Keşfet

Canlı Kayalarla Gelen Bilinmeyen Canlılar (Resimli)

narwhal

Yönetici
Yönetici
Ad Soyad
Selim
Spagetti kurt: Herhangi bir zararı yoktur. Çok uzun ve ince olan dokunaçlarıyla etraftaki yenilebilir artıkları toplarlar ve buldukları yiyecekleri ağızlarına götürürler.

spagettimg0.jpg

Kıllı kurt: Herhangi bir zararı yoktur. Kumu karıştırması ve artıkları yemesi açısından yararlıdır.

resim11044cu.jpg

(kumun içindeki kırmızı kurtlar)

resim11026zj.jpg

Amphipod: Balıklar için besin değeri çok yüksektir.

147yy.jpg

resim1898bq.jpg

Scypha (Sünger): Özellikle sump gibi karanlık yerlerde ortaya çıkarlar. Suyu süzdüklerinden yararlı sayılabilirler fakat çok olmaları su kalitesinin kötü olduğu anlamına gelebilir.

img01195eu.jpg

Deniz çiyanı: Kıllı kurda göre çok daha kalın ve büyüktür. Dokunulduğunda şiddetli kaşınmaya neden olur. Akvaryumdaki mercanları yiyebilir.

6.jpg

Spirorbid kurtlar: Özellikle camlarda görülürler. Mikroskobik tüp kurtlarıdır. Sert tüpleri vardır. Herhangi bir zararları yoktur.

dsc02570kkurt0kx.jpg

Sert tüp kurtları: Spirorbid kurtların büyük hallerine benzerler. Tüyleri kırmızı yada beyazdır genelde. Herhangi bir zararları yoktur.

resim1910hj.jpg

Çanak: Genelde zararsız olsalar da bazı türleri mercanları yiyebilir. Yerli türler mercanlarla uyumludur fakat sıcakta ölebilirler.

dsc02569keyhol7us.jpg

Koralin alg: Bu algler kalkerli bir yapıdadır ve elinizle bastırdığınızda dahi çıkmazlar. Genelde kayaların ışık görmeyen yüzünde büyürler. Az ışık, bol akıntı ve doğru kalsiyum ve magnezyum seviyeleri ile bu alglerin kayaları ve camları sarmaları sağlanabilir.

dsc02571corallin5rm.jpg

Aiptasia: Aiptasialar bir anemon türüdür ve akvaryumda çok hızlı yayılırlar. Yakıcı kolları olduğundan çevresindeki canlılara da zarar verirler. Bu nedenle çok fazla çoğalmadan aiptasiaları yok etmek en iyisidir. Aiptasia yok etme yollarını görmek için aşağıdaki linke tıklayın.

http://www.resifbolgesi.com/forum/viewtopic.php?t=21

aptasiavi5.jpg

Hahahaha

Spagettinin resim süper olmuş

Selim

Spirorbid kurtlar camlar dışında kayalarda da görülürmü?

Selim bu coralin algin ışık görmeyen yüzeyde olduğuna emin misin? Burda bir kaç yerde gördüm hatta aldım. Hep MH altında oluşmuşlardı ve ışığın olduğu yüzeydeydiler, diğer az ışık alan kısımlarda oluşmamışlardı...

Selim
Spirorbid kurtlar camlar dışında kayalarda da görülürmü?

Evet her yerde görülebilir ama çok küçük olduklarından genelde diğer yerlerdekiler pek gözümüze çarpmaz.

Selim bu coralin algin ışık görmeyen yüzeyde olduğuna emin misin? Burda bir kaç yerde gördüm hatta aldım. Hep MH altında oluşmuşlardı ve ışığın olduğu yüzeydeydiler' date=' diğer az ışık alan kısımlarda oluşmamışlardı...[/quote']
Koralin algler denizde kayanın alt kısmındadır ama akvaryuma kayayı ters olarak koyduklarından koralinler üstte kalmıştır. Çoğumuz böyle yapıyoruz zaten çünkü koralin algli kısım görüntü olarak daha çok hoşumuza gidiyor.

Yanlızca actınıc in yandığı yada ışığın yetersiz olduğu yerde değil her yerde kalsiyuma doğru oranlı çıkıyor burada ışıkta önemli sanırım!

ben hw iodin kulanıyorum kısa sürede ürediler herkeze tavsiye ederim !!

Kullandığınız ışığa bağlı. Aktinik yada florasan altında gelişmeleri metale göre daha hızlıdır. Metal de Güneş ışığına göre genelde düşük olduğu için yine gelişme gösterirler ama özellikle kıyılarda koralinler kayaların alt kısmında gelişir.

İyot aslında tehlikeli bir elementtir. Test edilmeden zaten hiçbir element gibi kullanılmamalı bunu söylemeye gerek yok artık. Tuzla yeterince geliyor bence eklemeye de hiç gerek yok.

Red sea de pek fazla iyot yok sanırım

İnstant ocean da durum nasıl ?

Çoğu tuzda yeterince iyot bulunur zaten mercanlar ve balıkların genelde bu elementin eksikliğini pek belli etmezler. Elbette test edip doğru seviyede tutmak çok iyi birşey ama bundan önce alk, ph ve kalsiyumu sabit tutmak, nitratı düşürmek, fosfatı yok etmek çok daha önemli ve ilk bunlara önem verilmeli. İyot, herşeyi düzgün ve stabil, mercanla kaplı bir akvaryumda elbette doğru seviyeye çekilirse sağlıklı olur.

ben denizden kayamı kendim çıkarıyorum ( dalıyorumda ) ve bazen akvaryumcularada sattığım oluyor. korolin alg ler deniz içinde kayaların ışık görmeyen bölgelerinde oluyorlar . hatta kumdaki bir kayayı elime aldığımda kumun içinde kalan kısmının yani tabanının olduğu gibi korolin alg ler ile kaplanmış olduğunu görüyorum. bencede ışık görmeyen yerlerde gelişiyorlar.

Polyclad Flatworm

Predatör olduğu yazılıyor ancak ben bir zararını görmedim.

cf-Paraplanocera-h03x_jpg.jpg

Stomatella varia

Snail benzeri ancak çok hızlı hareket edebilen zararsız bir alg yiyici. başının 2 yanındaki tüplerden arada suya sütümsü sıvı yumurtalarını püskürtüyor. bu yumurtaların mercanlar için çok yararlı olduğu yazılmış.

Stomatella4.jpg

Chitons

zararsız alg yiyici. 8 parçadan oluşan kabuğundan ayırt ediliyor.

087170.jpg

bu adresi de bilinmeyen canlıları tanımlamak için kullanabilirsiniz.

Akvaryumun camlarında neredeyse gözle gorulmeyecek kadar küçük beyaz renkge sahip hafiften tüylü ve yavaş yavaş hareket eden sayıca fazla canlılar tespit ettim...

Ne oldukları konusunda herhangi bir fikrim yok..

burda ikinci resimdeki canlı olabilir mi Tuğkan?

Vallahi burnunda belirgin olarak iki uzun tel yok..Bembeyaz bişi ve ufacık.Boyutları farklı..İncir ağcı yaprıklarının üzerlerinde küçük beyaz sinekler olur küçücük onun gibi.Dolaşıyorlar.O kadar profosyonel fotoğraf makinam yok olsa çekerdim vallahi..

Eğer hareket ettiklerinden eminsen copepod'dur, eğer hareket etmiyorlarsa spirorbid kurtlardır.

Yok bildiğin cam üstünde uçuşuyorlar..

O zaman copepoddur. Zararsızdır ve yiyen balıklar için de çok besleyicidir. Akvaryumda dönem dönem bir çoğalırlar bir yok olurlar genelde.

Konu görüntüleyen kullanıcılar