Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çok geçmiş olsun. Umarım herşey gönlünüzce olur. Ama naçizane tavsiyem o kayaları önce sert kıllı bir fıça ile ovalayıp basınçlı su ile temizledikten sonra bir kaç gün sirke ruhunda bekletmeniz yerinde olacaktır. Bu oran 1:10 gibi.Bu işlemden sonra durulayıp birde adi bir dalga motoru ile RO suda bir iki gün beklettikten sonra kullanırsanız daha makul olur kanımca. Yeni başlangıcınızda önce bol şans ve kolaylıklar dilerim.
Dün 10 adet conch ekledim bu sabah hepsi hallerinden memnun görünüyor. Nitrat oldukca hızlı bir şekilde düştü bu normal mi sizce? 3 gün önce 25 in üzerideydi dün yaptığım ölçümde 1 den az çıktı.
Dün 10 adet conch ekledim bu sabah hepsi hallerinden memnun görünüyor. Nitrat oldukca hızlı bir şekilde düştü bu normal mi sizce? 3 gün önce 25 in üzerideydi dün yaptığım ölçümde 1 den az çıktı.
Anlaşılan kayalardaki bakteriyel kolonizasyon hızla yenileniyor. Oturmuş bir tankta nitrat ve fosfat değerleri kısa süre içerisinde ciddi değişiklikler gösterebiliyor ama kayaların kesintiye uğradığı bir tankta bende nitratın düşüşünü daha yavaş beklerdim. Ama kayalarda canlı kalmış önemli miktarda koloni olabilir.
Benim tankımda özellikle karbon kullanımı süresince günlük fosfat ve nitrat değerlerindeki değişim bu nutrientlerin metabolizmasının benim düşündüğümden çok hızlı olduğunu gösterdi. Günde 5-10 ppm arası nitratı benim tankım elimine edebiliyor.
Ben bu düşüşe çok şaşırdım açıkcası. Biodigest girişi yapıyorum 3 günde bir tüp onun etkisi olmuş olabilir. Nitrat 25 üzeri çıkınca biraz fosfat girişi yaptım ve yosunlanmada biraz artış oldu ve nitrat bu ara düştü. Şu anda dengede gibi görünüyor kayalar üzerinde çok fazla diatom cyano vb. görmedim kum üzerinde lokal diatom olduğunu düşündüğüm oluşumlar vardı Conclar yemeye çalışıyor oda son iki günde yok denecek kadar azaldı. Şimdilik gidiş fena görünmüyor yosunlar dışında bir sorun yok gibi.
Su değerleri otursun, görünür bir "Davet" başlığı istiyoruz Çağdaş bey . Ankaralılar olarak biraraya gelelim, sözümüzü tutup akvaryumu da biraz renklendirelim
Biyolojik dengenin kurulmasina kadar alg sorunlarının olması kaçınılmaz olacak. Algler bazen sps ler için can sıkıcı olabiliyor. Ama bu dengeyi abartmanin da anlamsiz olduğunu düşünüyorum. Eskiden nutrient döngüsüne çok hakim değildik ve herseyi doğal sürecine birakiyorduk simdi ise mekanizmaları çok daha iyi biliyoruz. Bu nedenle doğru manuplasyonlar ile kurulumu hızlandırmak mümkün. Önemli olan tankın şartlarını ve ihtiyaçlarını doğru okumak.