Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Bir iki yeni resim
DSC_0154-MOTION.gif

DSC_0172.jpg

DSC_0128-MOTION.gif

DSC_0165.jpg

Çagdaş bey maşallah canlılar gayet güzel foto çekiminizde baya ilerlemiş hareketli çekimi nasıl çekiyorsunuz sony marifetimi

Aslında google marifeti aynı sahneyi arka arkaya çekince kendisi gif yapıyor burst çekim modu var Sony de onla yaparsam daha akıcı oluyor ama aynı kareyi tekrar tekrar çekincede oluyor. 

Bir iki yeni resim:

DSC_000001-MOTION.gif

DSC_0224-MOTION.gif

DSC_000001-MOTION.gif

Çagdaş bey maşallah Allah nazarlarda saklasın güzel canlılar bu arada sizin foto çekimlerine bayılıyorum özellikle son buldugunuz hareketli çekimler sanki canlı üzerinde ışıkları yanıyor gibi 

Bende sevdim bu işi biraz daha antreman ile güzel şeyler çıkacak gibi. Birde tankın genelini alacağım oda güzel oluyor.

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,1
NH4 : 0
Ca : 400
KH :8,5
Mg : 1300
NO3 : 0,5
NO2 : 0
PO4 : 0,03
Sıcaklık : 26,5
Tuz: 1.025

Yosun sorunu %90 bitti çok az bir miktar kaldı oda nazarlık diyelim. Gerçi dün baya bir nazar deydi sanırım antehis nasıl becerdi ise zıplayıp dışarı düşmüş tankın uzerinde 2-3 cm ancak mesafe var nasıl arayı denk getirip dışarı düştü anlamak mümkün değil. Onun dışında tek sorun aiptasia lar oldukca çok arttı bu ara. Tankta bir adet file fish var Cuma günü 2 adet de pepermint shrimp aldım ama henüz bir azalma görmedim. Öleceğini bile bile bir chelmon daha almak istemiyorum bakalım bu beladan nasıl kurtulacağım.

Çagdaş bey burçin bey paylaştı aiptasiada işe yarıyor deneye bilirsiniz yapımıda basit birde izalasyonu iyi yapın benim yaptıgım hatayı yapmayın ben silikonun kurumasını fazla beklemedim su sarardı diger türlü hiç bir yan etkisi yok chelmon bazıları dokunmuyor özellikle bendeki yakında palyoçalar gibi aipyasia host edinecek diye korkuyorum :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler bende büyük bir ikitane ama çok sayıda küçük var hepsini tektek temizlemek çok zor. Ama yapımı kolay birde çalışırken çekselermiş iyi olurmuş aslında. Deneyeceğim.

Kısa bir aradan sonra tekrar yayındayız 

Maasallah, Purple - Yellow - Powder kavga etmiyorlarmi?

Sent my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Bizden de ONLINE MAŞALLAH.... Eve kurmayı bırakıp burdan mı seyretsek ne yapsak :)

Özdemir Bey, valla ilk başta ettiler ama şimdi alıştılar hepsini aynı anda koydum gibi oldu o yüzden anlaştılar.

Tolga Bey, Kamera iyi olsa aslında neden olmasın ama ben evde seyredemiyorum burdan idare ediyorum

Şu dünyada ne ilginç insanlar ne ilginç siteler var valla insan gülmeye doyamıyor.
1044430_490736274345690_2103883617_n.jpg

Bilimsel adıda Elephish miş hiç bilimsel isim görmedik ya adam bunu ciddi ciddi koymuş bir de şaka değil yani. 

Acilen Aiptasi yediğinden emin olduğunuz canlı ya da canlılar arıyorum. Şu anda tankta bir adet file fish ve iki adet (tanka ekledikten sonra yanlızca bir kere gördüğüm) pepermint shrimp var ama aiptasialar hiç olmadıkları kadar aktif. Heryerde irili ufaklı birsürü var. Tüm sorunlar bitince sanırım onlarda keyiflendi. 

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,1
NH4 : 0
Ca : 400
KH :  10
Mg : 1320
NO3 : 0,5
NO2 : 0
PO4 : 0,03
Sıcaklık : 26,5
Tuz: 1.025