Keşfet

Chelmon Beslemenin Alternatifleri ?

Tanktaki tek balıksa ve canlı yem imkanınız varsa ileride kuru yeme bile alışabiliyor.

Bu söylediklerinizin hepsi en azından bişeyler yiyor. Ben, chelmonum neyi kabul etseydi günde 3 defa vermeye razıydım. Bunun içine pahalı mercanlar dahil ama olmadı.

Valla ben bir marmara akvaryumu yaptım içine bastım tekeyi midyeyi ordan alıp alıp kesip kesip atiyorum. Hatta abarttım olayı. Bir midye birkaç ta teke yi kestim ince ince dizdim dondurdum. Hergün buzluktan tabak ı cıkarıyorum içinden günde 1 kere olmak üzere 3 parça ( gayet ufak ) et alıp akvaryuma atıyorum. Chelmon anında kapıyor. Ama zaten ön camı sabah silsem akşama kadar pod doluyor o da ayrı bir konu.

Bir kere kuru kurt ve midye yi ufak bir tüpe ro suyla beraber koyup çalkaladım. Sonra akvaryum a döktüm. Önce midyeyi yedi sonra kuru kurt u azına aldı ama tükürdü tekrar aldı tekrar tükürdü sonuc olarak yemedi.. Acıkcası benimde zamanım yoktu tekrar böyle birşey denemedim. Ama elimde kuru yem olarak sadece sera granümarin war. Bu yem su üstünde biraz yağlanma yapıyor aslında kullanmak istemiyorum ama bununla aynı işlemi yapsam yer gibi geliyor. Zaten şu sıralar yeni bir yem almayı planlıyorum, tavsiyede bulunursanız cok sevinirim. Bu haftasonu tekrar tüp olayını deneyeceğim ve sizlere sonucunu bildiririm.. Umarım olumlu olur.

Selamlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dondurulmuş yem kullanırken 2 unsura dikkat edin lütfen. Kaş yapayım derken, göz çıkartmayın.

1- Dondurulmuş yemi çözerseniz bir daha kullanmayın. Çözmeden içinden alıp hemen derin dondurucuya geri koyun.

2- Donmuş yem oda sıcaklığına ulaşmadan balıklarınıza vermeyin.

arkadaşlar sera fd artemia shrimp diye bgi ürün var yeni aldığım moorish idol, chelmon ve DENİZ ATLARI (ikiside) yediler. tvsiye ederim.

İyi haber denemek lazım.

Fatih Bey güzel bir haber, hemen yedilermi? Zenginleştirme yaptınızmı acaba?

Gökçe Bey hangi donmuş yemi kullanıyorsunuz ve nerden temin ettiniz acaba?

Ben bugüne kadar donmuş yem kullanmıyordum. Bugün ilk defa Selim'in verdiği kan kurdunu kullandım, resif marka. Tüm balıklar afiyetle yediler. Nereden temin edilir bilmiyorum.

Ben bugüne kadar donmuş yem kullanmıyordum. Bugün ilk defa Selim'in verdiği kan kurdunu kullandım, resif marka. Tüm balıklar afiyetle yediler. Nereden temin edilir bilmiyorum.
Gökçe kan kurdunda parazit problem olabilirmi? Ayrıca dıskus beslerken beyaz kurt veriyordum acaba tuzlu su balıklarınada verilebilirmi?

Sanırım Selim uzun süredir bu yemi kullanıyor. Bir problem olsaydı mutlaka bana söylerdi. Sanmıyorum problem olacağını. Beyaz kurt konusunu hiç bilmiyorum.

Dondurulmuş yem olduğu için sorun olmaz. Hatta ben canlısını da veriyorum arada, tuzlusuda olduğu için parazit olsa bile yaşamaz.

Resif ve Ocean Nutrition markalarının çok çeşitli donmuş yemleri var, kuru yem yerine bu yemlerin kullanılması balıklar açısından çok daha sağlıklı, özellikle deniz ürünleri içerenleri.

Ben chelmonu sadece podlarla beslemeyi başardım 5 ay kadar sürdü ve sonunda pod kalmadı gibi bir şey . Şöyle bir yönetm uyguladım maşayla kumları hızlıca karıştırdım podlar yaralandıkları için kumun dışına çıkıyolardı ve chelmon afiyetle yiyordu. TAbi akvaryum mahvaluyordu ama nedense bu balık için herşeyi göze almıştım. O kadar alıştı ki bu olaya maşayı görür görmez yanıma geliyo ve kumu karıştırmamı bekliyordu. Sonunda malesef açlıktan öldü benimde denemediğim yöntem aklmadı ama malesef podlardan başka bir şey yemedi. YAklaşık 1 sene oldu öleli şimdi tekrar denemeyi düşünüyorum. Akvaryumumdaki pod sayısı inanılmaz fazla. Yakalamak için kafa kısmı kesilmiş ped şişe içine karedes koyarak bir tuzak hazırladım. 1. gece hiç bir şey yoktu 2. gece akşam üşenmedim gece 2 gibi feneri elime aldım ve akvaryuma baktım en az 50 tane içinde aafiyetle yiyorlar inanamadım sabah ise 1 tanesi bile içinde yoktu. 3. gece kalktım ve tekrar inceledim tuzaktan içeri girdikten sonra normalde çıkamamaları gerekiyordu. Fakat benim bilmedim şeyi 3. gece anladım aynı zamanda bu podlar çok rahatlıkla yüzebiliyorlar. Şişeyi kaptığım gibi çıkardım akvaryumdan ve içinde 0,5 cmden 2-3 mm kadar 50 tane kadar pod olduğunu gördüm ve daha pek çoğuda akvaryumda dolaşıyorlardı. Bu sefer bu podları yakalayarak ve chelmonın yiyebileceği bir düzenek yaparak beslemeyi düşünüyorum. İştahı iyice açılırsa belki diğer yemlerden de yedirme şansım olur bu sefer diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bende Chelmon var diğer arkadşalarında tavsiye ettiği şekilde deniz kenarında midye toplayıp yedirmeye çalıştımama yemedi ama karidese çok alıştı her 2 günde bir karides ile besliyorum ve vücut formuda çok iyi durumda karidesi dondurucudan çıkartıp çözülmesi için 2 saaat bekledikten sonra elimle eziyorum ve maşa ile kendisine veriyorumbayılarak yiyor şu anda akvaryuma maşa girdiğinde chelmon hemen maşanın yanında inanılmaz alıştı hatta sivri burnunu suyun dıarısına çıkartıp maşa suyun dışındayken dahi karidesi hafifçe zıplayıp almaya başladı.Bu bayram maalesef 5 gün boyunca aç kaldı ama döndüğümde hiç bir sorunu yoktu.Bir Jumbo boy karidesi yaklaşık işaret parmağınız büyüklüğünde tek başına yiyor.Bence chelmon alırken özellikle small boy almayın medium hatta large almaya çalışın ki güçlü olsunlar.Small aldığınız takdirde suya alışması ve diğer balıklardan korktuğu için yem alması zaman alıyor bu süre zarfındada zayıflayıp direnci azaldığı içinde ölüyor büyük boy aldığınızda hem daha dirençli oluyorla hemde hemde kendilerini diğer balıklara karşı savunabiliyorlar.

Bu bayram maalesef 5 gün boyunca aç kaldı ama döndüğümde hiç bir sorunu yoktu.

Tabi olmaz ....

:)

Sen yokken ben karidesle besledim..

Maşallah çok güzel bir canlı...

Bendeki Chelmonu Yeme Alıştırana kadar akla karayı seçtirmişti.

Hem midye hem Karidesle besliyordum..

Bu bayram maalesef 5 gün boyunca aç kaldı ama döndüğümde hiç bir sorunu yoktu.

Tabi olmaz ....

Sen yokken ben karidesle besledim..

Maşallah çok güzel bir canlı...

Bendeki Chelmonu Yeme Alıştırana kadar akla karayı seçtirmişti.

Hem midye hem Karidesle besliyordum..
Kardeşim sen hayvanı 5 gün aç bıraktın ben tatile ctesi günü gittim sen perşembe günü beslemek için geldin toplamda 5 gün hatta 6 gün canlı aç kaldı

Kardeşim sen hayvanı 5 gün aç bıraktın ben tatile ctesi günü gittim sen perşembe günü beslemek için geldin toplamda 5 gün hatta 6 gün canlı aç kaldı

Benmi Aç bıraktım ?

En azından beslemek için geldim.. :)

deli gibi kadirese saldırdı.. Diğer canlıların Chelmona yedirmiyorduki....

Genede Ben Onu Özel olarak Besledim..

Akvaryumunda Bir kaç Ufak Canlı Eksik Olabilir....

Kendime Frag Aldım :) )

slm şakayık adında bi polip var ama latince ismini bilmiyorum garanti veririm hepsini yiyicek

arkadaşlar 3 haftayı sadece podları yiyerek geçiren ve zayıflayan chelmon bugün itibariyle kurtuldu. Denemediğim şey kalmadı karedes, kril, kankurdu,canlı pod( benim yakaladıklarım ama verirken ürküp kaçtı hep), kalamar, akdeniz midyesi hiçbirini almadı. Sadece kendi yakaladığı tabi 5 tane tangten dayak yemediği zamanlarda yediği podlarla yaşadı. Ama hergün güçsüzleşti renkleri solmaya başlamıştı. Pazar günü Serdar arkadaşımın avcılardan topladığı 3-4 cmlik canlı midyeleri umutsuz bir şekilde akvaryuma koydum. Daha önceki balıkçıdan aldığım normal ve akdeniz midyelerine dokunmamıştı. Gözlerime inanamadım canlı olması tahminimce kokusu ve tabi açlık hayvanı bir anda değiştirdi. Büyük bir iştahla saldırmaya başladı. 4 midyenin içlerindeki sarı yumuşak kısımlarını ve sert tırtıklı kenar bölgelerini yedi. Kalp ve aktındaki beyaz etli kısımları sevmiyor onlarıda sağolsun yellow wrase afiyetle yedi zaten chelmonun yanından ayrılmıyor. Balık ilk defa karnı şişmiş ve keyfi yerine gelmiş bir şekilde tanglere kafa tutarak yüzmeye başladı. Henüz maşadan yemiyor zamanla alışacaktır. Daha sonra midyenin içine karedes parçaları koymayı düşünüyorum. Gerçi midyeleri yavruluk kabında canlı olarak sumpta tutuyorum gayette pratik oldu ama karedesede alıştırmayı ondan sonrada kuru yeme geçiş yapacağım. Tabi doğası sebebiyle bu balığı haftada en az 3 kez canlı yada dondurulmuş taze yem vermek gerekecek. Çok zahmetli bir balık ama seyretmeside bir o kadar güzel.

Hadi gözün aydın koray abi..

Artık Seninde Yem yiyen güsel Bir Chelmonun var.

bügün chelmon karides yemeğe başladı ufak ufak ama halen midye istemeye devam ediyor. Ama en azından artık sert yumuşak ayırt etmeden her tarafını kalbini bile yiyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar