Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Acrolar kh dalgalanmalarına gelemiyor, hemen renk kaybediyorlar.

KH fena değil ama biraz fazla yükselmiş bu ara dengelemeye çalışıyorum sorun Mg daydı 1700 lere kadar çıkmıştı şusıralar 1300 de sabitledim. 

Bu arada yeni armatür alıyorum 8x80w T5 arayışı gene başladı şu kombinasyonu düşünüyorum yorumlarınız nedir. 

2 x 

3 x 

1 x 

2 x 

Baya bir mavi ağırlıklı olacak gibi bu kombinasyon ve 2 püre actinic ve purple plus ile 3 flo nun par değeri düşük olduğundan PAR kaybedeceksiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Coralplus I yerine daha beyaz birşey mi önerirsiniz? Örneğin...

2 Aquabluespecial

1 Coral plus

2 Blue plus

1 Purple plus

2 Pure actinic

Nasıl?

Şu anki kombinasyon 4 blue, 2 Aquabluespecial, 1 purple 1 actinic gibi markalar değişik.

Tabi buna artı gün ışığı var.

Armatürünüzün markası ne idi? Benim bu kombinasyonda sıkıntım pure actinicler ve purple plus ın toplamdaki par değerini düşürme ihtimali olması. Normal froumlarda geçen orana göre aquablue specialin beyazını bastırmak için 3 blue plus gerektiği. Kanımca illa pure actinic kullanacaksanız 1 adette tutup Purple plus ile gün doğumunu taklit edebilirsiniz geriye kalan altılıda da 4 Blue Plus 2 adet Aquablue Special seçebilirsiniz. KZ New Generation ise Aquablue Special yerine seçilebilir. KZ lerle renk beyaz mavi ortası olacaktır. Lagoon Blue ise Blue Plus yerine seçilebilir. Sonuçta önerim hangileri armatürde önce yanıyor bilmiyorum ama seçenekler şu olurdu:

4 Blue Plus

2 Aquablue Special

1 Purple Plus

1 Pure Actiniz

veya

4 Blue Plus

2 KZ NG

1 Purple Plus

1 Pure Actinic

Veya

4 Lagoon Blue

2 Kz Ng veya AQBS

1 Purple Plus

1 Pure Actinic

Çok teşekkürler ilk önerinizde belki purple yerine de actinic alırım zira gündoğumu direk tanka vuruyor sabah 2-3 saat direk gün ışığı alıyor yani simulasyon à gerek yok ;) armatürü bende yeni aldım görmedim ama 8x80 sun-sun diye bir marka.

80Wx2 Ballast nerden bulabilirim bilen var mı?

Aklıma birşey takıldı forumda elektiriğe aklı eren vardır bir açıklık getirmek mümkün mü? 

Bir hobiciden SunSun HEL1500 armatür aldım herzamanki gibi aklım sonradan başıma geldi ve aldıktan sonra araştırdım. Bir sitede bu armatürde 8x35W ballast olduğu üzerindede 35W T5 ile geldiği ama 80w T5 ile uyumlu olduğu yazıyor. Tabi 80W T5 leri yarı performansta çalıştırıyor gibi birşey söylüyor hatta balastların resmini felan koymuş. Armatür üzerinde 80W T5 ler var yaktım yanıyor biraz soluk geldi ama ampuller eskidir diye düşündüm. Şimdi sorum 80w T5 i 35W ballast la yakmak mümkün mü? Ben 4 tane ballast sipariş verdim Cumartesi sorunu çözeceğim ama bana çok garip geldi 35W ballastın 80w ATI lambaları çalıştırması. 

Site burası rusca ama google sağolsun çeviriyor. 

Normalde çalıştırmaması lazım ancak balastın üzerinde Line 70W diye bir

ibare var sanırım max sınırının yüksek olmasından dolayı biraz solukta

olsa çalıştırıyor. Yada balast üzerinde iki çıkış 1 lamba için kullanılacak

şekilde bağlantı yapılarak 1 ampul yakıyor olabilirler. Çin malı ürünlerde

çok karşılaşılan bir sorun geniş çıkış aralığı örneğin bazı led driverların

üzerindede 60-130V DC yazıyor. Buda böyle bir durumdur muhtemelen.

Sizin sipariş vermediğinizi düşünerek linktekinden başka bir firmadan tridonic 2X80

dimli ve dimsiz fiyatı istedim birazdan gönderirler. Mahsuru yoksa buradan paylaşayım

hem size hem arkadaşlara bilgi olur.

Tabi çok sevinirim gerçi ben 4 adet 2x80w Osram sipariş verdim tanesi 55 TL

Fiyat çok iyiymiş keşke bekleseydim ama ben işi bitirdim yeni balastlar yerinde herşey kapamadan önce çalışıyordu. Kapatmal 2 saat sürdü şimdi yakmaya korkuyorum. Neler yaptığımı başka bir başlıkta yazacağım.

linki buraya eklerim

Ne ilginç bir ay oldu ilk önce PS bozuldu hala motor bekliyorum sonra Armatür ile boğuştum, şimdi de UPS bozuldu. Alalı daha bir yıl bile olmadı alet kendini kapadı açılmıyor. Hayırdır diyelim.

Ne ilginç bir ay oldu ilk önce PS bozuldu hala motor bekliyorum sonra Armatür ile boğuştum, şimdi de UPS bozuldu. Alalı daha bir yıl bile olmadı alet kendini kapadı açılmıyor. Hayırdır diyelim.
Çağdaş Bey,

Hep benim konulardan soruyorsunuz bende cevaplamadan edemiyorum  :D

Aşağıda muhtemel arıza sebeplerinizi yazıyorum bir kontrol edin.

*UPS içerisinde bulunan cam sigorta yanmıştır.

*Akülerden birisinin kutup başı çıkmıştır.

*Kutup başları oksitlenmiştir

*Aküler düzenli şarj/deşarj uygulanmadığından ömrünü erken tamamlamıştır.

Bence başka birşey, bir ekranı var dijital bir süredir çalışımıyordu ama iş görüyordu. Geçen ekrana görüntü geldi ama sabit, tuşlara basınca görev yapıyor ama ekranda birşey olmuyordu. Bugün temizlik yağarken off tuşuna bastım. Her hafta yaptığım birşey ana motor buna bağlı olduğundan kapatma amaçlı. Kapandı güzel sonra temizlik bitti On a bastım tık yok. Fişe takınca fanı çalışıyor fişten çekince fan duruyor. Birde off a basınca bir kere beep yapıyor okadar içini açtım görünürde yanık sigorta yada oynamış bir kablo görmedim.

İçinde bu cihazın switch varsa o bozulmuş olabilir. Siyah ufak kabloların girdiği bir şey bu.

Çağdaş Bey UPS nizin marka/model'i neydi? Bende araştırıyorumda, bu tür sorunlar ve akülerinin ölme/bitme vb. durumlarından dolayı alıp-almamak arasında kaldım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar