Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Bu başlıltan mı devam edeceksiniz, ne de olsa yeni akvaryum olacak yeni başlık daha iyi olmaz mı?

Olabilir yeni bir malzeme kullanmayacağım o yüzden burdan devam etmek daha kolay geliyor ama bakalım belkide yeni bir sayfa açarım. 

Ben olsam rekor okuma olan bu başlığı kapamaz buradan devam ederdim Çağdaş Abi :) Başarılar ve sorunsuz bir yeni başlangıç dilerim.

Çağdaş bey olan felaketi yeni okudum geçmiş olsun benim yapabileceğim birşey olursa lütfen haber verin. 

Çok geçmiş olsun. Umarım herşey gönlünüzce olur. Ama naçizane tavsiyem  o kayaları önce  sert kıllı bir fıça ile ovalayıp basınçlı su ile temizledikten sonra bir kaç gün sirke ruhunda bekletmeniz yerinde olacaktır. Bu oran 1:10 gibi.Bu işlemden sonra durulayıp birde adi bir dalga motoru ile RO suda bir iki gün beklettikten sonra kullanırsanız daha makul olur kanımca. Yeni başlangıcınızda önce bol şans ve kolaylıklar dilerim. 

Kayaları baya bir süredir sirke li suda sonra RO suda beklettim. Bugün tanka koydum Skimmer ı sulu toplamaya ayarladım bakalım neler olacak. 

Merhaba tankım için uygun fiyatlı temizlik ekibi arıyorum, snail, conch, hermit vb. bu aralar satan birini duyarsanız haber verebilirmisiniz?

7155_7323.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dün 10 adet conch ekledim bu sabah hepsi hallerinden memnun görünüyor. Nitrat oldukca hızlı bir şekilde düştü bu normal mi sizce? 3 gün önce 25 in üzerideydi dün yaptığım ölçümde 1 den az çıktı. 

Tanktan ilk kare

​
DSC_0002.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çagads bey gecmiş olsun öncelikle... 

Ve tekrar hayırlı olsun... uzun soluklu olsun..

Çağdaş bey bu defa herşey yolunda gider inşallah.

Yeniden hayırlı olsun.

İnşallah herşey dahada güzel olur bu tankın büyük bir nazar boncuğuna ihtiyacı var...

Dün 10 adet conch ekledim bu sabah hepsi hallerinden memnun görünüyor. Nitrat oldukca hızlı bir şekilde düştü bu normal mi sizce? 3 gün önce 25 in üzerideydi dün yaptığım ölçümde 1 den az çıktı. 
Anlaşılan kayalardaki bakteriyel kolonizasyon hızla yenileniyor.  Oturmuş bir tankta nitrat ve fosfat değerleri kısa süre içerisinde ciddi değişiklikler gösterebiliyor ama kayaların kesintiye uğradığı bir tankta bende nitratın düşüşünü daha yavaş beklerdim. Ama kayalarda canlı kalmış önemli miktarda koloni olabilir.

Benim tankımda özellikle karbon kullanımı süresince günlük fosfat ve nitrat değerlerindeki değişim bu nutrientlerin metabolizmasının benim düşündüğümden çok hızlı olduğunu gösterdi. Günde 5-10 ppm arası nitratı benim tankım elimine edebiliyor.

Ben bu düşüşe çok şaşırdım açıkcası. Biodigest girişi yapıyorum 3 günde bir tüp onun etkisi olmuş olabilir. Nitrat 25 üzeri çıkınca biraz fosfat girişi yaptım ve yosunlanmada biraz artış oldu ve nitrat bu ara düştü. Şu anda dengede gibi görünüyor kayalar üzerinde çok fazla diatom cyano vb. görmedim kum üzerinde lokal diatom olduğunu düşündüğüm oluşumlar vardı Conclar yemeye çalışıyor oda son iki günde yok denecek kadar azaldı. Şimdilik gidiş fena görünmüyor yosunlar dışında bir sorun yok gibi. 

Hafta sonu suyun durumunu görmek için bir frag koymuştum durum fena değil ölmemiş en azından.

1271836_10152238515332501_61572656_o.jpg

Su değerleri otursun, görünür bir "Davet" başlığı istiyoruz Çağdaş bey :) . Ankaralılar olarak biraraya gelelim, sözümüzü tutup akvaryumu da biraz renklendirelim ;)

Biyolojik dengenin kurulmasina kadar alg sorunlarının olması kaçınılmaz olacak. Algler bazen sps ler için can sıkıcı olabiliyor. Ama bu dengeyi abartmanin da anlamsiz olduğunu düşünüyorum. Eskiden nutrient döngüsüne çok hakim değildik ve herseyi doğal sürecine birakiyorduk simdi ise mekanizmaları çok daha iyi biliyoruz. Bu nedenle doğru manuplasyonlar ile kurulumu hızlandırmak mümkün. Önemli olan tankın şartlarını ve ihtiyaçlarını doğru okumak.

Umarim kisa zamanda güzel bir tank halini alır.

Teşekkürler, bende sorunsuz olmasını umuyorum, yeteri kadar sorun oldu sanırım. Bu hafta sonu testleri yazarım şimdilik fena görünmüyor. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar