Keşfet

Chelmon Beslemenin Alternatifleri ?

RAZİEL

Yasaklı
Ad Soyad
METİN ÖZTÜRK
Chelmon Beslemenin Alternatifleri Nelerdir Yardımcı Olurmusunuz...

Karidesi Elimle Un ufak ediyorum ama Hala Yemiyor

Plakton Vereceğim Bu Akşamda bakalım ne olcak

Akvaryuma mercan koyanlar var. Gördüm.

besleyici değil ama en çok tercih ettikleri ve bulunabilen yem canlı kurt, tatlısu balıklarına verilen kırmızı kurtlar...

Besleyici olarak da akvaryumdaki podları yerler eğer varsa, bu şekilde uzun süre yaşayabiliyor...

Kumdaki veya kayalardaki bristle wormları da avlıyorlar, sabah veya akşam ışıklar kapalı iken loş ortamda,

kuyruk hareketiyle kumu karıştırıp çıkan kurtları avlıyorlar...

bu kurtlarla karışık başka donmuş yemler de zamanla verilip belki alıştırılabilir...

Yabancı forumlarda ve kitaplarda en çok cyclop-eeze tavsiye ediliyor, ama burada nasıl bulunur bunu canlı mı vermak lazım bilmiyorum.

Bir eski yöntem de, canlı midye bulup bunu bıçakla açıp dibe bırakmak, sonra gelip yiyor bunu da...

Şunu da belirtmek lazım ki bu balık günlük sık aralıklarla besleniyor, yani en azından sabah ve akşam 2 defa

kurt vs vermek lazım zayıflamaması için...

Belki bir alternatif de, akvaryumcudan arada bir üzerinde bol miktarda pod ve bristle worm olan canlı kaya alarak temizlemesini sağlamak olabilir...

Benim beslediklerim en çok tatlı su kurtları yiyordu, biraz da karışık donmuş yemlerden arada şaşırıp yiyordu.Bu canlı tatlısu kurtları tuzlusuya girince 1-2 dakikada ölüyor, bu yüzden az az verip hemen yemesini sağlamak lazım, kalan dibe dökülenler orada kalıyor, kumda yaşayan etçil börtü böcek varsa bunları da halleder, ama yoksa bunlar tortu olarak ve pislik olarak kalırlar...

Bu arada bu kurtlara clownfish, damsel gibi diğer balıklar da atlıyor, chelmon kapana kadar diğer balıklar da davul gibi oluyorlar...

chelmon alışınca en önce o gelip rahatça besleniyor...

Bir eski yöntem de, canlı midye bulup bunu bıçakla açıp dibe bırakmak, sonra gelip yiyor bunu da...
Bence bunu bir deneyin. En başta ilgi göstermese de bir süre sonra dikkatini çekecektir.

Teşekkürler ilginiz için

nori yosunu denememi söylediler

sizce ?

Chelmon nori, cyclops, plankton,artemia, küçük podları vs yemeyecektir. Bunlar boşuna denemeler olur.

Öncelikle midye, deniz tarağı gibi kabukluları açık şekilde akvaryumda kumun üzerine bırakın. 5-6 saat kadar kalsın, yemezse yenisi ile değiştirin, ben yiyeceğini düşünüyorum. Bu şekilde 2 chelmonu yeme alıştırmıştım. Daha sonra karides gibi donmuş yemleri almaya başlıyorlar. Yalnız karidesi mutlaka boyuna çok ince dilimler şeklinde keserek verin. İnce uzun olduğunda alması kolaylaşıyor.

Bu şekilde başarılı olamazsanız tubiflexi deneyin.

Bir arkadasım ölü olurga almış içine kurtları doldurup akvaryuma atıyor.. Ölü omurganın derinliklerine sadece chelmon azını sokup bunları alabiliyor.

Kurttan kastım canlı tubiflex. Bu sayede tanktaki tang ler veya diğer agresif balıklar bu yeme ulaşamıyorlar..

karides verdim yemedi

Plakton verdim yemedi

tüp kurdu verdim yemedi

sadece kayaları didikliyor

krill versem nsıl olur bi kaldı denemediğim

:)

Yazının en altındaki yöntemi denemenizi öneririm

Öncelikle midye, deniz tarağı gibi kabukluları açık şekilde akvaryumda kumun üzerine bırakın. 5-6 saat kadar kalsın, yemezse yenisi ile değiştirin, ben yiyeceğini düşünüyorum. Bu şekilde 2 chelmonu yeme alıştırmıştım.
Bir ihtimal daha var...

olta balıkçılığı yapanlardan canlı kurt (tuzlusu için olanlardan) bulabilirseniz faydası olur.

Midye-istiridye gibi yemleri dipten alacaktır. İleride bu yemleri şerit şeklinde kesip elden yedirebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
olta balıkçılığı yapanlardan canlı kurt (tuzlusu için olanlardan) bulabilirseniz faydası olur.

Midye-istiridye gibi yemleri dipten alacaktır. İleride bu yemleri şerit şeklinde kesip elden yedirebilirsiniz.
teşekkürler deniz bey

balığın boyu 5 - 6 cm

bugünde midye vereceğim bakalım ona ne yapacak

arkadaşlar buğün sabah itibariyle CHELMON umu kaybettim ...

:(

Geçmiş olsun. Akvaryuma konulan chelmon'ların büyük çoğunluğuyla aynı kaderi paylaşmış.

arkadaşlar buğün sabah itibariyle CHELMON umu kaybettim ...

:(
başınız sağ olsun, zaten zor yaşatılan bir hayvan bir de büyük tank ister, tank 350-400 lt den büyük olmalı,

daha ufak tankta adapte olamayıp da straesten ölme ihtimali yüksek, yani ne yedirirseniz yedirin su ne kadar düzgün olursa olsun, kelebek balıkları için genelde bu adaptasyon sorunu yazar kitaplarda, denizden gelip tanka adapte olamayıp da ölebilirler, bu yüzden tank ne kadar büyükse şans o kadar yükseliyor...

Tankınız ufaksa başka deneme şimdilik yapmayın bence...

Bu arada chelmon için 7-8 cm den ufak ve 13-14cm den büyük olanların pek satın alınmamasını öneriyorlar,

küçüklerin bünyesi zayıf olabiliyormuş, büyükler de tank hayatına alışamıyormuş...

Beslenme dışı bazı faktörleri de eklemek istedim...

haklısınız bende bile bile kumar oynadım...

vermediğim yem kalmadı

anlamadım bende...

şimdi morrish var o yeme alıştı

sağlığıda yerinde

chelmon bi türlü alışmadı

Konu görüntüleyen kullanıcılar