Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Benim akvaryum zoa dolu. Evlerden ırak akvaryumlardan uzak olsun o zaman :)

Ben yanlış biliyor olabilirim aiptasia bitince öldüğü söyleniyor. 

Bende aptasia bittiğinde yok oldular. Zoaları yiyen tür ile fiziksek görünüşleri hemen hemen aynı. Hatta farklı zoa türlerini yemek için profesyonelleşmiş nudilerde birbirleri ile fiziksel olarak aynı.

Farklı minik anemonları yemeyi seçen tüm nudiler birbirine benziyor. Benim aptasia yiyen nudilerim zoalara hiç dokunmadılar. Ben bergiaların zoa yiyen nudilerle karıştırıldığını düşünüyorum, fiziksel olarak bazılarının ayrımı yapılamayacak şekilde.

O zaman harika bir yaratıkmış. Bulursak alır, aiptasia bittikçe bir birimiz arasında paslaşırız.

Aslında ne güzel olur ama benim bildiğim kimsede yok extrem getirdi bir ara çoğaltalım felan dediler ama en son Giray birşeyler yapıyordu sonra görmedim birdaha. Öldüler büyük olasılıkla. Benim tankta kesin obez olurlardı. 

aiptasia için file fishi tek geçerim. Bergialar aiptasia bitince ölüyorlar.File fihler kuruyeme alışa biliyorlar

Geçenlerde extreme de gördüm file fish. Ancak poliplere de nip atar dediler, almadım...

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Bu arada benim yayın kesildi gene hayırdır inşallah geçen senede aynı şekilde ilk hafta sonu gitmişti. 

Son 6 gün bakalım neyle karşılaşacağız. 

Heyecanla bekliyoruz Çağdaş abi. Her şey yolundadır umarım.

Valla yayın kesilmese iyiydi ama göreceğiz ne durumda akvaryum umarım kayıp yoktur. 

Gene bir şalter felaketi tüm canlılarımı kaybettim. İlk defa bir tank çökertmenin verdiği üzüntü gerçekten oldukca kötü. Şu durumda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Tatildeyken sump aydınlatması sump a düşmüş. 2 senedir aynı yerde duran aydınlatma nasıl ve neden düşmüş anlamak mümkün değil. Sonuç ana şalter atmış evde buzdolabı dahil herşey durmuş. Tüm canlılar ölmüş. Gelişmeleri yazmaya çalışacağım. 

Çağdaş bey çok geçmiş olsun, inanın çok üzüldüm sabah sabah okuyunca):

Nedir bu şalter durumları anlamak çok zor.. Keşke bir tanıdığınıza anahtar verseydiniz diycem ama

olacak ya ne yaparsak yapalım..Tekrar çok geçmiş olsun..

Çagdaş bey geçmiş olsun diyecek ve yapacak birşey yok tekrar keçmiş olsun

Abi çok üzüldüm :-(

Murphy denen bir var biliyorsundur ve Murphy Kuralları geçerli oluyor bu durumlarda: Ne zaman evde değilsen akvaryuma mutlaka normalde kesinlikle olmayan çok önemli ters bir şey mutlaka oluyor. Acını paylaşıyorum, çok geçmiş olsun diyorum ama biliyorum bunlar boş laf ve üzüntünü hafifletmeye yetmeyecek :-( Tekrar geçmiş olsun...

Hiç canlı kalmamış demişsin, akvaryumda kaç gün sistem dönmemiş ki? Uzun süre dönmediyse bence kayalardaki bakteriler de ölmüştür, ölü kaya yani artık onlar. Bu durumda yeni kum + eski kayalar (bence kayaları RO su dolu büyük bir kapta içinde motor çalıştırarak ve 2-3 kez su değiştirerek 1-2 gün beklet ki iyice temizlensinler, gözeneklere giren Amonyak çıksın) ile yeni bir kurulum yapacaksın sanırım?

Çağdaş büyük geçmiş olsun . Malesef hobinin böyle nalet karanlık bir tarafı var.
Akvaryumunu toparlamaya elimden geldiğince destek olmak isterim .

Geçmiş olsun sakınılan göze çöp batmış maalesef. 

Çağdaş bey çok üzüldüm geçmiş olsun.

Yıllar önce aynı şekilde bir tatil dönüşü evin kapısını açtığımda evden gelen koku ile felaketi farketmiştim. Akvaryumu ve ölen canlılarımı görünce inanılmaz büyük bir üzüntü yaşamıştım. Kalp krizi geçirecekmiş gibi hissettiğimi hatırlıyorum. Tüm akvaryumu kaldırıp atmayı ve bir daha başlamamayı düşündüm. Ama yeniden başladım, hatta çamur gibi akvaryumdan ölmeden kurtulan birkaç mercanım bile oldu. Sumptaki bir balığımda ölmemişti. Bunlar sayesinde yeniden başladım.

Akvaryumu yeniden toparlayacağınıza eminim, sakın vazgeçmeyin. Tankınızı yeniden toparlama sürecinde bende destek olmak isterim, soft ve SPS türü mercanlardan elimde ihtiyacımdan çok fazla miktarda frag yada koloni var. Tankınız hazır olduğunda lütfen haber verin. Tekrar geçmiş olsun.

16750 okunma 740 yanıt 38 sayfa yazı, giden para ve canlılar ve ortada hiç bir şey yok.

Hobinin acımasızlığı maalesef.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar