Keşfet

Dıy Arka Fon

BlackSea

Yeni Üye
Ad Soyad
gökhan çetin
arkadaşlar black jag yani devrim abinin verdiği adresten esinlenerek ilk çalışmayı yaptım. buyrun.

Helal olsun Gökhan. ama kaya miktarını biraz daha ççok ve efektif kullanıp biraz balkon tarzı çıkıntılarda yapsan yarın öbür gün daha iyi olurdu. Sıvı epoxy kullanarak köpüklerin üstünü ince mercan kırığı yada kumla kaplarsan çok daha güzel ve doğal olur. Beyaz aragonit biraz sırıtabilir ama ince mercan kırığı yada ona yakın bi renk kum güzel olacaktır. Fırça ile sürüp epoxyi kumları üstüne doğru serpiştir.

Tebrikler Gokhan bey

Arka duz plaka olarak ne kullandiniz?

Birazda yapim detaylarini aciklar misiniz?

hemşerim eline sağlık , valla bu düz duvarı yapan 3 oda 1 salon arka zaminide yapar. :)

( bu forumu çok seviyorum,hem bir dolu dostum ,hem devrem, hemde hemşerim var )

Böyle mesajlar görmek inanın insanı çok sevindiriyor. Forumu seven birilerini görmek çok güzel. :) Biz genelde yıkıcı eleştirilere ve yerden yere vurulmaya alıştığımız için bir garip oldu böyle bir mesaj görmek. :)

Fon çalışmanız güzel olmuş. Mercan kırığı gibi bir malzemeyle kaplamak doğal görünüm verecektir. Ancak arkadaş petlerdeki kayalarda mercan kırıklarının yapıştırılmasıyla yapılıyor ve muhtemel malzemenin taşıdığı silikattan dolayı inanılmaz boyutta cyano oluşuyor kayalarda. Bu yüzden aragonit gibi bir malzeme kullanmak daha faydalı olacaktır. Elinize sağlık.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel olmus gokhan bey ..argonit kullanırsanız super olur kaya miktarını artırıp..Elinize sağlık.Tahrik var simdi bende mi yapsam acaba :)

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. birşeyler yapmaya çalışıyorum yardımlarınızla. üzerine kum olarak bizim burda karakum denilen bir plaj var kumu gerçekten siyah. doğal kaya görüntüsü vereceğini düşünüyorum. o kumdan alıp serpiştiricem üzerine. alper bey arka düz zemin olarak kullandığım malzemenin adını bilmiyorum ama www.hobbylife.com.tr adresinden kontrol edebilirsiniz. mutfak malzemesi. olmazsa resim yollarım. japon pazarı tarzı alş. mer. bulabilirsiniz.

bu arada devrim abi me desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

Kayaları yapıştırmak için arka planda ne kullandınız acaba ?

[SIZE=14pt] [/SIZE]Tebrikler abi başarılı olmuş.Bu arada ps nin performansı nasıl :)

gürdal ps çok iyi. teşekkür ederim sanada. tural bey arka planda plastik ızgara tarzı malzeme kullandım. mutfaklarda kullanılan bir malzeme japon pazarı tarzı marketlerde satılıyo. ama size resmini çekip foruma koyabilirim.

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Arka plan malzemesini bende merak ettim. Fotograf koyarsanız çok sevinirim.

Helal olsun Gökhan. ama kaya miktarını biraz daha ççok ve efektif kullanıp biraz balkon tarzı çıkıntılarda yapsan yarın öbür gün daha iyi olurdu. Sıvı epoxy kullanarak köpüklerin üstünü ince mercan kırığı yada kumla kaplarsan çok daha güzel ve doğal olur. Beyaz aragonit biraz sırıtabilir ama ince mercan kırığı yada ona yakın bi renk kum güzel olacaktır. Fırça ile sürüp epoxyi kumları üstüne doğru serpiştir.
Devrim bey bahsettiğiniz sıvı epoxy hakkında daha fazla bilgi verebilirmisiniz. Nereden bulunabilir?

Sende varya ondan bahsediyor sanirim jel olandan.

Bkaç marka var ama teknik dökümanlarını okumayı btiremedim daha ayrıca yapacak olsam grotech in sıvı jel ini kullanırdım. Biraz pahalı çıkarsada bazı kaliteli genel kullanım amaçlı sıvı epoxy ler reefcenttralde bulunuyor isimleri

pattex 2 komponentli epoksi jel yapıştırıcı heryerde bulabilirsiniz

2,5 ytl tanesi

buda arka planda kullandığım malzemenin resmi ve sutunların en son hali

Güzel olmuş Gökhan ama esas akvaryumun içindeyken çıkacak güzelliği :) Izgaraların arkasını sıfır temizlemeyi unutma yerleştirince suyu biraz aşağı indir silikonla sabitle 1 gün su eksik olsada çok bişi olmaz

Valla birazda üzerini canlılar mercanlar kapladımı seyrine doyum olmaz. Tebrikler...

arkadaşlar sakın bunu yapıpta akvaryumu tamamen boşaltmadan koymaya kalkmayın benim gibi patlatırsınız sonra :) neyseki allahtan akvaryumum var yedekte.

Anlamadım akvaryum mu patladı ? :eek:

Konu görüntüleyen kullanıcılar