Keşfet

Eray's Deep Blue Nano

30/12/2012 ilk değerler:
-Nitrat(No3)  = 2ppm [salifert]
-Kh              = 13ppm [Tropic marin]
-Ca              = 0,28/356mg/l[Tropic marin]
-Mg              = 0,29/1420mg/l[Tropic marin]
-Fosfat(Po4)  = 3,0mg/l[Tropic marin]
-salinity        = 1024ppt 26C tank suyu /15C oda sıcaklığında[Vertex]
trigger yolladım temizlik ekibi eklendi (counch & turbo snail)mercan eklemeye başlayıyorum.reefbuffer 6ml ve code B 6ml günlük takviye giriyorum.Mg de toplar heralde duruma göre bakacağım.Yanlız ca mg testi sinir oldum tropic marin in 5 kere ölçtüm anlamak için uçuk mavi olayı çok gıcık belli olmuyor ne önerirsiniz alternatif?ca-mg testi kolay okunan ve stabil olan.

kardeş geşmiş olsun gelişmeler güzel yanlız ps sulu toplama yapıyor

bende salifert var eray cok memnunum magnesyum ve calsıyumda referans olması acısından soyledım. iyi aksamlar :)

kardeş geşmiş olsun gelişmeler güzel yanlız ps sulu toplama yapıyor
çok sağolun Ahmet bey .Ps yi kuruya ayarladım yorumunuzdan sonra ;)

bende salifert var eray cok memnunum magnesyum ve calsıyumda referans olması acısından soyledım. iyi aksamlar :)
Tamamdır üstadım :) salifert ya da elos diyorum bak yeni fotolar ekliyorum beğenecelmisin?

Güncel halimiz nacizane siz değerli üyelerden yorumlarınızı beklerim.

Kh 10 seviyelerine geldi.sadece ca 356 değerinde seyir ediyor &30 değişimden önce .Diğer parametreler ideal.

24ymqyw.jpg

9tmx3l.jpg

htb5le.jpg

jr5vl5.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fraglar gelir gelmez eklemiştim dekoru değiştirdim .Canlılar alışmaya başladılar.Tunze 6025 çok güçlü geldi kumları savuruyordu ,onun yüzünden diatom lar kayboluyordu çıkardım satılıkta.Hydor korolia 1 ya da 6015 düşünüyoruım

208bh4z.jpg

eray akvaryumun daha bomboş cıkarmıssın dalga motorunu küçültuceksın ama 6 ay sonra buyutmeye ugrasabılırsın mercanları yuklemeye basladıkca bellı oranda onlarda akıntıyı kesıyor  dalga motorunu en alta alıp denedın mı kullanmayı bi denemenı tavsıye ederım orta bolgede kullanmıssın cunku.hydor 1 veya tunze 6015 mı dersende 6015 daha ıyı oldugunu dusunuyorum aynı zamanda 180 derece nereye baktırırsan baktır motoru oynayabılıyorsun hydor sınırlı hareket saglıyor bılgıne ıkısınıde kullandım.tabiki en iyi gözlemci sensin sen daha ıyısını bılırsın genede :)

eray akvaryumun daha bomboş cıkarmıssın dalga motorunu küçültuceksın ama 6 ay sonra buyutmeye ugrasabılırsın mercanları yuklemeye basladıkca bellı oranda onlarda akıntıyı kesıyor  dalga motorunu en alta alıp denedın mı kullanmayı bi denemenı tavsıye ederım orta bolgede kullanmıssın cunku.hydor 1 veya tunze 6015 mı dersende 6015 daha ıyı oldugunu dusunuyorum aynı zamanda 180 derece nereye baktırırsan baktır motoru oynayabılıyorsun hydor sınırlı hareket saglıyor bılgıne ıkısınıde kullandım.tabiki en iyi gözlemci sensin sen daha ıyısını bılırsın genede :)
Denedim 6025 i fakat bana büyük abi:)korolia 1 aldım 1500L/H

Canlı girişi devam etmekte resif yavaştan şeklini almaya başladı.

06/01/13 Değerler:

-Alkality:14.4 dkh (Salifert)

-Po4:     0.5mg (Salifert)

-No3:     1mg     (Elos)

-Salinity:1026 ppt (atc ref)

-Ca/ma : testim yok şu an.

-Sıcaklık:25.7 C (dijital termometre)

347w874.jpg

Canlı listesi:

-true percula (M boy xs ) 2 adet 
-chromis m boy 4 adet
-Red Bamboo Alg (CRASSPIES SPECIES)
-Organ pipe coral (ana kaya)tek parça 10.0mm gözenekli hindistan denizi ve pasififk orjinli birsoft coraldır fakat kendi sınıfında eşi yoktur.Ana iskeleti calcium karbonate tan oluşur.Merak edenler için.
-10kg canlı kaya
-green mushroom
-red mushroom
-brown mushroom
-brown leather
-pink starpolip
-chilli coral
-mix polip & zoa
-georgia 
-counch & turbo snail
-blue clove
-red bubble coral
Sistem notlarım:
Kh için su değişimi devam etmekte 15den 14.4 deyiz devam ediyoruz.sıcaklık sabitlendi 25,7 lerde .Sisteme yeni nac qq aldım daha gelmedi.Radikal bir kararla :) sporaxlar çıkardım koyamamk üzere.No-po hemen düşüşe geçtiğni gördüm.Sumpı modladım tek şaşırtma ya ayarladım.

Planlarım:Aydınlatmayı full eld yapacağız kısmetse.Sonra sps girisi olacak.Şu an nps soft larla devam.Değerli yorumlarnızı esirgemeyin.
Saygılar.

hayırlı olsun eray  biraz daha zaman geçsın ılerıde yorumlarımı yapıcam :) ) cok sık sık da su degısımı yapma azıcık da zamana bırak zamanla dusurursun pek bişey kalmamıs kh için .

hayırlı olsun eray  biraz daha zaman geçsın ılerıde yorumlarımı yapıcam :) ) cok sık sık da su degısımı yapma azıcık da zamana bırak zamanla dusurursun pek bişey kalmamıs kh için .
haklsın üstadım çok sağol.Bekliyorum değerli yorumlarını .

Birkaç makro:

sistemimin kalbi bm new qq :)

k4uzur.jpg

rhtysx.jpg

6s7ztw.jpg

21brv2p.jpg

fjqb0n.jpg

35bb5ms.jpg

1z7wk9.jpg

2s1vipk.jpg

wjxk4k.jpg

2yo3lo5.jpg

Not :canlılar bugün geldi kargodan alışmadan çekip sizinle paylaşmak istedim.

Ps sanirim nac qq? Eger oyle ise sizin ne sekilde kullandiginizi merak ediyorum..derinlik olarak...ben bir kac gundur yabanci forumlarda gormus oldugum videolardaki gb bir derinlikte kullanimi test ediyorum..

Eray, hayırlı olsun kurulumunu izliyorum, yeni qq gülü güle kullan.

Ben Mag Float'ı sormak istiyorum.Fiyatı yüksek gerçekten güzel temizliyor mu camları, sendeki medium mu?

Hayırlı olsun Eray kardesım cok güzel bir nano kurmuussun Tankımdan sağ kalan son mercanım olan green buton poliplerimden 50 kafa kadar bir yer ayırıver :)

Haftaya otobüs ile yollayacağım

Ps sanirim nac qq? Eger oyle ise sizin ne sekilde kullandiginizi merak ediyorum..derinlik olarak...ben bir kac gundur yabanci forumlarda gormus oldugum videolardaki gb bir derinlikte kullanimi test ediyorum..
Merhaba Alper bey sizin nanonuzu da severek izliyordum akıbeti ne şu an?Bendeki yeni versyon olan new qq.Speclerinde 10"inç (25/35cm)su seviyesi önermiş.Benim sump normalde 35cm di ben sığması için modladım ve gözü değiştirdim.Ölçmedim ama tahmini bende 25-30cm arası çalışıyor şu an.Kuruya ayarladım.

Eray, hayırlı olsun kurulumunu izliyorum, yeni qq gülü güle kullan.
Ben Mag Float'ı sormak istiyorum.Fiyatı yüksek gerçekten güzel temizliyor mu camları, sendeki medium mu?
Merhaba İlker abi.Teşekkür ederim hepimize inşallah hayırlı olur.Abi ben tavsiye ederim ,biliyorsdun bende kompakt akrilik sistem var hata affetmez camda.Mag işini  yapıyor abi verilene değer bence.Bendeki s boy.

Hayırlı olsun Eray kardesım cok güzel bir nano kurmuussun Tankımdan sağ kalan son mercanım olan green buton poliplerimden 50 kafa kadar bir yer ayırıver : : :) Haftaya otobüs ile yollayacağım
Amin kardeşim inşallah hepimize hayırlı uğurlu olsun . Her zaman yerim var kardeşim senin için eyvallah hediyen için teşekkür ederim :)  

Aklıma takılan soru var medyalarla alakalı.Ben sistemde hali hazırda Seachem Phosguard kullanıyorum(ince tül içine aldım) fosfat için.Bunun yanında Seachem Matrix karbon medyası alsam iyi olur mu yoksa sisteme - leri fazla mı olur?Siz ne önerirsiniz?

Eray teşekkürler cavabın için,senin cam kalınlığı kaç mm,benim camlar 6 mm, s boyu için 5mm'e kadar yazmışlar tutar mı acaba.

Medium olanı 10mm kadar yazıyor hangisini almalı?

Rica ederim abicim ne demek , s boy uygundur rahatlıkla tutar çünkü çok güçlü manyetiği var rahat rahat yeter nano için s boy ideal kullanması da rahat,şimdiden güle güle kullan abicim.

Benim sistem belkide yeni olmasindan dolayi 20-25 cm arasindayken bile tasma yapti.yani asiri bir kopurme oldu..bir video var ona bakaraktan bende o seviyenin biraz ustunde ayarladim..kuru toplamasi icin..su seviyesi bende tam olarak soyle diyebilirim ki sunger 1parmak kadar su icersinde.

Benim sistem belkide yeni olmasindan dolayi 20-25 cm arasindayken bile tasma yapti.yani asiri bir kopurme oldu..bir video var ona bakaraktan bende o seviyenin biraz ustunde ayarladim..kuru toplamasi icin..su seviyesi bende tam olarak soyle diyebilirim ki sunger 1parmak kadar su icersinde.
Güzel abicim verdiğin link açılmıyor,anlatmak istediğini anlamadım.

Ben kendi yaptığım ayar sonrası bir haftalık toplamasını göstereyim belki fikir verir.

2cegisx.jpg

gece teftişe çıktım ne göreyim tankta bir anemon var 1tl büyüklüğünde kendine yerde seçmiş galiba kum anemonu fosforlu parlıyordu :)

c827a.jpg

Video linkini tekrar atayim ben sana o.m olarak...telefondan sanirim yollayamadim...illk asamada benimde toplama boyle oldu..

Konu görüntüleyen kullanıcılar