Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Son durum nedir Çağdaş bey. Akvaryumda canlıların keyfi yerinde mi? Güzel fotoğraf paylaşımına 10 gün ara vermişsiniz. aiptasiaları yok edebildiniz mi?

1 Haftalık Almanya gezisi pek verimsiz geçti, akvaryum enteresan birşekilde oldukca çok sorun yaşamış. Geçen sene 4 hafta bıraktığım zaman bu kadar etkilenmemişti. KH 9,5-10 arasındaydı değişmemiş amaCa çok düşmüş büyük olasılıkla çokmuş. Skimmer durmuş dalga motorlarından biri durmuş ikiside Ca birikmesi sonucu durmuş sanırım temizledim ikiside çalışıyor. Canlı kaybı yok hafif  bir cyano başlamış ama çok sorun değil. Sorun Perşembeden itibaren 3 hafta yokum ve dönünce ne göreceğim  şimdiden sinyal veriyor keşek Cihan beyi dinleyip reaktör işine girseydim. Neyse artık yaz dönüşü duruma bakacağız. 

Aiptasialar tankı ele geçirmeye çalışıyor tatil dönüşü bir chelmon daha deneyeceğim filefish pek dokunmuyor pepermintleride koyduktan sonra görmedim :(

Merhaba Çağdaş bey. Sıkıntılarınızı umarım kısa sürede aşarsınız. Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama size aklıma gelen bir çözümü söyleyeyim. Eğer siz 3 hafta boyunca evde yokken akvaryumla ilgilenecek kadar bilgisi olan birisi yoksa, akvaryumdaki canlıları ankarada tanıdığınız hobicilere 3-5 parça emanet edebilirsiniz. Akvaryumunuzun geleceğinden şüpheleniyorsanız en mantıklısı gözünüz arkada kalmayacak şekilde emanet edebileceğiniz hobiciler bulmanız diye düşünüyorum. Tabiki canlılar akvaryum değişikliğinden etkilenecektir ama ona da şu gözle bakmak lazım; sürekli canlı ekleyip çıkarıyoruz, çok büyük sıkıntılar yaşamıyoruz. Neden olmasın? biliyorsunuz benim şu anki akvaryumum küçük ama elimden geldiğince bende yardımcı olmaya çalışırım. Yine düşündüğümde aklıma ilk gelen yer, sizle karşılaştığımız, hobicilere yardımları dokunan akvaryumcumuz :) Fazla uzatmayayım, umarım bu fikrin size yardımı olur.

Eklediğiniz file fish tomentosus mu?  Ben bir iki ay önce denemek için iki tomentosus almıştım, bunlar oldukça büyük boy geldi 8-10 cm büyüklüğünde balıklar, birini akvaryumunda binlerce aptasia olan bir arkadaşıma verdim. Akvaryumu tamamen aptasialar tarafından işgal edilmişti, neredeyse 10 cm boyda bir çok aptasia vardı. Bir kaç gün önce gördüm tomentosus aptasiadan eser bırakmamıştı.  Bendeki tomentosus da aynı boyda ama bende chelmon olduğu için yediği konusunda emin değilim. yakalayabilirsem aptasia olan başka bir tankıma alacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erdal Hocam bende ara ara file fish hemde Tomentosus besledim . En son aldığım Tomentosus Manjano anemonlarını yok etsin diye koydum .

Çok kısa sürede haletti ve 3 aydır tankımda . Daha önce Aptasiadada başarılı sonuç almıştım . Bazı arkadaşlarda Zoa larda vurduğunu duydum 

ama kendi gözlerimle görmedim .

Cihan aynı şekilde bende mercanlara dokunduğuna şahit olmadım, yalnız yine de temkinli olmakta fayda var, uzun tentaküllü pek sevmediğim bir zoa türüm vardı. Daha renkli diğer zoaların arasına karışan ve daha baskın bir tür. Bu zoa da durup dururken kayboldu gitti, vurduğunu görmedim ama ışıkların kapalı olduğu saatlerde belki daha aktif oluyor olabilir.

Bendeki de tomentosus ama yemiyor benimkilerde oldukca çoğaldı sayısız diyebilirim. 

Merhaba Çağdaş bey. Sıkıntılarınızı umarım kısa sürede aşarsınız. Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama size aklıma gelen bir çözümü söyleyeyim. Eğer siz 3 hafta boyunca evde yokken akvaryumla ilgilenecek kadar bilgisi olan birisi yoksa, akvaryumdaki canlıları ankarada tanıdığınız hobicilere 3-5 parça emanet edebilirsiniz. Akvaryumunuzun geleceğinden şüpheleniyorsanız en mantıklısı gözünüz arkada kalmayacak şekilde emanet edebileceğiniz hobiciler bulmanız diye düşünüyorum. Tabiki canlılar akvaryum değişikliğinden etkilenecektir ama ona da şu gözle bakmak lazım; sürekli canlı ekleyip çıkarıyoruz, çok büyük sıkıntılar yaşamıyoruz. Neden olmasın? biliyorsunuz benim şu anki akvaryumum küçük ama elimden geldiğince bende yardımcı olmaya çalışırım. Yine düşündüğümde aklıma ilk gelen yer, sizle karşılaştığımız, hobicilere yardımları dokunan akvaryumcumuz :) Fazla uzatmayayım, umarım bu fikrin size yardımı olur.
Ben bir kamera sistemi ile takip ediyorum geçen yaz 4 hafta bıraktım son hafta sumptaki su bitmiş geri dönüş motoru yanmış ama hiç canlı kaybım olmamıştı. Şimdi daha çok canlı var ama biraz daha tedbirliyim bakalım ne olacak tankta canlıları tutup çıkarmak oldukca zor olacak o yüzden bir deneyeceğim daha önce yurtdışındayken tankı bırakıp Türkiyeye gelmiştim 4 hafta hiç birşey olmamıştı. Darısı bu sefere.  

Valla bakalım bu sefer içimde kötü bir his var ama hala dozaj pompasını istediğim gibi ayarlayamadım. Umarım bir felaket ile karşılaşmam. Göreceğiz, aiptasia işinede artık dönünce bakacağım gerçekten aşırı dereceda çoğaldı benim aldığım pepermintler ya öldü ya permint değiller ya da aiptasia orucu tutuyorlar. File fish de aynı havada ne varsa chelmon da var sanırım :)

İlk üç gün durum normal görünüyor geri kaldı 23 gün
default_tongue%20(1).gif
bakalım kamera bu sefer idare eder umarım en azından gözüm üzerinde olur PS de görünüyor su seviyeside. Tek sorun otomatik yemleme ve dozaj pompasında olabilecek sorunlar. Bakalım sonuç ne olacak. 

Bir şey olmaz Çağdaş Bey. Yalnız döndüğünüzde aiptasialar hoşgeldin diye kapıda karşılayabilirler. Zira ben tatilden döndükten sonra 4839473874 tane aiptasia vardı :)

Ben gelmeden önce okadar vardı dönünce herhalde tüm tank kaplanmış olacak artık chelmon çiftliği açacağım ne yapayım. bir o garibim yiyormuş demek bendekileri. 

Ben az önce oturup DIY aptasia zapper yaptım. Yarın görücez bakalım kimmiş patron :)

Birazda şans galiba. Bende 10 yildan beri aptasia için denedigim tüm canlılar işe yaradı. Yıllar önce bergia almıştım uzun vadede çok işe yaradılar, çoğaldılar. Aylar sonra takta sumpta hala bergialar çıkıyordu. Toplamda 4-5 chelmon baktım tümü aptasia yedi. Ayni sekilde tomentosusda aptasia yiyor.

Bergia nedir acaba? İlk defa duyuyorum.

image005.jpg

Şöyle birşey

Neymiş bu yahu :) Deniz tavşanı mı?

Sanırım bir tür, ama aiptasia yiyor zoa yediği de görülmüş sanırım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar