Keşfet

Eray's Deep Blue Nano

G.S.İ

Yeni Üye
Ad Soyad
Eray TOSYALIOĞLU
Öncelikle 2 yıldır babamın kanser tedavisinden dolayı bıraktığım hobiye geri dönemeye karar verdim.Bu kararımda babamın birazdaha iyi oluşu eskiye göre önemli oldu.İki yıl süresinde 270lt soft ve 35 lt nano (nano kısa sürdü) deneyimlerim oldu.Birçok değerli arkadaş edindim ve sizleri de çok özledim.Bu gün yeni nanomu aldım burdan yavaş yavaş toplamaya başlıyoruz hayırlısıyla.

System Specs:

All ın one 50x45x50h ölçüleinde kendinden sumplı .İçinde backwash motoru var.Medya kutuları var.Ps yok.26 wat 2*2 blue /white actnic 3 adet led ayışığı .Yine içinde otomatik devreye giren 2 adet fan.

Elimdekiler:25kg mercan kayası, 2 adet timer .

Birkaç foto:

wvmt.jpg

29xw8kk.jpg

buda kendi yaptığım balıklar adlı toblom güzel sanatlar resim öğrencisiyim denizi çok seviyorum yeni nanomun üzerinde duruyor.

mu915v.jpg

161npc0.jpg

Hayırlısı olsun ,umarım istdiğiniz güzellikte bi akvaryum yaparsınız.

Hayırlı olsun Eray Bey. Babanıza acil şifalar. Bu arada resim çok hoş, elinize sağlık.

Saygılar

Hayırlısı olsun ,umarım istdiğiniz güzellikte bi akvaryum yaparsınız.
Abi tanımadın galibaa kime yazdıysan :D feyse bakk gerekli ekipmanlarım var anladın sen;)

Hayırlı olsun Eray Bey. Babanıza acil şifalar. Bu arada resim çok hoş, elinize sağlık.

Saygılar
Çok teşekkür ederim.Amin inşallah , resmi beğenmenizede ayrıca sevindim.

Sistemime gereken uygun malzemelerim var sırasıyla:

1)tuz ne marka alsak?

2)refraktometre atc ayarlı kalibresi hazır olsun mümkünse.

3)ısıtıcı kaç watt hangi marka olsun?

4)hangi iz elemt marka model ? cycling için?

5)hangi ps marka model?9002 doc a çok gürültülü dedi birçok arkadaşım bm nac qq sump içi nasıl olur?

6)kum mercan kırığı düşünüyorum ne dersiniz?

Ben kendi kullandıklarımı ve şahsi fikirlerimi belirteyim, belki yardımcı olur.

1)Red Sea Coral Pro kullanıyorum, memnunum.

2)Refraktometre kullanmıyorum. Akrilik Hydrometre kullanıyorum. Refraktometre daha sağlıklı olacaktır.

3)200W'lık trixie marka alman malı bir ısıtıcı kullanıyorum. 200W sizin için de uygun olacaktır.

4)ReeFlowers all-elements kullanıyorum. Bakteri kültürü olarak brightwell microbacter 7 kullanıyorum.

5)PS olarak ben deltec mce600 kullanıyorum. Eğer kapağı modifiye ederseniz deltec mce300 modeli uygun olabilir size, askı tipidir, akvaryumun dışına asabilirsiniz. Ses olarak sessizdir diyemem. Bir de hydor'un slim skim modeli var. Sizin mevcut sump ölçülerinize uyar mı bilmiyorum. Forumdan kullanan oldu mu bilmiyorum, hiç yorum da okumadım. Nano tank kurarsam denemek isteyebileceğim bir ps :)

6)ReeFlowers pearl white kullanıyorum. Kötü diyemem kesinlikle ama aragonit kumların daha çok hoşuma gittiğini farkettim. Canlı aragonit kum kullanabilirsiniz.

Ayrıca forumda bu sorularınıza çok daha detaylı cevap alabileceğiniz konular da mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

Saygılar

kardes gecmıs olsun tekrar hoşgeldın guzel bır tank beklıyoruz senden

Ben kendi kullandıklarımı ve şahsi fikirlerimi belirteyim, belki yardımcı olur.

1)Red Sea Coral Pro kullanıyorum, memnunum.

2)Refraktometre kullanmıyorum. Akrilik Hydrometre kullanıyorum. Refraktometre daha sağlıklı olacaktır.

3)200W'lık trixie marka alman malı bir ısıtıcı kullanıyorum. 200W sizin için de uygun olacaktır.

4)ReeFlowers all-elements kullanıyorum. Bakteri kültürü olarak brightwell microbacter 7 kullanıyorum.

5)PS olarak ben deltec mce600 kullanıyorum. Eğer kapağı modifiye ederseniz deltec mce300 modeli uygun olabilir size, askı tipidir, akvaryumun dışına asabilirsiniz. Ses olarak sessizdir diyemem. Bir de hydor'un slim skim modeli var. Sizin mevcut sump ölçülerinize uyar mı bilmiyorum. Forumdan kullanan oldu mu bilmiyorum, hiç yorum da okumadım. Nano tank kurarsam denemek isteyebileceğim bir ps :)

6)ReeFlowers pearl white kullanıyorum. Kötü diyemem kesinlikle ama aragonit kumların daha çok hoşuma gittiğini farkettim. Canlı aragonit kum kullanabilirsiniz.

Ayrıca forumda bu sorularınıza çok daha detaylı cevap alabileceğiniz konular da mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

Saygılar
Tuza en son karar vereceğim , refraktometre alacağım,ps sump ım dar aqua macro nano aldım.Kum konusunda araştırıyorum hala.

kardes gecmıs olsun tekrar hoşgeldın guzel bır tank beklıyoruz senden
Vay vay Sefer abi gelmiş,amin inşallah geçer gider.Abi nasipse 0-100 3.5 sn de gören bir nano düşünüyorum :)

Gelen mesajlar içn tüm dostlarıma teşekkür ederim özelden olsun burdan olsun ,sistemimle devam edelim.

kce0k7.jpg

29pxbmf.jpg

2zf25gh.jpg

Şimdi elimdeki ekipmanlar:

1. [1]Atman at 200w otomatik ısıtıcı.

[2]nanonun kendi geri dönüş motoru.

[3]aqua macro nano skimmer .

[4]medya oalrak 3 adet kutu .Bu kutlara hangi medyaları koayayım?ya da bunları çıkarıp reaktör mü yatırsam?Yapılacaksa hangi reaktörl

er?

Gerekenler:

1. [1]Hydor Koralia 1 flow/akıntı için 1 adet düşündüm yorumunuz nedir?

[2]ATC özellikli ve ayar için tornavida gerekmeyen-pratik yeni nesil refractometre

[3]Kum ; acayip kararsız kaldım.bizim türk yapımı bir marka olur fakat bu kumlar ca mg destekli olduğu için birsüre sonra eriyorlarmış.Mercan kırığı koysam dedim onlar hem daha ucuz hemde erimiyor diye biliyorum yanlışmıyım?sizce hangi kum ve nasıl hesaplıyorduk miktarı?

[4]Tuz onada hala karar veremedim sizce?Birde hesaplamayı lt ye 33gr dan nasıl hesaplıyorduk kabaca formülü yazarmısnız?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sistem spec lerine karar verildi.Sponsorum olan Kemal Örgücülere teşekkürler :)

-Flow:Tunze 6025.

-Ps:Aaua macro nano ps needhle wheel custom modifiy.

-Kum:Coral X/k CaribSea Ocean Direct Oolite 9.07 kg yada Dazs Flake Aragonit Kum (1.5-3.0 mm) 13,6 kg yada AQUAPRO Coral Reef Argonite Canlı Kum 9 Kg Kova belli değil.

-Tuz:Coral X.

-Reakör : Özel üretim Coral X Reaktör by Kemal Örgücüler.

-Geridönüş:1400L/H oem nano pump.

-Isıtıcı:Atman at 200W otomatik ısıtıcı.

sadece beklemek kalıyor ..

Evet son detaylar beyler:

Ekipman:

• -Kum:AQUAPRO Coral Reef Argonite Canlı Kum /CaribSea - Ocean Direct - Oolite 9.07 kg hala karar verilemdi????
  • -Flow:Tunze 6025
  • -Glue:Giesemann - Aquascape Epoxy
  • -Salt:coralX
  • -backwash:eek:em 2100 L/H stock pump
  • -Lighting: 2*24w PL lamba blue/white 3 adet mavi led ay ışığı
  • -Reaktor 1a:handmade special Coral X reaktör
  • -ısıtıcı:atman at 200w otomatik ısıtıcı

Sump:

• - siporaxlarından 2 file dolusu (kutu içinde)
  • - spagetti alg 1 kutu içinde+dalgıç lamba
  • -coralx reaktör
  • -ısıtıcı
  • -geri dönüş

Dosing:

• 1- Her gün 6 damla Brightwell microbacter7 ilk 3ay sonra haftada 1 kere 12 damla verilecek
  • 2- Şırıngayla her gün 0.20 ml(2ml) Brightwell Phytochrom (phytoplankton suspension) yapılacak
  • 3- Hergün 4`er 5`er damla zoa planktonda verilecek.
  • 4-Özel olarak nanoma üretilen Coral X reaktörden CoralX dozlanacak otomatik (By Kemal Örgücüler)
  • 5-Eksilen su tamamlama sistemin durumuna göre.

Kurulumda:

• 1-Önce suyu koy ve tuzu karıştır
  • 2-sonra kum koy
  • 3-Kumdan sonra kaya koy
  • 4-Sonra testler cycling için:
  • a1.seviye: pH, Amonyak, Nitrit ve Nitrat testleri yapılacak
  • b2.seviye: resif için Kalsiyum, KH, Fosfat ve Nitrat testleri yapılacak.

Sisteme eklenecekler:

• -12x3w Mavi ledler cree eklenecek
  • -Ototmatik su tamamlama ünitesi
  • -Soğutucu peliterli otomatik makina

lambalar4*24Wpl olacaktı düzeltme.

Eray ,

Bir nano için olabilecek en iyi sistem oluşmuş zaten ,çok iyi gidiyorsun.Otomatik su tamamlama koymasan bile yedek su haznesi coral x reaktörü için ihtiyac olucak.Birde ürünleri yerli olarak seçmen ekonomiye katkın olacaktır...

sistem güzel yanlız aydınlatmayı led yapsan daha ıyı olur dıye zannedıyorum.4 adet elınde pl varsa 6 ay kullan bakalım derım ama yenı alma durumu olucaksa dunyanın parasıdır 4 adetı direk led'e geç derım.

iyi akşamlar...

sistem güzel yanlız aydınlatmayı led yapsan daha ıyı olur dıye zannedıyorum.4 adet elınde pl varsa 6 ay kullan bakalım derım ama yenı alma durumu olucaksa dunyanın parasıdır 4 adetı direk led'e geç derım.iyi akşamlar...
Aydınlatmayı dediğin gibi led yapacağım;)

herkese teşekkür ler başta Kemal Örgücüler abime tabii ki.

Bugün kurulum bitti tankımı başlattım hayırlısyla.Fotolarla ilk defa sıkıntı yaşadım sitede bir sorun mu var acaba serverlarda?yükleyemedim kusura bakmayın beyler.

şu anki canlı listem:
-4 adet chromis 
-1 adet clwn trigger fish 
-1 adet kum anemonu büyük-
-10 kök starpolip
Düşüncelerim:
Şimdilik eksik te olsa başlattık.Sisteme 30*30*30taze su ve reaktör tankı eklenecek kısmetse.
sumpta rowa phos guard reaktor içinde motorsuz eklendi şu an sporax larla reaktoru beklenıyr üretim asamasında,ayrıca coralx reaktoru beklenıyor.
Not : su 600lt lık baska tanıkımızdan alınmıştır.Trıgger la chromısler arasında sorun yok sımdılık beraber buyuduler.

Evet su biraz daha netleşti ayaküstü birkaç foto.
sybm6p.jpg

16bbi4o.jpg

35jcdon.jpg

1q01l0.jpg

191d75.jpg

Merhabalar nanonuz şahane olmuş. Özellikle kum tabakasını kalın tutmanız çok hoş

led aydınlatma içine mutlaka birkaç kırmızı ekleyin bence kayaların rengini canlandırır

seyrine doyum olmaz.

Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Merhabalar nanonuz şahane olmuş. Özellikle kum tabakasını kalın tutmanız çok hoş
led aydınlatma içine mutlaka birkaç kırmızı ekleyin bence kayaların rengini canlandırır

seyrine doyum olmaz.

Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Çok teşekkür ederim , birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Led kombinasyonuna sps girmeye başlayınca düşünüyorum tankın alt yağısı ve suyun kimyası şu an hazır değil.

Sistemimin günlük su eklşsimesini hesaplayıp 2.sump reaktör ve su tamamlama gelene kadar serumdan su tamamlama ekledim ve ayarını yaptım.

Şu an için ölçebildiğim değerler:

Tuzluluk:1027 @Vertex atc  

Sıcaklık:26/27C de gidip geliyor.

Dozlamaya manuel devam ediyorum.

Şu an girdiğim katkılar:

1-Brightwell Reef Builder 12 damla öğleden sonra

2-Brightwell Reef Code B 12ml akşamları

Sistemimden birkaç foto:

15x4q5f.jpg

2cfvcj6.jpg
2el5mvm.jpg

2r60dmo.jpg

35lw3e9.jpg

Eski PS ustalarından kim kaldı :) ince ayar dan sonra ki 1 günlük toplaması.

v4t9w9.jpg

eray mukemmel olmus akvaryumun cok begendım.fakat kucuk bırkaç takıldıgım nokta var canlılar konusunda simdi sorun olmaz ama ileride mercan yukun artınca bu cromislerı cıkarma şansın oldukça dusucek keratalar yakalanmıyor cok hızlılar :) birde ben kotu bır triger deneyımı yaşadım 8 ay once biri beyaz çizgili olandı birisi tam lacivert olandan akvaryumu özellikle beyazlı olan 1 saat içinde altını ustune getırmıstı salyangozlarımı yemıstı.mercanlarada vuruyor dıye bılıyordum.kotu bır anım olmustu umarım herhangı bır sorun yaşamazsın trigherda  akvaryumun gorsellıgı gercekten hoş gorunuyor inş. mercanlarla daha hos bır goruntu yakalarsın iyi gunler...

trigger chromisleri öldüre bilir,deli bir balıktır :)

eray mukemmel olmus akvaryumun cok begendım.fakat kucuk bırkaç takıldıgım nokta var canlılar konusunda simdi sorun olmaz ama ileride mercan yukun artınca bu cromislerı cıkarma şansın oldukça dusucek keratalar yakalanmıyor cok hızlılar :) birde ben kotu bır triger deneyımı yaşadım 8 ay once biri beyaz çizgili olandı birisi tam lacivert olandan akvaryumu özellikle beyazlı olan 1 saat içinde altını ustune getırmıstı salyangozlarımı yemıstı.mercanlarada vuruyor dıye bılıyordum.kotu bır anım olmustu umarım herhangı bır sorun yaşamazsın trigherda  akvaryumun gorsellıgı gercekten hoş gorunuyor inş. mercanlarla daha hos bır goruntu yakalarsın iyi gunler...
Beğenmen beni mutlu etti gerçekten :) Chromisleri çıkarmak istemiyorum 5kişilerdi 4 adet kaldı 600lt de diğerini snow flek eel müren yedi.İnşallah burada mutlu mesut yaşamaya devam ederler.Çok karakterli canlılar gerçekten.Grup içinde yaramazı huysuzu miskini var.Birde atlamaya müsait canlılar kesinlikle üzeri kapalı olmalı bulundukları sistemde.Birkaç defa atladı bir tanesi var içlerinde sürünün elebaşı o.Trigger a gelirsek,büyüyünce gidecek zaten ,o da gözlemlerime göre aç kalmadığı sürece resife birşey yapmıyor.Mercan alabildikçe artık kısmet :) eklerim foto.

trigger chromisleri öldüre bilir,deli bir balıktır :)
Berber büyüdüler alışkınlar hep bir aradalar maşallah daha baktığını bile görmedim .Hatta chromisler yemeğine dalıyor bekliyor,inşallah üzmez ileride de.

Konu görüntüleyen kullanıcılar