Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Cok uzuldum gecmis olsun.

Herkeze iyi dilekleri için çok teşekkürler. Cihan sağolsun dün herşeyi temizledik. Koku gerçekten çok kötüydü biryandan ölenlere bakıp diğer yandan temizledik. Cihan olmasaydı sanırım ben yeri yolda bırakır çıkardım. Şu anda tanka su doldurdum sirke ile tüm tankı temizledim koku sanırım gitti. Artık koku alamıyorum bu arada buzdolabıda gittiği için buzluktaki tüm etler felanda çürümüş ev tam bir koku cümbüşü. Yaklaşık 10 yıldır bu hobi ile uğraşıyorum butür bir olay ilkdefa başıma geldi gerçekten çok üzücü bir olay. İnanın parası bir yana verdiğiniz onca emeği düşününce insan çok kötü oluyor. 

Anahtar işi aslında bin kere aklımdan geçti sonra gelen kişi ona buna bakarken birşeye dokunur sonra sorun çıkar diye düşündüm. Zira bu olayda sump aydınlatması için kullandığım fluoresan sumpa düşmüş ve şalter atmış. Eğer anahtarı birine vermiş olasydım ilk iş şalteri açmak sonrada akvaryuma bakmak olurdu. Allah korusun belkide ne oluyor derken elektirik çarpabilirdi. O yüzden pek anahtar vermediğime üzülmedim açıkcası. 

Yeniden kuruluma başlamak üzereyim sağ olsun Cihan kum ve tuz konusunda yardım edecek. Geri kalanıda bir iki aya toparlamaya başlarım. Gene düşünen herkeze teşekkür ederim. 

geçmiş olsun,,,hobiyi bırakıp gitmediğinize sevindim,,,,yeni kurulum da herşey süper olur inşallah...

Çağdaş bey geçmiş olsun, bende bir katkıda bulunmak isterim yaptığımız ekipmanlardan en çok işinize hangisi yarayacak ise söyleyin lütfen...

Teşekkürler Yener bey valla şu anda ekipman konusunda pek bir sıkıntım yok belki ilerde duruma göre reaktör işine karar veririsem reaktör alırım ama şu anda gerekenler kum, Tuz belki biraz canlı kaya bakteri kültürü gerçi Cihan'dan su ve dip çekimi yaparız dedik o yüzden bakteri kültürüne gerek olmayacak sanırım. Sonrada zaman gerekiyor. Bir iki aya belki canlı arayışına başlarım işler yolunda giderse. Sump ı değiştirmeyi düşündüm ama onada biraz üşendim. 

Çok gecmış olsun üzücü bır durum malesef yasamış bırı olarak :(

16750 okunma 740 yanıt 38 sayfa yazı, giden para ve canlılar ve ortada hiç bir şey yok.

Hobinin acımasızlığı maalesef.
Bulut bey hobi acımasız ama ortada birşey olmadığı doğru değil ilk önce kazanılan tecrube ve bilgi var daha önemlisi kazanıla dostluklar ve arkadaşlıklar var bu hobi sayesinde tanıdığım insanlar konuştuğum ve paylaştığım şeyler gerçekten çok güzel. Dediğiniz gibi kayıp büyük ve acı ama ortada çok şey var umarım bundan ders alıp daha akıllıca kurulacak bir sistemde olacak belkide başka hobicilere ders çıkacak onlarda tatile giderken en azından taşıya bildikleri canlıları arkadaşlarına bırakacaklar ya da benden daha iyi tedbirler alacaklar. Herşeyden bir şey öğrenmek tecrübe etmek lazım sanırım umarım kimsenin başına gelmez tabi. Bol tuzlu günler. yakında tekrar aranızda olacağım inşallah. 

Gecmiş olsun çağdaş bey

Armatür asma konusunda elimizden gelen birşey olursa yardım etmeye çalışırım

çağdaş bey geçmiş olsun 

Çağdaş hocam geçmiş olsun. Başlığa bugün baktım ve okuduktan sonra üzüldüm. Anahtar bırakma alternatifini bu tür sıkıntılar çıktığı zamanlar için acil durum olarak düşünebilirdiniz. Bu başlığı okuyan herkes için dikkate alacağı bir durum. Kuruluma Cihan bey yardım ediyormuş, bizde bir Ankaralı olarak kurulumdan sonra birkaç parça canlı ile ziyaretinize geliriz. Yaklaşık 2 ay sonra diyorsunuz madem, 2 ay sonra bir gün belirlersiniz, Ankaradan gelmek isteyen arkadaşlarla birlikte topluca geliriz bir çayınızı içeriz :) Xenia ve birkaç çeşit zoanız benden.. Görüşmek üzere.

Teşekkürler gerçektenherkezin yardımları iyi dilekleri beni çok mutlu etti. Eylül'ün 2 sinde Ankarada olacağım inşallah 3 ünde başlarım kurmaya tankı boşaltıp son birkez su ile durlayacağım sonra RO ile dolduracağım hesaplarıma göre 70-80 saat sürecek gibi suyun birikmesi. buda 3-4 gün sürecek demek yani 7 sinde felan tuz ekleyip karıştıracağım 8 ya da 9 unda kum ile kayaları koyarım. Sonra duruma bakacağız. 

Çagdaş bey tecrübe okumakla yazmakla olmuyor malesef böyle acı ve kayıpla olan tecrübede biraz buruk bir tecrübe oluyor 

herhangi istedigin canlı,malzeme ne olursa haber vermen yeterli Denizlide'de kardeşin oldugunu unutma tekrar geçmiş olsun 

Teşekkürler Ahmet Bey, biz Ca Mg erken başa döndük. İlkdefa başıma gelen bir olay 10 seneye yakındır bu hobi ile uğraşıyorum. Biraz fazla kendine güven sonucu olan birşey. Aldığım önlem sinyal verince müdahale etmeliydim. Umarım kimsenin başına gelmez. 

Çağdaş hocam geçmiş olsun. Başlığa bugün baktım ve okuduktan sonra üzüldüm. Anahtar bırakma alternatifini bu tür sıkıntılar çıktığı zamanlar için acil durum olarak düşünebilirdiniz. Bu başlığı okuyan herkes için dikkate alacağı bir durum. Kuruluma Cihan bey yardım ediyormuş, bizde bir Ankaralı olarak kurulumdan sonra birkaç parça canlı ile ziyaretinize geliriz. Yaklaşık 2 ay sonra diyorsunuz madem, 2 ay sonra bir gün belirlersiniz, Ankaradan gelmek isteyen arkadaşlarla birlikte topluca geliriz bir çayınızı içeriz :) Xenia ve birkaç çeşit zoanız benden.. Görüşmek üzere.
Çok geçmiş olsun çağdaş bey ,

bende birkaç sps frağı hediye edebilirim akvaryum düzelince.

kardeşimle gelir bi çayınızı içeriz.

Çağdaş bey geçmiş olsun benden de istediğiniz canlıdan frag alabilirsiniz. Ankara'ya bir şekilde ulaştırırız. . Hobiyi bırakmamanıza sevindim.

Dün gece ana tankı elimden geldiğince temizledim ve su doldurmaya başladım. Bugün Tuz ve kum alacağım iki üç güne döndürmeye başlarım. Kayalardan hala emin değilim. Sanırım 10 kere felan yıkadım ama hala çok kötü kokuyorlar. İlk başta bir ikisini koyup bakacağım eğer çok salınım yaparlarsa herhalde kayalarıda baştan alacağım. Şekillerini beğenmiştim ama oldukca ağır kayalar. Belki yenilemek iyi olacak. 

Bu arada yardım ve frag hediye etmek isteyen herkeze çok teşekkürler. Tanka yoluna girince oldukca renkli bir tank olacak gibi görünüyor şimdiden. Aslında en azından büyük şehirlerde Frag değişimi yapabileceğimiz toplantılar çok hoş olur. Belki organize edilebilir satmak değil sadece takas için. 

Son çektiğim resimleri kimsenin midesi kalkmasın diye koymuyorum herhalde onlar arada bakıp kendimi hizaya sokmak için duracak. 

Tuzu karıştırdım kumu ekledim yarın kayaları koyacağım, umarım bu sefer herşey daha düzgün gider. 

Çağdaş bey acele etmeden yavaş yavaş gidin, inşallah bu sefer herşey istedğnz gibi gider.

Konu görüntüleyen kullanıcılar