Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
oncelikle akvaryumunuzun cok guzel oldugunu belirteyim tek kelime ile muhtesem duruyor. ozeniyorum bu tarz akvaryumlara fakat ben kendi baligini kendin tut kafasinda kurdugum icin ilk kurulumda doldurdum bir suru hayvani simdi reef safe bir kuruluma donmek mevcut akvaryumda neredeyse imkansiz, kaldiki zaten (en kotu akvaryum basliginda) bildiginiz uzere zaten cokda ilgilenemiyor idim mercanlari yasatamam buuyuk ihtimal o yuzden marine devam edecegim gibi konuyu cok dagitmadan ben tum kurulum asamanizi okudum ancak su kurulum sirasinda bahsini ettiginiz baliklarin neler oldugunu yazmamissiniz onlari merak ettim, eger denediniz ve fiyasko ile sonuclandiysa yazmam demissiniz ancak henuz denenmedi ise bekleyelim mi yoksa denendi olmadimi o konuda bari bilgi verirseniz merakli takipcileriniz icin iyi olur
Merhaba, güzel sözler için çok teşekkür ederim öncelikle. Aslında önceki sayfalarda anlatmıştım, 12 tane kadar Powder Blue koymak istiyordum ama ithalatlarda toplu bulamamıştım. Sonra teker teker akvaryumculardan topladım ama hep kavga ettiler ve hepsi öldü. Şimdi bir akvaryumcuda ithalatta beraber gelmiş (denizden aynı sürüden olur genelde) 7 tane buldum ve aldım. Şuan karantinada duruyorlar ve kavga etmiyorlar. 2-3 hafta karantinada kondisyon kazandırıp her hafta 1 tane ana tanka taşımayı planlıyorum...
Merhaba, güzel sözler için çok teşekkür ederim öncelikle. Aslında önceki sayfalarda anlatmıştım, 12 tane kadar Powder Blue koymak istiyordum ama ithalatlarda toplu bulamamıştım. Sonra teker teker akvaryumculardan topladım ama hep kavga ettiler ve hepsi öldü. Şimdi bir akvaryumcuda ithalatta beraber gelmiş (denizden aynı sürüden olur genelde) 7 tane buldum ve aldım. Şuan karantinada duruyorlar ve kavga etmiyorlar. 2-3 hafta karantinada kondisyon kazandırıp her hafta 1 tane ana tanka taşımayı planlıyorum...
ben bu dediginizi okudum ancak powder blue dediginizi anlamamis idim. ayrica neden bu baliklara bakmanin zor yada olmaz oldugunu da cozemedim simdi. benim bildigim tum tang`lar reef uyumlu idi. mazur gorun hala daha cok acemiyim ben kepceye ne gelirse koyuyorum akvaryuma
Eser bey, maşallah tankınız çok güzel gidiyor dahada iyi olacağına eminim, powder sürüsü benimde hayalim umarım gönlünüze göre olur. Nacizane tavsiyem powderları tanka aynı anda girmenizdir. Her hafta 1 tane atarsanız ilk hafta attığınız tankı sahiplenecek, sonradan gelen her powdera eziyet edecektir. Ben 6 tane tang balığını aynı gün girdim ve çok şükür bir sorun olmadı. Ama ne olur ne olmaz diye prodibio stop ammo kullandım. Seneye reef kullanıyorum, yani ph, amonyak anlık izleniyor. Amonyak çok az yükselir gibi oldu ancak stop ammo bertaraf etti. Ph salınımı powderlarda beneğe neden oluyor. Bunun içinse ps hava hortumu uzatılıp evin dışına verilebilir.
Teşekkürler ama ben daha önce toplu Powder Blue girdim, birkaç tanesi beyaz benek yaptı ve sonra hepsi öldü :-( Bu sefer yukarıda yazdığım gibi aynı ithalattan gelmiş aynı akvaryumda duran bir 7 li sürü aldım, şimdi de karantinada beraberler. Aynı ithalattan geldikleri için denizde aynı sürünün balığı olmalılar diye düşünüyorum, şimdilik 100lt karantinada bile kapışmıyorlar.
Teşekkürler ama ben daha önce toplu Powder Blue girdim, birkaç tanesi beyaz benek yaptı ve sonra hepsi öldü :-( Bu sefer yukarıda yazdığım gibi aynı ithalattan gelmiş aynı akvaryumda duran bir 7 li sürü aldım, şimdi de karantinada beraberler. Aynı ithalattan geldikleri için denizde aynı sürünün balığı olmalılar diye düşünüyorum, şimdilik 100lt karantinada bile kapışmıyorlar.
Bu kısımda sorun yok Eser bey bunu yukarıda yazmıştınız zaten, aynı ithalattan gelmeleri, aynı sürüden olmaları gerçekten avantaj bunu kabul ediyorum. Bu avantajı kaybetmemek için 7 sini aynı anda tanka girin. Siz bu 7 balığın her hafta 1 tanesini koyacağım demişsiniz ona istinaden yazdım. Çünki tek tek koyarsanız ilk koyduğunuz sürüyü unutup yeni tanka adapte olacak ve sahiplenecek. Son balığı koyduğunuzda aradan 7 hafta geçmiş olacak. İlk koyduğunuz balık, son gelen balığa, aaaa bu benim denizden arkadaşım, beraber yakalanmıştık demeyecek, verecek sopayı Daha önce toplu giriş yapmışsnız ama onlar başka başka yerden toplanmış bu nedenle hiyaraşi savaşı sonucu beyaz benek olmuştur.
Toplu girmediğinde de bişey değişmeyecek çünkü ilk girenler sonlara doğru girenleri mahvedecek.Bu yüzden akvaryum daha fazla talan olacak.Toplu gir derim.Sonuçta akvaryumcuda hepsini aynı anda tezgaha koyuyor
Bugun Eser beye gittim görme fırsatını yakaladım ve muazzam bir sistem kurmus Aquareef Burak Atabaş 'ın işçiliği ise tartısılmaz akvaryum çok hoşuma gitti.Bol tuzlu günlerde büyütmen dileği ile canlılarını
Bugun Eser beye gittim görme fırsatını yakaladım ve muazzam bir sistem kurmus Aquareef Burak Atabaş 'ın işçiliği ise tartısılmaz akvaryum çok hoşuma gitti.Bol tuzlu günlerde büyütmen dileği ile canlılarını
Zafer bey sadece anlatirken bile ozendiriyorsunuz insani. inanin gormeyi cok isterdim Eser bey`in akvaryumunu heleki oyle bir akvaryumum olsun daha da cok isterdim ancak bu acemilikle cok zor birde bol tuzlu demisken, Nusret`in bilekten tuzlamasi gibi yemlemeyi ayni haraketle yapsak baliklar daha istahla yerlermi aceba (aklimda deli sorular )
Bi belgeselde kurdele mürenlerinin yavruyken siyah, büyünce mavi sarı erkek , etrafta üremek için dişi yoksa sarı olup dişi oluyormuş. Üreme gerçekleştikten sonra dişi ölüyormuş. Sizde 3-4 tane kurdele müreni vardı hatırladığım.