmayacağım ki rezil olmayalım ;-)

Hayırlı olsun Eser, ustalığa daha çok varmış gibi geliyor, ak sakallar bir çıksın hele, bu yaşta ustamı olunurmuş :)

Elinize ve Emeğinize Sağlık Eser Bey, Maşallah. 

Kesin köpek balığı aldın Eser Bey  :thumbsup: yeni Tankın hayırlı olsun ...

Ustalık kim, biz kim; o sadece esprili bir giriş olsun diye yazıldı :)

Köpekbalığı Ocak-Mart arası yeni 30cm lik yavrular doğunca İnşallah :)

Merhaba herkese. 20 parça kadar frag SPS, birkaç tane muhtelif LPS ve birkaç tane de balık ekledim. Fotoğraf mavi çıkıyor ama renkler vb şimdilik gayet güzel...

34xgt43.jpg

Hayırlısı olsun Eser bey, İlk fotoğraflarınızdaki plade ler nerde şimdi soramadan yapamadım,=)

Teşekkür ederim. Çok büyük kırmızı ve yeşil plate colony vardı ama satıldı. Simdi isterseniz tuz kovasına tam giren yine çok büyük fosforlu yeşil Superman Montipora var satılık. Yukarıdaki son fotoğrafta arka cama dayalı duran büyük yuvarlak şekilli koloni...

Eser piyasa da conch kıtlığı var diyorlardı demekki sebep senmişsin. :) Maşallah eline emegine saglık.

Selam Eser, çok güzel olucak gibi duruyor, coralx aio reaktörümü kullanıyorsun

120 tane Counch var Ahmet Abi, 20 si sumpta. Bu kadar bedava fiyatlı bu kadar güzel kum, kaya ve cam temizleyen başka canlı yok bence. Mersin'li Murat Abi satıyor, tanesi 1 TL toplu alınca...

Cihan sen hobiyi komple bıraktın mi, neler yapıyorsun? Balling yapıyorum Reeflowers ve Nyos katkılarla...

Eser iş yerimde 75 lt ile takılıyoruz, picasso percula anemon birkaç sps , benden aldığın aio ve xxl vardı ya onun için sordum ben sadece xxl kullanıyorum şimdilik. bu arada conclar doğada 4 sene yaşıyor  2kg kadar oluyorlar diye okumuştum geçen biryerlerde.. dikkat et tankı patlatabilir 240 kg :p

2kg Counch olur mu ya, 2 gr veya max. 20 gr dır o bence :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar